reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dolga mam nadzieje ze masz rację i dzisiaj może tylko taki chwilowy kryzys.. Oby bo naprawdę czułam się już rewelacyjnie

Akatsuki co do badań... Ja tez idę na dwa usg prenatalne, do lekarza prowadzącego i prywatnie do świetnego lekarza, który całe życie zajmuje się genetyka. Chcę mieć pewność że jest wszystko dobrze i spać spokojnie albo ewentualnie (odpukac) wcześnie działać i mam badania tydzień po tygodniu :-) wiec Akatsuki rozumiem cie doskonale i myślalam że tylko ja taka nadgorliwa :p

A co do cukru mnie wyszedł w górnej granicy normy a zawsze miałam przy dolnej, więc będę obserwować :-)

to chyba nie do mn ie jednak ta odpowiedź :p
ja mam w poniedziałek konsultacje z lekarzem na temat mojej pracy i ciagłych epidemii jakichs chorób...
Półki co jestem na l4. A za trzy tygodnie USG, czekam i doczekać się nie mogę, mimo ze w porównaniu do ostatniej ciąży to przynajmniej wiem że 'coś' tam jest bo juz miałam jedno usg internalne w 6 tc....

reklama
Buba,

Jesteś pewna, że 5 kwietnia? Bo to akurat niedziela Wielkanocna :) i nie myśl, że kłamstwo Ci zarzucam czy coś :) ale może np źle w kalendarz spojrzeliscie i datę nie tak ustaliliscie :) albo po prostu wszystko jest dobrze, a moje myślenie jest ograniczone i szokuje mnie info, ze w święta u nas można coś załatwić ;)

Dzięki kochana bo ja to wyautowana przez to leżenie ale Wiesz co dałaś mi zagwostkę, hmm bo to u usg u mojego prowadzącego... W prywatnym szpitalu. Wiesz ale on ma codziennie porody, Moja siorka miała cc na życzenie 1 listopada więc wiesz może tam świąt nie ma ;) powiedział że mam rano 5 Zadzwonić w celu potwierdzenia godziny.Ale dałaś mi do myślenie że albo zapomniał o świętach i że to niedziela bo liczył po tygodniach i dniach kiedy będzie najlepiej i ja go z błędu niewyprowadziłam albo ma umówiony termin porodu i chciał tak? Zaraz to sprawdzę :*

to chyba nie do mn ie jednak ta odpowiedź :p
ja mam w poniedziałek konsultacje z lekarzem na temat mojej pracy i ciagłych epidemii jakichs chorób...
Półki co jestem na l4. A za trzy tygodnie USG, czekam i doczekać się nie mogę, mimo ze w porównaniu do ostatniej ciąży to przynajmniej wiem że 'coś' tam jest bo juz miałam jedno usg internalne w 6 tc....

Haha wybacz :p oczywiście to miało być do Buby :p ale ja już dziś mało kontaktujaca :p a co do usg to szybko zleci, zobaczysz! A nie możesz już ciągnąć l4 skoro taka sytuacja chorobowa w pracy?

buba robisz u 2 lekarzy zeby byc spokojna, ze jest dobrze zrobione, tak? dobrze rozumiem? dopytuje się bo ja tez z tych przewrażliwonych jestem, zwłaszcza jezeli chodzi o ciążę i pwiedz mi jeszcze dlaczego 23 powtarzasz. Sorrki, ze tak Cię zameczam, ale widze, ze masz bardzo doba wiedzę.Ja też robiłam teraz u lekarza , który ma certfikat i maja bardzo dobry sprzęt kilka miesiecy temu kupiony, aaaa i ile ty masz lat? oczywiscie jak nie chcesz to nie pisz, ale chyba jestes młodsza ode mnie

malinka współczuje samopoczucia, niech te mdłości przejdą, mnie tez dzisiaj cały czas muli od razna i słabi

Kate kochana pytaj, jak wiem odpowiem. Jak robiłaś u lekarza z certyfikatem i na dobrym sprzęcie to się nic nie przejmuj :) Ja Robię u dwóch u prowadzącego i Roszkowskiego tak dobrze zrozumiałaś. Ja przewrażliwiona a Mój prowadzący jest mega zapracowany i wiesz uwielbiam go mam do niego zaufanie ale właśnie Kamilove mnie uświadomiła że usg wypada w Wielką Niedzielę. Chyba że ja coś pomieszałam...zaraz to ustalę bo nieodbuera narazie. Powtarzam 23 bo wtedy mogą uwidocznić np wady których nie widać dobrze w 11-14 tyg np wady cewy nerwowej.Np. Standarowo na nfz jest tzw połówkowe w tym okresie ale nie wiem jak to wygląda podwzględem technicznym i co na nfz mierzą i badają więc się niewypowiem :( ale myślę że to też powinni sprawdzać. I prywatnie jak prowadzisz ciążę też masz 18-23 tydzień ale nie wiem jak i co badają inni lekarze więc może niech dziewczyny sprawdzą co miały badane i czy w kierunku wad.Ja mam możliwość więc robię. Aktualnie mam jeszcze 38 lat ;)

Buba,

A tylko Ci w głowie pewnie niepotrzebnie namieszałam [emoji20]

A tego 23.04 w którym tygodniu ciąży będziesz?

Nie nie kochana, wiesz ja w tej ciąży mózg zgubiłam...więc wszystko możliwe ;) wdzięczna powinnam Ci być za czujność :*

23 to nie kwiecień tylko 23 tydzień ciąży. I datę dokładną kalendarzową ustalimy po przepływach w 18 tyg.

Haha wybacz :p oczywiście to miało być do Buby :p ale ja już dziś mało kontaktujaca :p a co do usg to szybko zleci, zobaczysz! A nie możesz już ciągnąć l4 skoro taka sytuacja chorobowa w pracy?

to jest dobre pytanie... muszę poczekać na dr Lupini i z nią się dogadać bo ona wydaje się dość ludzka i pomagała mi przy pierwszej sprawie z ospa. nie wiem co robić trochę jestem przerażona bo wiem że w pracy nie są zadowoleni z sytuacji i pewnie będą starali się mnie wykopać w tempie ekspresowym a ucieczka na l4 może być wybawieniem

Nie nie kochana, wiesz ja w tej ciąży mózg zgubiłam...więc wszystko możliwe ;) wdzięczna powinnam Ci być za czujność :*

23 to nie kwiecień tylko 23 tydzień ciąży. I datę dokładną kalendarzową ustalimy po przepływach w 18 tyg.
Przez ciążę mam zwapnienie mózgu wiec chyba dlatego nie zalapalam, że o tydzień Ci chodzi. Wybacz ;)

A z ta data twojego badania to pamiętałam o święcie tylko dlatego, że moja córka ma wtedy urodzinki :D

reklama
Do góry