reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Kamilove, a czym się martwisz? Jeśli dobrze policzyłam to następną wizytę będziesz miała za 4,5 tygodnia. Dlaczego długo? W prawidłowo rozwijającej się ciąży wizyty są tak zirka about co miesiąc ;-)

reklama
Kamilova ja teraz bede miala 5 tygodni przerwy :) wczoraj mialam wizyte a kolejna mam 13 kwietnia wiec spokojnie nie ma czym sie przejmowac tym bardziej jak z dzidziusiem jest wszystko w porzadku to tylko sie cieszyc :)

Ladyk24na7,

Bo jakoś mi się tak wydaje odległe to ;)
W pierwszej ciąży troszkę inaczej wszystko wyglądało, ale chodziłam prywatnie i wizyty miałam częstsze.

Wirginia,

Ja też mam 13.04 i jakoś na 16/17 będę chciała zapisać się na prenatalne ;)

ach wiem wiem ze każda ma sporo na głowie i problemów i smutków ale nie gniewajcie się że tak wysmarowałam listę skarg, bo może chociaż pisząc o nich mi trochę ulży...

co do maleństwa w brzuszku to chociaż ono daje mi trochę oddechu bo poza zmęczeniem to żadnych dolegliwości nie mam :)

miłego dnia dziewczynki
widzę że też ciężki czas Cię dopadł... mam nadzieję że niedługo słoneczko wyjdzie.
Jak tak nieodpowiedzialne osoby mogą zajmować się dziećmi?! może wyszło to tylko na dobre ;) ale rozumiem wkurzenie

Teraz tak się martwię... Jestem w 8t (7t2d) i kolejna wizytę będę miała dopiero w 13t (12t0d) jakas długa tą przerwa mi się wydaje, któraś z was też tak ma/miała?

Sorki, że ja tak o sobie ale bardzo podekscytowana jestem wizyta i usg ;)
nie martw się ja też tak byłam na usg, pierwsze usg 7t 3d, a kolejne zaplanowane na początek 13tc, przy prawidłowo rozwijającej się ciąży tak jest :) ja miałam tydz temu dodatkowe usg ale na ip ze wzgl na plamienia

dzięki Dziewczyny za wsparcie, wiem ze Wam ględzę ostatnio, ale ja z tych co się muszą wygadać...

gadałam z kumpelą i powiedziała że mam jutro do Niej przyjechać, że dzieci dziadkom sprzeda na noc, Mąż w delegacji i będziemy miały kupę czasu na gadanie i relax :) mówi że kupi piccolo i sie upijemy hehe oj, dobrze mieć przyjaciół :p

Kamilove ja też mam taką przerwę w wizytach pomimo tego, że chodzę prywatnie. Też wydaję mi się, że to odległy termin, ale czas leci mi dosyć szybko! :) także ja odliczam do 2 kwietnia, żeby usłyszeć, że wszystko jest dobrze. :-)

Ale smętna pogoda.. najchętniej leżałabym cały dzień, a tyle pracy w domu...

Przez dłuższy czas się nie odzywałam, ale starałam się śledzić Wasze wpisy (strasznie ich dużo:eek:).
Czytając o Waszych objawach trochę się martwiłam, bo ja w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży, poza tym, że wciąż jestem zmęczona i śpiąca. Nawet ból piersi ostatnio ustąpił.
Wczoraj byłam na moim pierwszym usg. Fasolka rozwija się prawidłowo, ma 28mm i jest starsza o 3 dni niż wynikałoby to z OM. Termin 09.10.2015 :-D. Po raz pierwszy widzieliśmy maleństwo i słyszeliśmy serduszko, Strasznie dziwne uczucie - nie mogłam się zdecydować czy się śmiać czy płakać ze szczęścia. Do tej pory jeszcze uśmiech nie schodzi mi z ust.
Dla mojego M. to było też wielkie przeżycie. Tak generalnie, to od czasu, gdy dowiedział się o ciąży jest jeszcze bardziej kochany i opiekuńczy. Blair, strasznie mi przykro, gdy czytam, że nie wszyscy panowie potrafią odnaleźć się w tej sytuacji.

Pozdrawiam wszystkie nowe mamy i życzę udanych wizyt.
Witam koleżankę z terminem takim jak mój! :-)

kamilove - mnie lekarz też umawia co 5 tygodni - to chyba standard. Wiadomo,że jakby się coś działo to i tak trzeba iść szybciej...

Ja dalej umieram z powodu kręgosłupa..już 5 dni nie mogę się wyprostować i mam trudności z prostymi czynnościami...mam nadzieję,że to przejdzie szybko bo tak się żyć nie da :-(

Hej dziewczyny,

super, ze wizyty udane i kciuki za kolejne

jeszcze troche to tak czesto nie bedzie się biegac do lekarza, raz w miesiącu po zwolnienie, chyba, ze są prywatni lekarze, co lubią umawiać częściej dla kasy.

Ja w poprzedniej ciąży usg miałam więcej na początku, potem prenatalne, połówkowe i w 30 tygodniu i jeszcze w szpitalu w 35 tc jak leżałam na patologii. Za to potem ktg często od 38 tc.

Ja jade zaraz na IP. Brzuch mnie za bardzo boli, do poniedziałku to za dużo czasu, żeby czekać. Niech mnie nawet kładą, spakowałam torbę nawet.

Muszę się trochę pożalić :( wytrzymacie to? Jakoś strasznie wszystko ostatnio pod górkę.

ojj no niezła laska, współczuję jacy ludzie są nieodpowiedzialni, nie wiem o czym myślą :/

Teraz tak się martwię... Jestem w 8t (7t2d) i kolejna wizytę będę miała dopiero w 13t (12t0d) jakas długa tą przerwa mi się wydaje, któraś z was też tak ma/miała?

ja tez mam wizyty co 5 tyg,i to całkiem normalne, ciesz się tzn, że ne ma żadnych problemów, a tez chodze prywatnie,a jak chodziłam na nfz to czesciej chodziłam :)

Blair biedna nie denerwuj się, my z moim też ciagle jakies kłótnie, ale co do czegoo zawsze przychodzi słonce, akurat u nas z takimi sprawami problemow nie ma tylko o jakies inne pierdy się kłócimym, tak bo to wszystko są pierdoły, że też ludzie nie pomyślą , że inni mają poważniejsze problemy, a my o takie błahostki drzemy koty, oczywiście należałoby porozmawiać, ale z drugiej strony po co się kłócić i denerwować sibie i dzieciątko, najlepiej wyjedz, odsapnij, nie odzywaj się może coś zrozumie, może przed wyjazdem powiedz, żeby sie zastanowił nad soba, co jest dla niego ważniejsze, kobieta ma różne potrzeby i jak je sobie zaspokoi to i baba szczęśliwa i bąbel szczęśliwy, a tak to oboje w stresie żyjecie, bo nie mozesz sobie raz na jakis czas pozwolic na jakieś rarytaski ;)

Gosia no jedz jedz, bo wiadomo co to może być, daj znac jak poszło, trzymam kciukasy :)

Mrowkaa a moze skusilabys sie na jakies masaze zeby ci to ulzylo?

lantka u mnie dzisiaj tak samo :/ w poniedzialek i niedziele bylo 17°c a dzisiaj zaledwie 4°c normalnie tragedia do tego mgla i strasznie mala ilosc slonca

Blair masz szczescie ze masz taka przyjaciolke blisko siebie :) moja jest 1200km ode mnie :( ale mam wsparcie przez neta :D

kamilove a ja wlasnie nie wiem czy tutaj robia genetyczne o_O moja lekarka nic mi nie mowila na ten temat a ja srota z wrazenia zapomnialam o to zapytac :p

A mam takie pytanie mozna pic zielona herbate w ciazy?

reklama
no nie wiem masaże w ciąży nie są wskazane chyba, nie wiem dokładnie jak to z plecami

wirginia to jest tak, że wszystko można ale z głową, jak wypijesz sobie jedna na np dwa czy trzy dni to myślę, że możesz :)

Do góry