reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja jestem po wizycie.

Małe ważą dużo mniej niż wyszło wczoraj w szpitalu :(
Za tydzień mam kontrolę czy przybierają odpowiednio. Lekarz zrobił mi posiew z szyjki. Dał skierowanie do hematologa.
Wielkość macicy określił mi na maks 24tc :(

Zamówiliśmy dzis wózek. Wogóle wyszło inaczej niż miało wyjść. Ale ostatecznie jestem zadowolona. Do odbioru na początku września.

Zrobiłam tez zakupy u makaszki i kupę kasy się pozbylam.
Jutro jeszcze apteczne zakupy i reszta w sierpniu. Uff

Kurcze, szczerze powiem, że nie wiem, jak to z wagą jest... :-(
Słyszałam, że np. jednojajowe są ciut mniejsze niż dwujajowe...
A na stronie dr Piekarskiego (taki znany warszawski ginekolog od ciąż mnogich) wyczytałam:
"Dzieci z ciąż wielopłodowych rosną podobnie do dzieci z ciąż pojedynczych do około 24-26 tygodnia ciązy. Po tym czasie masa dzieci z ciąż wielopłodowych jest mniejsza, aniżeli dzieci z ciąż pojedynczych. W 36 tygodniu ciąży 50 percentyl masy dla bliźniąt pokrywa się z 10 percentylem dla ciąży pojedynczej.Tym niemniej bliźnięta i trojaczki mają podobne szanse przeżycia, jak dzieci z ciąż pojedynczych urodzone w tym samym czasie trwania ciąży."
U moich chłopaków waga w 26t4d była 910 g i 1021 g. Moja ciąża jest dwukosmówkowa i dwuowodniowa, więc raczej na pewno dwujajowe. Ale i tak nie ma co porównywać.

reklama
colly nic cie nie ominelo po prostu jechałam z tata po ptaki do takiej babki bo on ma hodowle w domu ;)

dolga powiem ci ze nie było zle ;) brzuch mi nie twardniał tylko maly za bardzo po zebrach uderzal bo az bolały ;)

widze temat laktacji ;) jak dla mnie te wszystkie dobre rady co do laktacji z sensie co ma na nia wpływ to tylko ma dzialac jako efekt placebo ;)

objadlam się przed chwila dobrego grilla i zaraz biore się za jedzenie lodow ;D

Ladyk,

Ja już sama nie wiem jak to jest :(
Powiedział, że jest za mało, ale by nie czytać w necie i zobaczymy czy przybierają i ile za tydzień. Wtedy będziemy rozmawiać ...

U makaszki kupiłam metkowce, dwa kocyki, dla J pościel bo będziemy przenosić ja do dorosłego łóżeczka. Tylko łóżeczko jeszcze musimy kupić ;)
No i wzięłam dwie wkładki do spacerówek. Nie mogłam się oprzeć :))

W sierpniu chciałabym jeszcze kostki sensoryczne i po komplecie pościeli dla dziewczyn.

Też chcemy kupić ten model Bebetto, tyle, że bez fotelików. Jedynie adaptery do maxi cosi. Mamy jeden maxi cosi po Majce, dokupimy drugi. Tylko my jeszcze nie macaliśmy ;).

Też chcemy kupić ten model Bebetto, tyle, że bez fotelików. Jedynie adaptery do maxi cosi. Mamy jeden maxi cosi po Majce, dokupimy drugi. Tylko my jeszcze nie macaliśmy ;).

Ja też miałam foteli nie kupować bo pozyczylismy od znajomych znajomych maxi cosi dwa. Ale co się okazało rabat 20% jest dla zestawów 3w1. Wiec tym sposobem za sam model głęboko spacerowy dałabym 1999zl, a z dwoma fotelikami 230zł więcej wiec nawet sie nie zastanawiałam :D

reklama
Do góry