reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej, dzisiaj jak na razie troszkę chłodniej :-)

Hej dziewczęta :)

Dzisiaj pogoda fajna, nie jest tak duszno jak wczoraj i od razu mi lepiej, ja od poniedziałku zaczynam labe, dziecko do żłobka, mąż w pracy , a ja tylko z domowymi obowiązkami zostanę czyli żyć nie umierać :)

Colly ja na twoim miejscu narazie kupiłbym sobie jakiś biustonosz zwykły do karmienia, bo jeśli jednak karmić nie będziesz to tylko zbędny wydatek, a po porodzie zobaczysz sobie, ja tak zrobiłam w poprzedniej ciąży

Dbdg, Malinka ja się jeszcze zastanawiałam co do tego słabego przybierania naszych dzieciaczkow, że może nie chodzi o ilość jedzenia a jakość, bo ja np jem sporo warzyw, owoców, ale coś kiepsko u mnie ostatnio z mięsem i nabiałem, wiec teraz jak będę miała czas to muszę o to zadbac

Krewetka a kiedy wybierasz się do tego szpitala? Ja bym chybabdo poniedziałku poczekala żżeby nie tak na weekend

Colly też bym poczekala jeszcze z kupowaniem lepszego stanika. Ja kupiłam i po miesiącu wyroslam z niego. Więc na razie kupiłam sobie takie bardzo fajne bez fiszbin ale trzymające mój ogromny biust, bo wszystkie fiszbiny uwieraly mnie niesamowicie, chyba brzuszek już jest tak wysoko i dlatego. A do karmienia kupie po porodzie jak zobaczę czy coś jeszcze urosna cycochy gdy dojdzie pokarm :-)

Oo właśnie, może i chodzi o jakość jedzenia, bo w te upały dieta wiadomo trochę podupadla bo się poprostu niechce... Hm no to bilans - zauważyłam że jem bardzo mało mięsa, nabiału jem bardzo,bardzo dużo, warzywa i owoce jak najdzie mnie ochota zajadam cały dzień a później mam przesyt i przez kilka dni nic i nie mogę wmusic. Muszę może chociaż jabłka jeść regularnie to i na jelita by coś pomogły no ale też urozmaicić trzeba.. Hm chyba zaraz pójdę na ryneczek i może nabiore na coś ochoty :-)

Ale powiem wam że od kad mogę dłużej spać, nie licząc problemów z duchota, no ale od kad już nie chodzę do pracy, to schudłam i regularnie nawet odwiedzam WC! Aż czasami się dziwię że znowu muszę iść hehe :-) i jak na razie tylko raz bardzo mocno jelito bolało, wcześniej zdarzało się dużo częściej! :-)

mnie w pierwszej ciazy nic nie lecialo, teraz tez nie, pokarm mialam dopiero w 3 dobie po cc, wywolany przez laktator bo pewnie by go nie bylo, nie dalam rady pic tych herbatek bo smaku okropne, mialam niewiele pokarmu wiec nie karmilam....

Jednak pojadę to tego szpitala, trochę nastawiona jestem sceptycznie po ostatnich tam pobytach.....

Dobrze że jedziesz! Dawaj znać na bieżąco :-)

reklama
Heloł :) Dzisiaj odwiedza mnie przyjaciółka, mama chrzestna mojej córci :) Także robię pałki z piekarnika i ziemniaczki zapiekane. I mam surówkę z kapusty, zrobioną wieczorem :) Happy :) Pałki już zamarynowane i zaraz obiorę ziemniaki i wszystko gotowe. Nic, tylko czekać na nią aż przyjdzie :)
Dzisiaj jakoś się dobrze obudziłam, tak pozytywnie. Mam trochę ciuchów do prasowania, zaraz się za to biorę. Poza tym jakiś luźny dzionek znowu się zapowiada.

Kitek - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) Przyjemnie jest oglądać nasze Maluszki. A pytałam o erytrocyty... bo jeśli ich nie masz, to nie jest to zakażenie :) Mój gin mi mówi, że mam oddawać mocz po podmyciu się bezpośrednio przed sikaniem, a dodatkowo do środka włożyć tampon, aby nie poleciało nic ze środka. I wówczas są dobre wyniki - rzeczywiste. Jak mam takie jak Ty, to każe mi powtarzać :)

Hej dziewczęta :)

Dbdg, Malinka ja się jeszcze zastanawiałam co do tego słabego przybierania naszych dzieciaczkow, że może nie chodzi o ilość jedzenia a jakość, bo ja np jem sporo warzyw, owoców, ale coś kiepsko u mnie ostatnio z mięsem i nabiałem, wiec teraz jak będę miała czas to muszę o to zadbac

Wiesz, faktycznie, może coś w tym jest. Bo ja mięso jem średnio raz na dwa tygodnie... Nie przepadam ogólnie, no chyba, ze pierś z kurczaka, ale też jakoś nie mam ochoty, więc się nie zmuszam. Natomiast nabiału, jak sądzę, mi raczej nie brakuje...

Powoli dochodzę do etapu pogodzenia się z tym, że moja córcia będzie szczupła. Tym bardziej, że lekarz powiedział mi, że dziecko 2500 kg może być w pełni "dojrzałe", a to co waży np.3800 mieć problemy z oddychaniem i że na tym etapie jest to tak samo zróżnicowane jak u dorosłych ludzi... :tak:

Hej krewetka jedz kochana do tego szpitala,daj nam znac co i jak

Ja dzis stsnelam na wage jak zawsze(waze sie na piczatrk i koniec tyg ciazy) i znow troszke schudlam,nie powiem fajne to ale i stresujace bardzo,ze na tym etapie ciazy nie tyje.Ja wiem ze to zasloga diety bo glodna nie chodze wiec mlody tez chyba okey

Xmam mogłabyś napisać co odstawiłaś, a co jesz? Wiem, że jest dużo stron w necie, ale zawsze wolę jak coś ktoś poleci.

Hej dziewczyny :)

Xmamuśka, Chybra ja nie czuje się jakoś źle z tym brzuszkiem ale napewno nie lepiej jak bez ciąży. Może gdybym miała miliony to bym poszalała w sklepach dla ciężarnych to by mi lepiej było :p a tak to tylko się zastanawiam w co ja ten brzuch włożę, dopiero później myślę jak w tym wyglądam.

Co do laktacji to ja o tym w ogóle nie myślę. Chyba nie ma to sensu bo za.dużo wpływu na to nie mam. Musi sytuacja sama się rozwinąć. Za to zaczęłam myśleć o staniku do karmienia. Kupię jeden jakiś ładniejszy, nie wiem czy w ogóle się przyda no i jak to z tym rozmiarem będzie bo przez internet chciałam kupić.

Jeszcze tylko dziś do pracy i weekend :)

Colly, koleżanka poleciła mi aby na początku spróbować staników sportowych (prawie każda z nas taki ma), a potem w razie potrzeby kupić specjalny do karmienia.

Dream dzięki za pomoc. Wyjaśnię ginowi moje zaniedbanie, pewnie poleci mi powtórzyć badanie.

dbdg ma być zdrowe i to jest najważniejsze małe ma swoje plusy łatwiej urodzić :-)

Ostatnio podpytalam mamę ile ważyłam i mierzylam dokładnie to niby dość mało, ale sama dodała na koniec - nie przejmuj się ale i tak się meczylam i tak popekalam :p więc małe pocieszenie :p

Ja ważyłam 2300 jak się urodziłam, jakieś 3 tyg przed terminem.
Kamilove moje młode ważyło 825 w 26 tyg. To niewiele więcej od twoich dziewczyn a gin stwierdził, że ok.

reklama
na razie nic konkretnego nie wiem, natknelam sie na moja babke jak przyjechałam, ale nie pogadalam bo szla na cc, zapytała tylko czemu dopiero dzis, jak narazie zrobili mi badania, krew, mocz, KTG i podali sterydy na rozwoj pluc, nadal czekam jak przyjdzie do mnie

Do góry