reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Ja bym bardzo chciała rodzic w wodzie ale nie wiem w ogóle czy u nas to jest powszechne?

Dziewczyny ratujcie mnie :-( mam straszna zgage, nigdy nie miałam z nią problemu bo rzadko kiedy i bardzo delikatnie dawała o sobie znać a teraz już z dwie godziny bardzo mnie pali :-(
Malinka, mnie przy zgadze w poprzedniej ciąży uratowało ciepłe mleko, którego okrutnie nie znoszę. Dlatego wymieszałam zimne mleko z ciepłą przegotowaną wodą. [emoji5]

Dziewczyny ratujcie mnie :-( mam straszna zgage, nigdy nie miałam z nią problemu bo rzadko kiedy i bardzo delikatnie dawała o sobie znać a teraz już z dwie godziny bardzo mnie pali :-(
Weź Rennie. Działa błyskawicznie i jest bezpieczne w ciąży, lekarz mi to od razu polecił. Mówił też o migdałach, ale to w lekkiej zgadze no i czekasz na efekt. Rennie działa od razu. Wyślij faceta po lek do apteki całodobowej :)

Hello

Właśnie wróciłam z zakupów miało być nie wiem ile a przywiozlam zaledwie kilka bluzek :-/

Doris, ja również polecam dr.Gawlaka przyjmuje w Centrum Medyczne Unicare - ginekologia i położnictwo jest ordynatorem na Madalińskiego :-) może coś sensownego Ci doradzi i chociaż skonsultujesz czy Twój dr.ma rację ;-) dlaczego nie chcesz 3 CC ???

Ladyk , super ze już lepiej się czujesz jeszcze raz dużo zdrowia :-)

Malinka na pewno nic się nie stanie jak pominelas dawkę luteiny ja będąc z Martynka pominęłam 3 dawki - wyjechałam i nie wzięłam leków,spanikowana zadz do gin ktory mnie uspokoił ze nic się nie stanie ;-)

Malkus gratulacje córeczki ;-)

Buba no nie wierze haha a jednak sie skusiłas i to tak szybko :)

Akatsuki pewnie, że dzwon, a mężusiowi współczuje, ale niech wie co to bol, chociaz nie wiem czy to gorszy niz porod, raczej watpie :D

malinka tak jak pisze dreamgirl najlepsze rennie, ja to mam cale zapasy z poprzedniej ciazy, pozniej to nawet spac nie moglam isc bo paliło, przed pierwsza ciazą ciegle mialam zgage, a po minelo, teraz mialam juz ze 2 razy ale delikanie, podejrzewam, ze powroci, a jesczez co do mleka do bardziej chyba zimne niz cieple, ja to takie z lodowki pije na zgage, przynosi ulge, ale na b krótko, a jeszcze dodatkowo słyszałam (sama nie próbowałam) podobno lepszy od rennie jest gaviscon w płynie, ale to juz nie ejstem na 100% pewna

a tak w ogole to własnie wciągnełam pół kilo kapusty kiszonej, aaaa bebechy mi chyba w nocy rozerwie :D

Ostatnia edycja:
też polecam rennie na zgagę :-) działa do pewnego momentu na koniec to już nic nie pomagało a rennie to łykałam jak cukierki :p też już zaczynam mieć zgage!! kurde tak szybko!

ja też rodziłam na leżąco, jejku nawet się nei zastanawiałam jak chcę rodzić bo u mnie to było istne szaleństwo, ledwie co na fotel porodowy usiadałam bo już miałam silne parte, 2 parcia i córcia była na świecie ;-) cały poród od pierwszego skurczu trwał 2 godziny :p zaczęło się od odejścia wód. Ja to się raczej boję że tym razem do szpitala nie dojadę i to moje główne zmartwienie...

haha małkus ja troche podobnie, z tym, że mi same wode nie odeszly tylko mi przebijali pecherz, po tym poszlo raz, dwa, trzy, bol okropny, ale o tyle dobrze, ze meczylam sie moze max godzine, chociaz i tego nie jestem pewna, aaa no i parc to u mnie bylo wiecej, jakies tam problemy, ale lekarz sie ze mnie smial ze z kolejnym nie dojade :D bo do 8cm rozwarcia nie poczulam nic, skurcze rano niby mialam, ale w okres bylo tysiac razy gorzej

Ostatnia edycja:
reklama
dolga mi wody odeszły w łóżku :p no ból był nie do zniesienia ale nei mam porównania do innych porodów :-) jedno szczęście że tylko weszłam do szpitala, przebrałam się, połąziłam po korytarzu i zaraz rodziłam a nei musiałam leżeć godzinami i czekać :p

sysia z tym mlekiem to też racja, najpierw zawsze mleko stosuję a jak nei pomoże to rennie wtedy :-)

Do góry