reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

So happy dokładnie, nie zaszkodza :-) a czy pomogą, czas pokaże :-) fakt faktem ziolka lubię pić, więc zawsze dodatkowe urozmaicenie. Ale macie racje, Wszystko przyjdzie po porodzie, teraz tylko mogę sobie czytać, myśleć i delektować się jej smakiem. Nic więcej :-) mam koleżankę która wszystkiego próbowała i nawet kropla mleka nie poleciała i musiała przejść na butle a druga karmic nie chciała a miała nawał a nic w tym kierunku nie robiła.. I musiała brać jakieś leki na zatrzymanie Więc to pewno też loteria.

Ladyk ja tam naukowych dowodów na moc ziolek nie potrzebuje :-) mięta, melisa i pokrzywa na mnie działa, więc może i te zioła z grupy mlekopednych też. Nie wiem. Okaże się :-) a ta herbata nawet melisy nie ma w składzie, aż sprawdziłam

Jaka dyskusja przez moją herbatkę się rozwinęła heh . Przecież to nic strasznego, jak widać dla jednych rzecz zbędna a dla innych i walory smakowe i może dodatkowo coś da :-)

reklama
Mnie położna środowiskowa opowiadała, że jak pracowała w jednym ze szpitali położniczych, to na szafkach większości świeżo upieczonych mam stało Karmi :D. Położne miały ubaw. Powiedziała mi tylko, żeby pić duże ilości wody mineralnej niegazowanej i często prawidłowo przystawiać dziecko do piersi.

Hehe, wierzyly że pomoże :-)

A w ogóle nie można pić gazowanej wody gdy się karmi? Bo przyznam że mam problem z piciem zwyklej i pije teraz lekko gazowana, tylko tak żeby było minimalnie czuć. Muszę się wdrożyć chyba w co wolno a co nie bo nic na ten temat jeszcze nie wiem. Liczyłam że w szkole rodzenia się dowiem, ale zamknęli ja w szpitalu w którym mam rodzic i nie mogę nigdzie znaleźć darmowej :-/ dzwoniłam w jedno miejsce, wszędzie się reklamują że za darmo, że niby moja dzielnica ale jak przyszło co do czego to się okazało że akurat ten mój rejon obecny czy później tam gdzie będę akurat się nie kwalifikują, pic na wodę.. Eh

Ja jestem po wizycie.

Małe ważą dużo mniej niż wyszło wczoraj w szpitalu :(
Za tydzień mam kontrolę czy przybierają odpowiednio. Lekarz zrobił mi posiew z szyjki. Dał skierowanie do hematologa.
Wielkość macicy określił mi na maks 24tc :(

Zamówiliśmy dzis wózek. Wogóle wyszło inaczej niż miało wyjść. Ale ostatecznie jestem zadowolona. Do odbioru na początku września.

Zrobiłam tez zakupy u makaszki i kupę kasy się pozbylam.
Jutro jeszcze apteczne zakupy i reszta w sierpniu. Uff

Hej, herbatki na laktacje działają dobrze na trawienie wiec tez jakiś bonus...
Ja w pierwszej ciąży nie miałam siary przed porodem. Pojawiła się wraz z pierwszym przystawieniem małej. Ale za to nie wiem co to nawał.
Do szkoły rodzenia chodziliśmy i ja sobie chwalilam. Zwłaszcza przygotowanie do porodu i pielęgnacja noworodka.

Hehe, wierzyly że pomoże :-)

A w ogóle nie można pić gazowanej wody gdy się karmi? Bo przyznam że mam problem z piciem zwyklej i pije teraz lekko gazowana, tylko tak żeby było minimalnie czuć. Muszę się wdrożyć chyba w co wolno a co nie bo nic na ten temat jeszcze nie wiem. Liczyłam że w szkole rodzenia się dowiem, ale zamknęli ja w szpitalu w którym mam rodzic i nie mogę nigdzie znaleźć darmowej :-/ dzwoniłam w jedno miejsce, wszędzie się reklamują że za darmo, że niby moja dzielnica ale jak przyszło co do czego to się okazało że akurat ten mój rejon obecny czy później tam gdzie będę akurat się nie kwalifikują, pic na wodę.. Eh

Tu masz ciekawy artykuł o piciu w trakcie ciąży i karmienia piersią: Co, jak i ile pić podczas ciąży i karmienia piersią. Wyjaśniamy, dlaczego jest to takie ważne | naTemat.pl :)

a ja co do karmienia zgadzam sie w 100% z ladyk :)

kamilove ale co na temat wagi mowi lekarz? przeciez jednak blizniaki to chyba jakos mniej przybieraja tak mi sie zawsze wydawało przynajmniej. a myslalam ze wozek kupilas juz na allegro czy gdzies tam przez internet, a moze mi sie osoby pomyliły

malinka nic gazowanego nie powinno się pic jak się karmi,

kamilove jak wózek kupiłaś??
tez mi sie wydaje że blizniaki chyb sa sporo mniejsze

Ja jestem po wizycie.

Małe ważą dużo mniej niż wyszło wczoraj w szpitalu :(
Za tydzień mam kontrolę czy przybierają odpowiednio. Lekarz zrobił mi posiew z szyjki. Dał skierowanie do hematologa.
Wielkość macicy określił mi na maks 24tc :(

Zamówiliśmy dzis wózek. Wogóle wyszło inaczej niż miało wyjść. Ale ostatecznie jestem zadowolona. Do odbioru na początku września.

Zrobiłam tez zakupy u makaszki i kupę kasy się pozbylam.
Jutro jeszcze apteczne zakupy i reszta w sierpniu. Uff

Ciekawe czemu taka rozbieżność... Wczoraj wszystko ok a dzisiaj już nie.. Pytanie który lekarz się myli? Mam nadzieję że za tydzień pomiary wskażą że wszystko jest tak jak trzeba!

Hej, herbatki na laktacje działają dobrze na trawienie wiec tez jakiś bonus...
Ja w pierwszej ciąży nie miałam siary przed porodem. Pojawiła się wraz z pierwszym przystawieniem małej. Ale za to nie wiem co to nawał.
Do szkoły rodzenia chodziliśmy i ja sobie chwalilam. Zwłaszcza przygotowanie do porodu i pielęgnacja noworodka.

Ooo no to było by super, bo jelita mi ciągle dokuczaja :-)

Dzięki! :-)

Dolga,

Powiedział mi, że powinny przybierać ok 150 tygodniowo i w tej chwili ważyć 1kg. Teraz rosną podobnie do ciąży pojedynczej, a potem waga hamuje bo ogranicza tez rozwój zmęczone łożysko miejsce. Cos takiego zrozumiałam. Teraz ważą maks 760 i 730g. Od początku lipca przybrały ok 190 g i 170g. A powinny przynajmniej 300-400 g. Niby łożysko jest ok. Ale lekarz powiedział, że trzeba to kontrolować. Bo być może to hipotrofia. Brzuszkiem dziewczyn wskazuje na 24t5d a ja jestem w 26t 3d.
Stąd też może być ten mój mały brzuch :(

Tak ja miałam ten wózek. Ale i mi i Ł ostatecznie nie pod pasowal i za ta samą cenę sprzedałam go na olx. Nie ma jednak jak pomacanie konkretnego wózka i sprawdzenie jak się go prowadzi.

reklama
Bawarka to jeden z mitów dot. karmienia piersią ;) Ale jak ktoś lubi to czemu ma nie pić? ;)
Nie ma się co stresować brakiem siara w ciąży bo laktacji się "oficjalnie" zaczyna PO porodzie.
Ja miałam siarę i w pierwszej ciąży i teraz też mi cieknie. Po porodzie piłam herbatki Hipp i Bocianek, smakowały mi ale nie wydaje mi się żeby jakoś znacząco wpływały na ilość mleka :)

Kamilove, dobrze, że Was tak często kontrolują. Jakby się coś działo to szybko będą mogli działać. Nie martw się Kochana, na pewno wszytko jest OK. Masz po prostu filigranowe panienki :)
A jaki w końcu wózek kupiłaś?

Do góry