reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Blair, kate gratluję wizyt :)

malinka wiesz a może te lepsz dni to wcale nie były leki tylko poprostu poprawia Ci się, więc może dzisiaj wróciło a jutro znowu bedzie dobrze, współczuję, ale głowa do góry

Ja od paru dni pełna energii, ale przez to troche sie przepracowuje i pozniej nie mam na nic siły, własnie dzisiaj od rana latałam i dzieki Bogu mój maluch zasnął chociaż na chwile i leże nic nie robie, głowa mnie boli, plecy i nogi w d... włażą, bo ciągle łazimy, latamy, także chyba moja super ekstra energia się ulatnia :/

a ja odebrałam dzisiaj wyniki z krwi i jakos tak srednio, zawsze mialam ekstra wyniki, a teraz się chyba sypie :/ hemoglobina niska, pewnie bede musiala zacząc brać żelazo, bakterie w moczu oczywiście, leukocyty 15-20, nie wiem co to oznacza, ale pisze dla ciebie dreamgirl ;) w ogole mam cukier niski, co mnie strasznie dziwi i sie zastanawiamjak tam u was z cukier, oczywiscie jak wysoki to rozumiem, ale z niskim to co się robi? w poniedziałek do lekarza i zobaczymy co mi powie :/

oczywiscie wczoraj byłam w zusie, bo mi sie macierzynski skonczyl i inne informacje powiedzieli mi na miejscu, a inne na infolinii, wiec jak powiedzialam tej babce, że na infolinii mi co innego powiedzieli to powiedziala, ze musi isc do kierowniczki i dlugo jej nie bylo i tak sie zastanawiam czy same gdzies nie dzwonily sie dowiedziec i wyszlo, że jednak by mnie w błąd wprowadzila, wiec ufff... bo tak to jeszcze by mi sie teraz chorobowe nie należało

Ostatnia edycja:
reklama
Dolga,

U mnie na innym forum dziewczyna tez ma za niski cukier. Lekarz skierował ją na obciążenie glukoza i dostała jakieś leki. No ale ona to ma tak, że raz już zemdlala przez niedocukrzenie.
Mocno niski masz ten cukier?

no chyba nie tak strasznie, 62, a norma od 70, nie znam się czy to bardzo nisko czy nie, zawsze miałam cos koło 80

Dolga,

Normalnie to faktycznie nie strasznie. Ale nie wiem niestety jak na to w ciąży się patrzy :) będzie na pewno dobrze :tak:

Jak nie masz żadnych objawów niedocukrzenia to jest pewnie ok :)

Dolga mam nadzieje ze masz rację i dzisiaj może tylko taki chwilowy kryzys.. Oby bo naprawdę czułam się już rewelacyjnie

Akatsuki co do badań... Ja tez idę na dwa usg prenatalne, do lekarza prowadzącego i prywatnie do świetnego lekarza, który całe życie zajmuje się genetyka. Chcę mieć pewność że jest wszystko dobrze i spać spokojnie albo ewentualnie (odpukac) wcześnie działać i mam badania tydzień po tygodniu :-) wiec Akatsuki rozumiem cie doskonale i myślalam że tylko ja taka nadgorliwa :p

A co do cukru mnie wyszedł w górnej granicy normy a zawsze miałam przy dolnej, więc będę obserwować :-)

dziewczyny szukam inspiracji na obiad... Nie mam obecnie żadnych konkretnych zachcianek i zero weny kulinarnej a mąż zawsze wraca z pracy głodny więc sama zupa go nie zbęde.
w tym tygodniu miałam placki ziemniaczane, curry wieprzowe, fritate z brokulami, jajka i ziemniaki z patelni z kefirem i rybę z frytami. A wy co dobrego miałyscie na obiad? Może mnie smak na cos najdzie :)

hej
wczoraj miałam badania genetyczne
dziecko zdrowe, rączki paluszki, przepływy, serduszko wszystko na miejscu,
niestety nie dał mi żadnego zdjęcia,
wyniki testu pappa mam do odebrania we wtorek

super wiesci!

co do wynikow to gin mi mowila ze moga sie troche różnić, gdyz normy sa odgolne ( tzn nie dla osob w ciazy), a w ciazy troszke moga sie one zmieniać, wazne zeby lekarz zobaczył i ocenił czy sa ok

Akatsuki no ja myśle, że te buty założe tylko ze dwa razy może trzy na jakies uroczytości i zostawie na jesien cyz tam wiosne :) ja wole płaskie, ale tyle czasu hciałam sobie takie kupic wiec sobie myslec aaa coo :)

Za bardzo w tym tygodniu nie gotowałam i w sumie nic szczegolnego, była karkówka w sosiku ze śliwkami z ziemniaczkami i do tego surówka z buraczków, był taki ala gulasz z szynki z kasza jaglaną do tego marchewka z gorszkiem, było spagetti, dla mojego malucha były pulpeciki, zupka burakowa, no i w ogole nie mam tez jakos pomyslow, ale zjadłambym sobie pyzy z miesem mojej mamy :) aa i pizze zrobie chyba w poniedzialek bo tez mam ochote, a jutro na obiad żeberka,ja jakos w tej ciazy lubie sytrasznie swojską kuchnie i jakos w ogole nie mam pomysłow na obiady :/ a u was co tam? może mi sie czegos zachce

reklama
ale bym zjadła kaszę gryczana ze skwarkami i kromę chleba z pieca ze smalcem O___O kurde iść do jakiejś karczmy zbójnickiej, zalać wszystko kuflem piwa przy kominku .... takie tam marzenia emigrantki...

Do góry