reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

AnnaTess,bardzo Ci dziękuję za inf odnośnie położnej, szukam na fb inflanckiej i nie mogę znaleźć :-/ masz może link ??? Jeśli tak to pliss prześlij mi :-) Jestem ciekawa jak nazywa się ta położna co była przy mnie :-)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.268960613262406.1073741830.150176548474147&type=1

Tu już jest ten "news" o położnych :)

My jedziemy zobaczyć ten nowy sklep, który polecała BUBA w BlueCity :-) Taki typowo polski spacer niedzielny po galerii handlowej :-p

reklama
AnnaTess,dziękuję Ci bardzo za link aż się poplakalam jak zobaczyłam moja położna to Beata Szol a Twoja położna była u mnie 2 razy jak moja odbierala poród i też nas strasznie zauroczyla :-) Miała naprawdę cudowne podejście do pacjenta :-* na bank chce wykupic położna :-) Miłych zakupów ja później pojadę do BC :-)

Wczoraj była super pogoda i byliśmy cały dzień na świeżym powietrzu , a wieczorkiem zaliczyłam pierwszego grilla w tym roku, było pycha ;)

Co do wątrobki w ciąży to chyba jest niewskazana.

Dziewczyny które czujecie ruchy, są czasem dni kiedy czujecie je mniej albo czasem przez caly dzien wogóle ?

Kate ja też kiedyś biegałam we wszystkich maratonach =) tutaj biegnie prawie cała Belgia w tym maratonie =) od rana kręcą się tu helikoptery i wkurzają bo głośno jest =) bo cała impreza jest jakieś niecałe 100 metrów ode mnie =) wróciłam z kościoła i dzisiaj na szczęście jakoś to przetrwałam =) zaraz pyszny niedzielny obiadek a potem wybywam z psem i zobaczyć co tam mają ciekawego =)
Kasik ja też czasami nie czuję wogole ruchów i na tym etapie jeszcze mnie to nie martwi =)

I mam do was takie pytanie bo nie wiem czy mam się martwić bo od wczoraj pobolewa mnie na samym dole brzucha i ciągnie się to nie raz po same pachwiny i odczuwam to czasami jak siadam to wtedy troszkę bardziej

Szczęśliwa masz anemie ??? Jedz dużo watrobki,pij soczek z buraka i inne wartościowe rzeczy :-)

Co do wątrobki w ciąży to chyba jest niewskazana.

Dziewczyny które czujecie ruchy, są czasem dni kiedy czujecie je mniej albo czasem przez caly dzien wogóle ?

Watrobki nie jem, bo nie lubię. A buraki gdybym miała stały dostęp to bym pochłaniala cały czas :-)

Co do ruchów to ja jeszcze nie czuje, ale myślę że noże być tak, że raz czujesz raz nie. Dziecko ma jeszcze dużo miejsca więc może się swobodnie poruszać i raz czuć je bardziej raz mniej.

Mąż z córką poszli na plac zabaw, ale czuję, że za chwilę wrócą, bo zimno bardzo i wieje okropnie.

Próbowałam powoli ogarniać wyprawkę, znaczy robić listę i mimo, że mam już dziecko to nie wiem co kupić. Niby nie porzebuje dużo, ale jak tak zaczęłam spisywać to trochę się nazbierało.

reklama
Kasik ja czuję codziennie ale jeżeli jestem bardzo aktywna np. cąły dzien chodze to czuję dopiero jak odpoczywam wieczorem czy rano.
ale wiem że na tym etapie nie ma co się martwić nieregularnością ruchów tak mi mówił gin.
wirginia wydaje mi się że to więzadła, bo to przeważnie taki ciągnący ból właśnie, też odczuwam, najgorzej jak zbyt gwałtownie wstanę wtedy mega ciągnie...

ja dzisiaj jestem jakaś wypompowana z sił kompletnie..

Do góry