reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dziewczyny, masakra! Walczę z okropną migreną [emoji24] . Zadzwoniłam na IP, kazali łykać Apap co 6 h. Jeśli po 3 dawkach nie przejdzie, to mam przyjechać i dostanę receptę na silniejszy lek. Na razie 1 h temu wzięłam 2 Apap. Trochę zaczyna odpuszczać. Co za koszmar [emoji17] .

reklama
ladyk, bardzo współczuję migreny.
Niby kiepska pogoda, ale chyba jednak większość z nas się "majówkuje" i dlatego tu taka cisza.
Boli mnie dziś spojenie łonowe... dość to nieprzyjemne jest, ale ponoć normalne...

Dziewczyny, masakra! Walczę z okropną migreną [emoji24] . Zadzwoniłam na IP, kazali łykać Apap co 6 h. Jeśli po 3 dawkach nie przejdzie, to mam przyjechać i dostanę receptę na silniejszy lek. Na razie 1 h temu wzięłam 2 Apap. Trochę zaczyna odpuszczać. Co za koszmar [emoji17] .

Współczuję, wiem co to znaczy. Oby Ci po tych trzech dawkach max przeszło. Ja w tej ciąży cierpię prawie codziennie na ból głowy, już mam dość. Położna powiedziała oczywiście, że to normalne i kazała łykać paracetamol jak bardzo boli. Ale przecież nie będę się faszerować tabletkami codziennie, więc się męczę .

Współczuję :-( oby zaraz odpuscilo!

evvula rozumiem, bo sama ostatnio dwa razy przechodzilam, zdrowiej szybko :)

dreamgirl jeju podziwiam corke, tak blisko twarzy :)

Blair a ja nie do konca sie z Tobą zgodzę, bo są rózne przypadki i poprostu czasami ktos dobrze jezdzi a tak sie np stresuje i tu tez wlasnie zalezy jaka jestes osoba, do tego czasami sie trafiaja rozni egzaminatorzy, a moja siostra miala bardzo podobnie jak Ty i tez zdała d razu, bo sie jej koles przyczepil ze jedzie jak baba choc jechala max predkoscia, a taki przyklad siostry mojego meza, ktora totalnie nie potrafi jezdzic, a moj P jest m. in. instruktorem i to dosyc dobrym i tak ja nauczyl ze zdala za pierwszym choc jezdzi jak pokaraka, nie wiemy poprostu jak to sie stalo, wiec roznie bywa ale to fakt ze czasami jakis gamon zdaje po 10 razy a i tak nie umie jezdzic i w koncu jakims cudem zda i tak jezdza

ladyk chyba apap to srednio cos daje na migrene, ale oby minęło, cały czas cos sie ciebie trzyma

ponoć na migrenę dobry jest magnez w dużych ilościach, na pewno ci teraz nie zaszkodzi, możesz sprobowac z Wit b3, tez jest mniej szkodliwa niż apap a czytałam że rozszerza naczyniakkrwionośne i tym pomaga przy migrenę. Polecam też na co dzień pić dużo wody ze szczypta soli Himalajskiej lub morskiej czasem jak organizm jest odwodniony to migreny przychodzą, a prawie każdy z nas jest odwodnieny. Współczuję tych migrenę, bo to najgorsza boleść przynajmniej dla mnie

dreamgirl jeju podziwiam corke, tak blisko twarzy :)
No co Ty - one są delikatne bardzo i nie zrobią krzywdy, nie gryzą :) To nie szczur, to szynszylek. Jak coś nie jest plastikowe lub ewentualnie drewniane to nie bardzo im smakuje. Oczywiście prócz ziarenek. Lubią też rodzynki i misie haribo hahahahhaa :-D

DZIEWCZYNY!!!
Jedna z Was, chyba Buba, nie pamiętam już - pisała o termometrze na podczerwień bezdotykowym jaki poleca... Za Chiny tego nie znajdę - czy może mi ta forumowiczka napisać nazwę tego termometru? Mój M chce kupić jakiś i chyba wolałabym coś poleconego. Z góry dziękuję!!!

Malinka no to faktycznie Ci sie trafił cham!

Maran udanej zabawy ze znajomymi ;)

Akatsuki majoweczka ;)

Ladyk współczuje bólu, oby te dwa apapy pomogły

Dolga w wordzie nie ma jednego egzaminatora tylko jest ich kilku przynajmniej i powiesz mi ze wszyscy sie uwzięli na jedna osobę która zdaje juz np 9 raz? Mam znajoma która wlasnie zdała za 9 razem i co z tego ze ma prawko, za kółko sie boi siąść a jak słucham Jej teorii to mi sie włos na głowie jeży. Nie mowię ze wszyscy maja zdać za pierwszym razem, ale zdawanie po dziesięć razy to dla mnie troche juz nie tego... Mnie instruktorzy uprzedzali i na auto i na motocykl gdzie mam uważać, ze nie korzystać z przepuszczania, ze na rondzie troche przeczekać bo obleją za wymuszenie...
Ja nie lubię spokojnej jazdy, lubię poszaleć za kołkiem, lubię przycisnąć gaz, lubię wyścigi i te na torze i te czasem gdzie indziej ;p tzn uczestniczyć w nich nie tylko oglądać ;) moze stad moje podejście, ze chciałabym żeby kierowcy ogarniali za kierownica, a nie wlekli sie lewym pasem, zajeżdżali drogę bez myślenia itd...

Dreamgirl niestety nie pomogę bo nie pamietam kto i co pisal o termometrach.

reklama
lady pij dużo wody. jak ja mam migrene to pije litr na godzine. do tego zaciemniony pokój o zimne okłady ma czoło oraz cisza. acha i pokój dobrze wentylowany. zmierz ciśnienie krwi.

Do góry