reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

To dużo się nie musiałam nazywać hehe weekend, u nas raz pada raz nie i taka w sumie Nieprzyjemna pogoda

Kasik tez raz czuje ru ch y, a raz nie, ale jak dziewczyny piszą to na tym etapie chyba normalne, wiec nie zwracam uwagi

A co do pobolewan to tez czasami czuje i właśnie myślę że to się wszystko poprostu rozciąga, musze wam fotę cyknac bo niezle przez ten tydzień urosłam

reklama
Ja tez mysle, ze ten bol brzucha to od tego, mnie tez czasem pobolewa a jak nieraz zakaszle to tak zakluje, no i przy gwaltownym wstawaniu tez ;)

Ja też mam ciągnięcie w pachwinach , spojeniu łonowym i czasem jak gwałtownie wstanę to takie kłucie... to normalne, przy poprzednich dzieciach też tak miałam.

Moje dzieci zachwycone malutką bratanicą i nadal chcą dzidziusia...na szczęście nie przeszło im po oględzinach kupki .

Myślalam że zgaga pojawia się dużo później a tu proszę :-(

Ja mam zgage od samego poczatku i nie rozstaje sie z Rennie.

dodatkowo miałam przebijany pęcherz plodowy i z bólu wymiotowalam ;-)

Madziula to przebijanie tak boli bo nie rozumiem?

Dziewczyny, które się boją, polecam na bb wątek poród na wesoło ;-)

Juz jakis czas temu ktoras z was o tym watku wspominala i ja go probowalam znalezc ale nie udalo mi sie. Gdzie on jest? :rofl2:

co do zgagi jeeeny moja zmora zeszłej ciazy i widze że teraz też będzie! poprzednio czasem aż płakałam bo nic nie pomagało a jak leżałam to czasem aż mi się treści cofały za przeproszeniem ;-)

Ja mam takie cofanie sie od jakis 2-3 tygodni. Nie moge juz wytrzymac. Odbija mi sie non stop, bekam caly czas i to cofanie :baffled: Dodam ze nie pije nic gazowanego.

wirginia wydaje mi się że to więzadła, bo to przeważnie taki ciągnący ból właśnie, też odczuwam, najgorzej jak zbyt gwałtownie wstanę wtedy mega ciągnie...

Mam identycznie przy zbyt szybkim wstawaniu wiec juz sie nauczylam ze teraz wstaje powolutku :angry:

Bylismy w sobote pierwszy raz w sklepie z m in wozkami (Mothercare). O matko oczoplasu mozna dostac ale jakie cudne te wozki :tak: A jakie drogie :rofl2: Probowalam 3 kolowy i 4 kolowy i ten 3 kolowy napewno odpada. I nie wiem czy nie skonczy sie jednak na nowym bo takie piekne byly. Kobieta bardzo cierpliwie nam tlumaczyla wszystko bo my totalni laicy.

Ja ruchow nic a nic jeszcze nie czuje choc bardzo na nie czekam :-)

kamila to cofanie to niby właśnie przez hormony które zwiotczają mięśnie także te odpowiedzialne za zamykanie żołądka :-/ mi się to pewnei zacznie wraz z mocniejszą zgagą.

zajadam pierożki z mięsem na kolację, chętnię się podzielę ;-)

Hej Laski ;)

Wracam powoli do żywych, na szczęście gorączka juz nie wróciła, gardło jeszcze boli ale jest troche lepiej, w każdym razie antybiotyku nie biorę. Wróciłam juz do Wawy od Rodziców, bo G nakręcił sie na to kupno mieszkania i na wt jesteśmy z deweloperem umówieni na rozmowę ;p

Małe kopie jak szalone, czuć juz dobrze jak sie rękę położy ;) najcześciej kopie rano i wieczorem ;) kocham to uczucie! ;)

Byłam dzis na chwile z Mama w TK Maxx przed wyjazdem i nie mogłyśmy sie oderwać od malutkich ciuszków, głownie sukieneczek ;) widziałam cudne kocyki ale poczekam najpierw na info o płci Malenstwa ;) ale różowy był cudowny!!!

No i zaszalalysmy z Mama, bo obie kupilysmy sobie po komplecie okularów Diora, cóż raz sie żyje ;p

Współczuje Wam dolegliwości, na szczęście nie dopadły mnie ani zgaga ani bezsenność, choć wszystko moze sie jeszcze zmienić.

Co do wątróbki to jest zakazana w ciąży, chyba ze w malutkich ilościach, ponieważ zawiera dużo wit A która nie jest wskazana w ciąży.

Kłucie brzucha tez mi sie zdarza, ale to takie po max 2-3s, lekarz powiedział ze to normalne bo macica sie rozciąga, ze mam reagować jak ból będzie długotrwały, np kilka godz.

Co do roweru to bym sie bała jeździć... Wiec w tym sezonie sobie odpuszczam

Zazdroszczę grillów, chętnie bym zjadła taka kiełbaskę, moze jak pojedziemy następnym razem do Rodziców to namówiły jednych albo drugich ;)

Sorry, wiecej nie pamietam [emoji13]

Blair witaj wśród żywych! ! Oby choroby trzymały się z daleka ;)

Madziula ja miałam przebijany pęcherz i spuszczane wody i absolutnie nie bolało, poczułam tylko 'pyk' w środku jakby balon pękł.
co do klucia i bólu brzucha, ja często odczuwam klucie w punkcie strategicznym. Czasem jak leżę lub siedzę i chce szybko wstać to też odczuwam silny skurcz mięśni brzucha i zazwyczaj sadza mnie wtedy spowrotem. Jeśli bóle nie trwają non stop i noe towarzyszą im plamienia to raczej luz. Jak się niepokicie bardzo to skunsultujcie z ginem ale fakt jest taki że całą ciążę coś nas będzie bolało ;)
Ja już po baby shower. Fajnie wyszła niespodzianka no i najeść się mogłam gotowego jedzenia hehe wielka wygoda dla ciężarnej.

Hej dziewczyny :)

Mnie też dziś bezsenność męczyła tylko że z powodu zatkanego nosa, całą noc spałam prawie na siedząco.

Pod Krakowem dziś piękna pogoda cały dzień, dopiero popołudniu trochę popadało ale kiełbaskę z grilla zdążyliśmy zjeść:D

Od wczoraj mam duże problemy ze złapaniem pełnego oddechu, normalnie masakra, jakbym się dusiła i do tego ten katar ;/

reklama
U mnie tez klucie sie zdaza , a dzis to jak w lewym boku mnie zaklulo to masakra az powietrza zlapac nie moglam , uczucie jak przy zaawansowanej ciazy gdy dziecko np noge w zebro wlozy.

Co do ruchow dziecka tez czuje ale zwykle wieczorem jak sie poloze i nie robie juz nic ale to takie laskotanie czasem cos mocniejszego ale tez nie dziennie.

My wczoraj na miescie bylismy pochodzic , zjesc cos i ja za sukienka na komunie - wkoncu kupilam sobie, buty tez , jeszcze jakis zakiecik ale to juz w pl jak bede :)
Ogladalam ubranka i tak mnie korcilo kupic cos, ale maz mowi daj spokoj poczekajmy az bedziemy znac plec ajj cuda byly - szarosci sa cudne.

Zamowilam za to kocyk z bawelny i minky szara bawelna w biale gwiazdki i zolty minky i chce jeszcze kupic poszewke na kolderke tez szary z zoltym + organizer na lozeczko - musze tylko dogadac szczegoly :)

Czytalam cos o rogalach , ktoras pisala pow jak to z nimi jest dobrze sie z nimi spi w jakiej pozycji bo to duze i jak z karmieniem sprawdzaja sie? Przy corce nie mialam a teraz myslalam zeby kupic ale nie wiem.

Szczesliwa - pisalas o zelazie w ciazy ja bralam dosc dlugo i moja juz 3 latka nie ma zadnych problemow, ja tez nie mialam poza zaparciami potem.

Jestem dzis wykonczona ide chyba zaraz spac

Do góry