reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
paulka gratuluję udanej wizyty :)

doris witaj :) podziwiam, ja bym pewnie szybko zrezygnowała

malinka no niestety mi sie Zuzia źle kojarzy, a ten do badania tetna to detektor tetna, mi polozna w poprzedniej ciazy co miesiac badała, zawsze bylam troche spokojniejsza, pomiedzy wizytami u lekarza :) mysle ze jak raz nie zaaplikowałas lutki to sie nic nie stanie, a bol to pewnie zbieg okolicznosci

małkus łaaa ale nowinka, super ja sie ciesze razem z Tobą :)

kasik a gdzie jesli mozna wiedziec, ja jestem z Ostrołęki

Bata, przesyłam kulę pozytywnej energii! Musi być dobrze!!!
Blair, zdrowiej szybko!
Ja powolnym krokiem wychodzę z tego mojego choróbska. Ostro mnie ścięło!
Byliśmy w Pepco. Asortyment fajny, ale tyłka nie urywa. Na ciuchy wogóle nie patrzyłam, bo mamy od metra i już nie ma gdzie tego trzymać. Zaopatrzyłam się w totalne pierdoły, jakieś plastikowe pojemniki do kuchni, maty bambusowe, książeczki z bajkami, kubek ze słomką dla Mai. Z konkretów kupiłam Mai trampy. Młoda jeszcze nie chodzi samodzielnie. Przy meblach i więcej raczkuje. Ale do wózka są jak znalazł!
Doris, mogę Ci polecić konsultację u dr Gawlaka. Pracuje na Madalińskiego w szpitalu. Niestety nie wiem, gdzie przyjmuje prywatnie. Pewnie w necie znajdziesz.
Świetnym specjalistą jest też dr Andrzej Raczyński. Pracuje w Damianie.
No to zakupy udane :) Gawlak jestbordynatorem na Madalińskiego, bardzo dobry specjslista, konkretny i rzeczowy. Bratowa do niego chodziła. Prywatnie przyjmuje na Natolinie w Lux Medzie. Raczyński też godny polecenia, potwierdzam.
Ja juz po wizycie, jeszcze nie angina ale gardło dobrze nie wyglada, na razie mam leżeć, płukać je, brać vit C 1000, dużo pic, do tego spray do nosa. Jeśli będzie gorzej to mam do Teściowej jeszcze raz podjechać na badanie i w razie czego dostanę duomox.

Akurat był i Tesc i pogadałam z Nim o tej mojej krwi, powiedział ze mam sobie tym nie zajmować głowy, mówił ze faktycznie były badania prowadzone ze kobietom podawało sie immunoglobuliny w 28tyg, ale badania nie zostały dokonczone i tak naprawdę nie udowodniono ze ten zastrzyk coś zmienia. Ważne żeby po porodzie podać jak najszybciej zastrzyk.

Wirginia a to chyba przeoczyłam, pewnie bada Ci tylko nie mówi, bo jak wszystko jest ok to nie ma o czym mowić, moj tez mówił ze wszystko ok, dopiero jak go zapytałam, bo miałam kłucia mocne to powiedział ze szyjka w porządku i ma min 3cm

Katjana dzięki, mam nadzieje ze faktycznie szybko minie ;)
Ładne imię Fabian

Eli ja kupowałam po genetycznym ;)

Bata nie wiem czy coś Ci to pomoże, ale jak byłam na staraczkach to była jedna dziewczyna której usg wyszło prawidłowo, natomiast papa wskazywało duże prawdopodobieństwo zespołu Downa, chcieli jej zrobić amniopunkcję, nie zgodziła sie. Urodziła oczywiście zdrowego synka ;) rozmawialam na ten temat z Teściem, powiedział żeby tymi testami papa zwłaszcza jak usg wychodzi prawidłowo, mówił ze główne kryterium oceny wad to właśnie wnikliwe usg... Wierze ze i u Ciebie wszystko dobrze sie skończy :*

Buba Ty tez? To Tobie tez zdrowia życzę ;)

Migotka wow niezłe łupy! Gratulacje ;)

Bas aha no to spoko jak lekarz pozwolił, pamietam ze na staraczkach jedna dziewczyna mi na to zwróciła tez uwagę, dlatego zapamiętałam ;p
Ja jestem panikara wiec cieszę sie ze będzie dokładne ;)

Ech zdycham...

Co do wakacji to chyba standardowo góry które uwielbiamy ;)
Z reszta moj G wpadł na pomysł ze sprzedamy albo wynajmiemy nasze dwa mieszkania i kupimy jedno w nowym budownictwie ;p potrafi mnie Facet zaskoczyć ;p

Co do imion to G jeszcze nie wie ale ja do brzuszka mowię Zuzia ;) a jak będzie chłopak to chciałabym Tomka ;)

Ja zdrowa :) pisałam o tym jak mnie wtedy wzięło co antybiotyk brałam...

Paulka - super gratuluję!!!

Małkus- gratki, Ty też kobitkę mieć będziesz :)

No i dziś znowu byłam na łowach o co i co ta co się przed rôżowym zapierała z ròżowym wròciła ;) jutro powrzucam bo spadam spać. Miłej nocki!

Mnie też czeka druga cesarka i szczerze to się boję tym razem. poprzednio byłam tak zmęczona że wszystko mi jedno było...
Wiecie że te zjeby z pracy dalej milczą? W poniedziałek dzwonie do prawnika! Mam dość radosnego oczekiwania.
Facet wrócił ze swojego pierwszego tatuażu i minę ma nietega. Ciekawe co by powiedział po 16 godzinach skurczy krzyżowych :D albo po cesarce. to jednak słaba płeć ;)
malkus gratuluję córeczki! Masz już imię??
Witam nowe mamy!!

ladyk 24 na 7, buba - ale czy wiecie może czy Ci lekarze są w stanie mi pomóc albo że przeprowadzali juz takie porody?? Bo ja mam naprawdę dobrego lekarza, który prowadzi mi już drugą ciążę, kiedyś był ordynatorem na Madalińskiego i on uparcie twierdzi, że w Polsce nikt się na to nie zgodzi; podobno takie porody są możliwe w USA, widziałam nawet kilka filmów na YouTube ale zwykle takie porody odbywały się w domu! Ja bym się na to nie odważyła :-( chodzi o możliwość rozejscia się blizny podczas parcia, tego lekarze się boją; trzecia cesarke robią nawet do dwóch tygodni wcześniej;

Annie Tess, dolga - chciałam się przyłączyć i nie być tak całkiem nie w temacie, tzn. nie powielać jakichś pytań, tematów ;-) aktualnie baaardzo się nudzę w pracy więc miałam czas :-)

reniam20 - ja nie byłam

kasik4 - ja po przykrych doświadczeniach po pierwszym porodzie zakończonym cc nie wyobrażałam sobie, że mogę jeszcze probowac rodzic sn, i tak było - drugi poród cc; od tego momentu minęło 6 lat i trochę zmieniło się moje myślenie, dużo się naczytałam o wpływie cc na dziecko a poza tym myślę o rekonwalescencji, o tym, że boję się kolejnego znieczulenia ppajecz.

Doris, czy akurat takie porody, to nie wiem. Ale na pewno przeprowadzali różne porody, są świetnymi fachowcami w swojej dziedzinie, i w myśl zasady co dwie głowy to nie jedna, być może coś Ci doradzą.

W de Mozna rodzic w wodzie w szpitalu jest na sali porodowej wanna i mozna w kazdej chwili wejsc czy wyjsc na lozko. Mialam okazje siedziec troche w wannie i bole byly lzejsze, odprezylam sie itp, mialam w wodzie ur ale ze mialam silne bole z kregoslupa dostalam znieczulenie do kregoslupa Oma wtedy taki porod juz nie jest mozliwy.
Teraz bede robic drugie podejscie do takiego porodu i zobaczymy jak to bedzie . W wodzie mozna byc do konca a mozna wyjsc w kazdym momencie

reklama
Ja bym bardzo chciała rodzic w wodzie ale nie wiem w ogóle czy u nas to jest powszechne?

Dziewczyny ratujcie mnie :-( mam straszna zgage, nigdy nie miałam z nią problemu bo rzadko kiedy i bardzo delikatnie dawała o sobie znać a teraz już z dwie godziny bardzo mnie pali :-(

Do góry