reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
doris podniesione tetno może być powiązane z zakrzepami. poproś żeby cie pod tym kontem zbadali. trzymam kciuki. daj znać ;*

Akatsuki nie miałam pojęcia. O tej opcji nikt nie wspomniał. Zapytam panią doktor jak przyjdzie. Tetno od dłuższego czasu mam na poziomie 70-80. Pewnie mnie wkrótce wypuszczą.

jak ja byłam w szpitalu to miałam tętno 130-150 i badali mnie pod tym kątem i dawali profilaktycznie zastrzyki przeciw zakrzepowe.

Doris, trzymaj się Kochama!!! Obyś jak najszybciej wróciła do domu!

Ty czułaś ze masz takie wysokie tętno?

Ja wlasnie wzięłam dwie nospy bo porannym seksie cos mi brzuch twardnieje... :(

Czekam na wypis :-)
Przegadałam kwestię zakrzepu. Pani doktor powiedziała, że może tak być przy zatorowosci płucnej ale wtedy na pewno jego tętna nie udałoby się zwolnić. A ono samo w sumie zwolniło do 125 a potem do 108. Teraz od kilku godzin jest na niskim poziomie natomiast nawet po podanym beta-blokerze mam chwilowe zaburzenia tego typu, że mi serce nieregularnie bije (dodatkowe skurcze) więc na pewno do konsultacji kardiologicznej.

Dbdg tak, czułam i to jak. Najpierw po prostu źle się poczułam a potem moje serce zaczęło szybko bić. Mam aparat do mierzenia ciśnienia i wyszło 166 uderzeń na minutę. Ponieważ nie przechodziło (ostatnio po kilku minutach samo przeszło) to zadzwoniłam po pogotowie. Jak przyjechali (po 20 minutach) to już mi spadło do 125. A w karetce zwolniło się do 108. Ekg kilka razy wyszło dobrze (to znaczy nic poza przyspieszonym rytmem). Przerażające to było szczególnie jak przez 20 minut biło na poziomie 160 :-/
A co do tego co napisałaś to mi po seksie tez twardnieje i czasami boli podczas. To chyba normalne.

Doris na pewno będzie wszystko oki :)

dbdg Ty już tak nie szalej w tym łóżku hehe odbijesz sobie po porodzie albo bardzo delikatny seksik jak ci brzuch twardnieje bo możesz jeszcze zacząć rodzić :)

Była u mnie dziś kuzynka z córcią w odwiedziny :) ostatnio kto do nas przychodzi to zazwyczaj z dziewczynką, a mój synuś dziś z tekstem "wiesz mamo to ja chciałbym jeszcze siostre"....

Wyszłam :-) okazało się, że sprawdzali mnie pod kątem zakrzepu bo mam w wpisie i INR i D-dimery i w ogóle mam mnóstwo różnych badań i pani doktor powiedziała, że wyniki są "cacunio", poza hemoglobiną ale na to mam żelazo. Generalnie uważa, że wizyta w toalecie spowodowała nacisk na żyłę główną i stąd szybkie tetno aczkolwiek nie wyklucza innych przyczyn. Do konsultacji. Oby to się nie powtórzyło bo panika jest wtedy wielka.

Doris na pewno będzie wszystko oki :)

dbdg Ty już tak nie szalej w tym łóżku hehe odbijesz sobie po porodzie albo bardzo delikatny seksik jak ci brzuch twardnieje bo możesz jeszcze zacząć rodzić :)

Była u mnie dziś kuzynka z córcią w odwiedziny :) ostatnio kto do nas przychodzi to zazwyczaj z dziewczynką, a mój synuś dziś z tekstem "wiesz mamo to ja chciałbym jeszcze siostre"....

Hehehe, no zebym ja faktycznie szalała... [emoji1] Spokojnie było! :)

Doris, jejku to nie zazdroszczę... :( Dobrze, że juz sie ustabilizowało!

reklama
Hej kochane
My juz pi urlopie :( wyjazd calkiem udany robilam furore z brzuchem pod namiotem ;)
Wiedzialam ze to ostatni gwizdek na namiot potem bym sie z namiotu nie wytoczyka. Dzieci szczesliwe tylko pogoda byla taka sobie przezylismy dwie burze że prawie nas nie zmylo : D
Ogolnie było super uwielbiam takie biwakowe klimaty i widzę już że zarazilam tym dzieci.

Doris dobrze że wypuścili cie do domu ale musiałas sie najeść strachu.
Akatsuki super że ospa juz na wykonczeniu.
Dbdg mi też po seksie brzuch twardnieje ale tak po pół godziny przechodzi, nospy nie biorę wcale :/ za dużo złego sie o niej naczytalam.

Byłam dziś oglądać wózki i zgłupialam:( nie wiem czego chce. Ogólnie ostatnio mam problem z decyzjami. Za tydzien ostatecznie powinnam zdecydować czy się przeprowadzamy z mieszkania 40m do domu 150m gdzie każdy bedzie miał swoje miejsce. A mnieito przeraża zmiana szkoly dzieci, przeprowadzka, przygotowanie mieszkania do wynajęcia i ta najgorsza końcówka ciąży. M pracuje dużo wiec będę z tym sama. :/
Sorry ze sie tak rozpisalam :(

Do góry