reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Weź Rennie. Działa błyskawicznie i jest bezpieczne w ciąży, lekarz mi to od razu polecił. Mówił też o migdałach, ale to w lekkiej zgadze no i czekasz na efekt. Rennie działa od razu. Wyślij faceta po lek do apteki całodobowej :)

Dzięki dziewczyny za tyle odpowiedzi!

Niestety faceta nie wyślę bo jeszcze razem nie mieszkamy i nie ma w pobliżu nikogo kto by mi pomógł :-( a sama nie pojadę bo na oczy już ledwo patrzę, mam za to litr mleka :-D i zaraz wypije trochę tylko jadłam gołąbki i może się to źle skończyć :p ale trudno przecież jak nic nie zrobię to zaraz mi dziurę wypali.. Myślalam że zgaga pojawia się dużo później a tu proszę :-(

Madziula no to mnie uspokoilas! Przyjelam kolejna dawkę kilka godzin wcześniej więc myślę że tylko spanikowalam niepotrzebnie że od razu od tego mam bóle :p

reklama
malinka to nic tylko mleko Ci zostało, mam nadzieję że CI pomoże bo wiem jaki to czasem ból ta zgaga!
migotka dobrze wiedzieć na przyszłość :-)

Małkus właśnie popijam mleko :-)

I jaka ulga jak takie zimne płynie ahh :-)

Szczęśliwa może i coś w tym jest bo ja bardzo wlochata się urodziłam a moja mama chodziła z czerwonym brzuchem od drapania i jak po porodzie zobaczyła moja gęsta trzcine na głowie to wiedziała skąd to drapanie od środka :-D

Doris ja wymeczylam się strasznie podczas porodu który skończył się cc, wiec teraz wolałabym juz bez tego pierwszego kroku ;)

Dolga to my dwie kurpianki jesteśmy ;) rodzice niedaleko mieszkają a ja chodziłam do liceum do O- ki :)

Hejka

Tak opisujecie swoje porody to napiszę ile u mnie trwał 18godz i 2:45 partych :-) rodzilam na inflanckiej mogłam korzystać z wszystkiego co jest dostępne od piłek po drabinke i wannę oczywiście :) rodzilam na pol leżącą i w zasadzie było mi wszystko jedno byle żebym urodziła :) Przez półtorej godz miałam podane zzo ale nie usnelam bo nie mogłam się zrelaksować cały czas myślałam o tym że zaraz przestanie działać, jak przestało działać znieczulenie to dostałam oksy..... dodatkowo miałam przebijany pęcherz plodowy i z bólu wymiotowalam ;-) a najgorsze dla mnie było masaż szyjki macicy :-/ ale traumy nie mam i cieszę się,że jestem w ciąży ;-)

Dolga,jaki miałaś szybki poród -teraz też chciałabym tak :-) Przezylas noc po tej kapuście ?

Ladyk,też nienawidzę mleka !!! W moim przypadku nie przeszloby nawet z wodą :))

Malkus , dobrze że zdarzylas dojechać do szpitala :-) dzidzia szybko chciała wyjść na świat :-)

reklama
Mnie też czeka druga cesarka i szczerze to się boję tym razem. poprzednio byłam tak zmęczona że wszystko mi jedno było...
Wiecie że te zjeby z pracy dalej milczą? W poniedziałek dzwonie do prawnika! Mam dość radosnego oczekiwania.
Facet wrócił ze swojego pierwszego tatuażu i minę ma nietega. Ciekawe co by powiedział po 16 godzinach skurczy krzyżowych :D albo po cesarce. to jednak słaba płeć ;)
malkus gratuluję córeczki! Masz już imię??
Witam nowe mamy!!
Akatsuki co za przegięcie, grają na zwłokę. Koniecznie skontaktuj się z prawnikiem i ukróć ten proceder!!!! Mężczyźni biedacy słabo znoszą ból, no cóż niby twardzi a mieccy ;)
ladyk 24 na 7, buba - ale czy wiecie może czy Ci lekarze są w stanie mi pomóc albo że przeprowadzali juz takie porody?? Bo ja mam naprawdę dobrego lekarza, który prowadzi mi już drugą ciążę, kiedyś był ordynatorem na Madalińskiego i on uparcie twierdzi, że w Polsce nikt się na to nie zgodzi; podobno takie porody są możliwe w USA, widziałam nawet kilka filmów na YouTube ale zwykle takie porody odbywały się w domu! Ja bym się na to nie odważyła :-( chodzi o możliwość rozejscia się blizny podczas parcia, tego lekarze się boją; trzecia cesarke robią nawet do dwóch tygodni wcześniej;

Annie Tess, dolga - chciałam się przyłączyć i nie być tak całkiem nie w temacie, tzn. nie powielać jakichś pytań, tematów ;-) aktualnie baaardzo się nudzę w pracy więc miałam czas :-)

reniam20 - ja nie byłam

kasik4 - ja po przykrych doświadczeniach po pierwszym porodzie zakończonym cc nie wyobrażałam sobie, że mogę jeszcze probowac rodzic sn, i tak było - drugi poród cc; od tego momentu minęło 6 lat i trochę zmieniło się moje myślenie, dużo się naczytałam o wpływie cc na dziecko a poza tym myślę o rekonwalescencji, o tym, że boję się kolejnego znieczulenia ppajecz.
Nie wiem kochana ale wiem że to dobrzy lekarze od trudnych przypadków i komplikacji. Nie doradzę Ci bo pojęcia nie mam czy w Twoim przypadku będzie miżna SN na to wiele czynników się składa.
Buba no nie wierze haha a jednak sie skusiłas i to tak szybko :)

Akatsuki pewnie, że dzwon, a mężusiowi współczuje, ale niech wie co to bol, chociaz nie wiem czy to gorszy niz porod, raczej watpie :D

malinka tak jak pisze dreamgirl najlepsze rennie, ja to mam cale zapasy z poprzedniej ciazy, pozniej to nawet spac nie moglam isc bo paliło, przed pierwsza ciazą ciegle mialam zgage, a po minelo, teraz mialam juz ze 2 razy ale delikanie, podejrzewam, ze powroci, a jesczez co do mleka do bardziej chyba zimne niz cieple, ja to takie z lodowki pije na zgage, przynosi ulge, ale na b krótko, a jeszcze dodatkowo słyszałam (sama nie próbowałam) podobno lepszy od rennie jest gaviscon w płynie, ale to juz nie ejstem na 100% pewna

a tak w ogole to własnie wciągnełam pół kilo kapusty kiszonej, aaaa bebechy mi chyba w nocy rozerwie :D

Ja też nie wierzę ;) i jak tam po kapustce ;)???

Wrzucam foty na wyprawkowy :)

Chyba odzyskałam siły :) nie muli mnie z rana :)

Do góry