reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Pewnie chodzi ci o detektor tętna płodu. Można kupić w necie. Mi ostatnio położna szukała tętna tym urządzeniem ale nie znalazła i zrobiła usg dla pewności

Ladyk tak apropo butów to przypomniało mi się jak byliśmy w Polsce i mała miała rok ale jeszcze za wiele nie chodziła. Wozilismy ja wózkiem albo w rowerku ma dłuższe wypady. Jeździla bez butów bo był upał. Spotkałam się z kilkoma komentarzami na ten temat raz nawet ojciec do małej córki mówi "zobacz dzidzia butów nie ma" :-/

Pomyliło mi się i zacytowałam swój post :-/

Ostatnia edycja:
Ladyk tak apropo butów to przypomniało mi się jak byliśmy w Polsce i mała miała rok ale jeszcze za wiele nie chodziła. Wozilismy ja wózkiem albo w rowerku ma dłuższe wypady. Jeździla bez butów bo był upał. Spotkałam się z kilkoma komentarzami na ten temat raz nawet ojciec do małej córki mówi "zobacz dzidzia butów nie ma" :-/

Pomyliło mi się i edytowałam swój post :-/
O matuchno! Z taką "przyjemnością" to chyba tylko w Pl się spotkasz [emoji53] . Moja też czasem w grubych skarpetach jeździ, bo buty sobie ściąga. Te są lepiej zapinane. Mnie raz taki głupi komentarz spotkał. Wsadziłam kiedyś Maję w nosidło i poszłam z nią odebrać wynik rtg. Zima była, ale w pomieszczeniach ciepło. Czekałam na odbiór i zdjęłam jej czapkę. I słyszę starszą babcię: o jezu, przecież temu dziecku wieje?! (przypomnę, że w pomieszczeniu byłam). Wzniosłam oczy do nieba i uprzejmie zapytałam: "a pani wieje?" Chyba zrozumiała aluzję, bo sobie poszła. Generalnie temat głupich komentarzy i "dobrych" rad od obcych to temat na książkę postury encyklopedii.

Foty łupów dzisiejszych beda jak ubrania wyschną :D od razu jak przyszłam to wrzuciłam je do pralki :)

Bylismy z Olkiem dzis pierwszy raz na karuzeli :) nie wiedziałam,ze moj syn jest taki odważny, na wszystkim jeździł - z moim bratem :D niczego sie nie bal skubaniec jeden :p ImageUploadedByForum BabyBoom1429893991.566244.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1429894013.044678.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1429893991.566244.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1429893991.566244.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 80
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1429894013.044678.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1429894013.044678.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 75
Kamila ja najmłodszego rozdziałami na kleczaco.

I w miare ok taka pozycja?

Kamila1982 ; ) ja rodzilam na czworaka potem ma siedząco. Podziwiam za decyzje porodu w wodzie mnoebjakos osobiscie przeraza :/ kiedys widziałam filmik i ostatnia scena utkwila mi w pamieci to jak wyglądała woda :/

Ze krew? Kurcze mi basen wydaje sie najlepszym wyjsciem ale czy sie uda to sie zobaczy.

Ja pierwsze dziecko rodziłam 12h z oxytoxyną bo poród był wywoływany i tu nie mialam nic do gadania tylko leżałam, drugą córke zaczełam na piłce a na samo parcie poszłam na łóżko bo myślałam, ze mnie z ból rozerwie ;) nie zdazyli mi podac żadnego znieczulenia bo poród był ekspresowy trwał 3 minuty i 2 skucze parte... nie byłam nawet swiadoma,ze to już... ale jak poczulam ten masakryczny ból to sobie uzmyslowiłam, ze to musi byc to...cały poród z urodzeniem łożyska 7 minut 3 skurcze parte, było tak szybko, że dzieciatko urodziło sie sine a ja w szoku czy wszystko dobrze, ale po 24h juz rózowiutka była ;)

Wow to za drugim razem ekspresowo poszlo :tak:

Kamila 1982, ja też bym chciała rodzić w wodzie. Ciężko znaleźć kogoś, kto już tak rodził i może się podzielić wrażeniami. Mam nadzieję, że nie będą mnie zmuszać do porodu na leżąco... jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić.
(Jak patrzę na Twój avatar to mi się moja psinka przypomina. Miałam doga... i strasznie mi go brakuje mimo, że od jego uśpienia minęły ponad 2 lata)

Ja znam jedna osobe u nas i wypytam o szczegoly za jakis czas.

Napisz wiecej o doziu, ja strasznie zadozona jestem :)

Uff, dotarłam do końca!

Witam wszystkie październikowe Mamy!!!
Bardzo chciałabym dołączyć dlatego próbowałam przeczytać wszystkie Wasze wpisy. Udało mi się to w połowie i zajęło mi to prawie dwa tygodnie :-)
Czytając 30 ostatnich stron miałam wrażenie, że tak szybko dopisujecie nowe jak ja czytam już te istniejące, i że nigdy nie będzie końca... :-( No i mam wrażenie, że dobrze Was już znam chociaż Wy nie wiecie nic o mnie ;-)

Ja mam termin na 9 października i według dwóch lekarzy urodzę chłopca. Cieszy mnie to bardzo bo mam już dwie córeczki :-)

Chciałabym zapytać czy znacie taki przypadek, żeby po dwóch cesarskich cięciach kobieta miała poród sn? Ja miałam dwie cesarki i zaufany lekarz mówi, że nikt mi nie pozwoli rodzić naturalnie. Ale może któraś z Was zna takiego lekarza/położną, którzy udzieliliby mi wsparcia? Mieszkam w Warszawie i tu najbardziej chciałabym urodzić.

Witaj :)
Podziwiam Twoje osiągnięcie! Ja czasem nie mam siły nadrobić weekendu ;)

reklama
Malkus gratulacje ! :)

Doris - ja nie znam. Sama miałam jedna cesarke i teraz zastanawiam się jak to będzie. Ale ja chciałabym cesarke. ..

Dolga ja dzisiaj przyjechalam do rodziców - w podobnych okolicach Polski mieszkaja jak opisujesz ;)

Do góry