reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Reniam - a Twoja córcia ma dopiero 7 lat... Wysyłasz ją samą? Na kolonie? Moja ma 9 lat i nie chce jechać nigdzie...
Nie no ma prawie 8 we wrześniu kończy, bardzo chce jechać, do tego koleżanka wysłała córkę więc będzie miałą raźniej.

Tam też nie za dobre informacje. Mam tsh 5,75 :/ ostatni wynik 4,75. Niby ft 4 i 3 w normie. Kazał brać juz 100mg euthyroxu, a w weekendy 150. I też niedobór potasu się znalazł. Mogą mnie więc łapać skurcze mimo brania magnezu narazie kazał do diety dołączyć więcej produktów bogatych w potas. Mam pić dużo soku pomidorowego. Bleee. I zwiększył dawkę magnezu i asparginu.
A miałaś Usg tarczycy robione, i przeciwciała anty TPO?

dziewczyny musze Was na chwile opuścić - otóż w środę u genetyka mimo świetnego usg odebrałam tragiczne testy papa, mam bardzo duże ryzyko zespołu Edwardsa, teraz musze podjąć decyzje czy jechać w poniedziałek do warszawy na amniopunkcję, czy wierzyć w świetne usg u dobrego specjalisty (tam ryzko było 1:1000) i schować testy papa głęboko do szuflady i o nich zapomnieć, wrócę jak ochłonę, już raz przerabiałam taką sytuacje i wiem, że teraz potrzebuję wyciszenia
do zobaczenia
Bata nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze.

reklama
kurczę dziewczyny, ale od rana nadajecie, ja od rana dom wsyprzatałam, na miescie bylam na zakupach, z malym na dworzu, bo u nas dzisiaj pogoda w miare i ciezko was nadrobic

kasik, a niee ja to miedzy warszawa, olsztynem a białymstokiem, mieszkam sobie tak posrodku, zapewne u nas wiało troche mniej niz u was nad morzem, ale i tak ostatnio codziennie to samo, nie wiem co tu do nas takie wiatry zawitaly

kamilove oby wszystko bylo dobrze :)

ladyk i pochwal sie nam szybiutko co tam kupiłas :)

Akatsuki dobrze ze przypomniałas, my tez za 2,5 tyg mamy rocznice, a wam zycze wsyztskiego najlepszego, zeby sie wszystko ułożyło :)

maran oooo ja bym bez ogórów nie wytrzymała, uwielbiam w każdej postaci :)

szczesliwa zdróweczka :)

dreamgirl haha nie mow ze tesciowa sie Mirka nazywa :D

katjana Tobie tez zdróweczka, cierpliwosci i spokojnej ciazy bez nerw ;) a Fabian tak chcialam nazwac swojego synka, ale ze mojej rodzinie sie nie spodobalo zaczeli wymyslac i tata mówi ze musi byc Nikuś no i nam sie spodobało i jest Nikodem :)

kate a słyszałam, ze wlasnie na klecząco to najlepsza pozycja do rodzenia, tyllko nie bardzo chca tkiej polozne, czy lekarze, bo chyba im nie wygodnie, a dla kobiety jest łatwiej, ale to tylko slyszalam, a Ty jak uwazasz bylo lepiej niz na leząco?

bata kochana trzymaj sie, podejmij dezycje i powracaj, musi byc dobrze, ściskam mocnoo :)

Blair zdrowiej szybko, wiem jakie to męczące, ja ostatnio tez mialam z gardlem problemy, oczywiscie do lekarza sie nie wybralam, bo ja juz z takich jestem, ale leczylam sie tantum verde, do tego mleko z miodem codziennie i poza tym duuzo duzo miodu no i czosnek :) pastylki to tylko Islę brałam, taka nawilżająca jest innych nie znam

Migotka a gdzie masz foty ciuszków :D

mnie wczoraj troche brzuch pobolewał, wiec mama z racji ze ona wolnego nie moze wziac, bo ona ma swoja firme i ktos ja musi prowadzic, kazała tacie, ktory ma wiecznie wolne przychodzic do mnie i dzisiaj przyszedl dziadek na usypianie mojego synka, wiec ufff, bo juz ostatnio go pochwaliłam, a jemu znowu sie zaczely humorki

Przed chwilą dotarłam do domu :) Po wizycie wszystko w porządku,dzidzia rozwija się prawidłowo, kolejną wizyte mam dopiero za miesiąc i tak cały II trym. W III trym pewnie będą częściej. Luteinke mam zmniejszać dawkę z tygodnia na tydzień o jedną tabletkę. Umówiliśmy się już na połówkowe, będę mieć 15 maja a tydzień później wizytę.

Coś mnie strasznie znów głowa boli, pewnie przez ciśnienie. Dziś miałam 120 na 65.

Uff, dotarłam do końca!

Witam wszystkie październikowe Mamy!!!
Bardzo chciałabym dołączyć dlatego próbowałam przeczytać wszystkie Wasze wpisy. Udało mi się to w połowie i zajęło mi to prawie dwa tygodnie :-)
Czytając 30 ostatnich stron miałam wrażenie, że tak szybko dopisujecie nowe jak ja czytam już te istniejące, i że nigdy nie będzie końca... :-( No i mam wrażenie, że dobrze Was już znam chociaż Wy nie wiecie nic o mnie ;-)

Ja mam termin na 9 października i według dwóch lekarzy urodzę chłopca. Cieszy mnie to bardzo bo mam już dwie córeczki :-)

Chciałabym zapytać czy znacie taki przypadek, żeby po dwóch cesarskich cięciach kobieta miała poród sn? Ja miałam dwie cesarki i zaufany lekarz mówi, że nikt mi nie pozwoli rodzić naturalnie. Ale może któraś z Was zna takiego lekarza/położną, którzy udzieliliby mi wsparcia? Mieszkam w Warszawie i tu najbardziej chciałabym urodzić.

Bata trzymam kciuki! Na pewno będzie wszystko dobrze :-)

Ja mam fatalny dzień.. W dodatku fatalnie się czuje, jakbym zaraz miała paść.. Ledwo oddycham, mam zadyszke, ledwo do domu się doczlapalam :-( nie wiem co mi..

Nadrabiajac was widziałam że kilka Zuziek będzie :-) my też będziemy mieli Zuzie jeśli faktycznie noszę core :-)

A właśnie pomyślałam że zamiast iść na dodatkowe usg mogę tylko sprawdzić jakie jest tętno żebym była spokojna że serduszko ładnie pracuje :-) tylko teraz nie wiem jak ten sprzęt się nazywa, no bo to nie jest ktg.. Blair ty to miałaś teraz prawda?

Bata, przesyłam kulę pozytywnej energii! Musi być dobrze!!!
Blair, zdrowiej szybko!
Ja powolnym krokiem wychodzę z tego mojego choróbska. Ostro mnie ścięło!
Byliśmy w Pepco. Asortyment fajny, ale tyłka nie urywa. Na ciuchy wogóle nie patrzyłam, bo mamy od metra i już nie ma gdzie tego trzymać. Zaopatrzyłam się w totalne pierdoły, jakieś plastikowe pojemniki do kuchni, maty bambusowe, książeczki z bajkami, kubek ze słomką dla Mai. Z konkretów kupiłam Mai trampy. Młoda jeszcze nie chodzi samodzielnie. Przy meblach i więcej raczkuje. Ale do wózka są jak znalazł!
Doris, mogę Ci polecić konsultację u dr Gawlaka. Pracuje na Madalińskiego w szpitalu. Niestety nie wiem, gdzie przyjmuje prywatnie. Pewnie w necie znajdziesz.
Świetnym specjalistą jest też dr Andrzej Raczyński. Pracuje w Damianie.

Aa i jeszcze wczoraj zapomniałam wieczorem zaaplikowac luteiny :-( a dzisiaj coś mnie pobolewa.. Mam nadzieję że jedna pominieta dawka aż tak nagle nie zaszkodzi i to po prostu zbieg okoliczności..

reklama
Bata trzymam kciuki! Na pewno będzie wszystko dobrze :-)

Ja mam fatalny dzień.. W dodatku fatalnie się czuje, jakbym zaraz miała paść.. Ledwo oddycham, mam zadyszke, ledwo do domu się doczlapalam :-( nie wiem co mi..

Nadrabiajac was widziałam że kilka Zuziek będzie :-) my też będziemy mieli Zuzie jeśli faktycznie noszę core :-)

A właśnie pomyślałam że zamiast iść na dodatkowe usg mogę tylko sprawdzić jakie jest tętno żebym była spokojna że serduszko ładnie pracuje :-) tylko teraz nie wiem jak ten sprzęt się nazywa, no bo to nie jest ktg.. Blair ty to miałaś teraz prawda?

Pewnie chodzi ci o detektor tętna płodu. Można kupić w necie. Mi ostatnio położna szukała tętna tym urządzeniem ale nie znalazła i zrobiła usg dla pewności

Do góry