reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ależ wy produkujecie,masakra,ja miałam kilka dni przyjaciółkę,przyleciała z Londynu przywieź córkę na wakacje do babci,musiałam się nią nacieszyć bo zobaczymy się dopiero w Lutym :(

Ale już będe na bieżąco :D

Kamilove nie stresuj się,bliźniaki zawsze są mniejsze :)

Ja mam jutro wizytę i bardzooo ciekawa jestem ile młody waży

reklama
Dobry wieczór!
Kurcze, troche zaszalelismy i teraz mam cały brzuch napiety. :( Dwie h minęły a ja mam nadal twardy i boli troche. Wzięłam dwie no spy - moze przejdzie... Chyba musimy to robic jakis delikatniej...

Malinka, tak na szczęście sie dogadaliśmy i mamy juz wstępnie mieszkanie, choc przeprowadzka koniec sierpnia. I nie słuchaj tych 'dobrych rad'. Także nieustannie słyszę ze mam wiecej jeść, ze gdybym jadła to mała ważyłaby wiecej, etc. Tylko, ze nie bede w siebie wmuszają pokarmów jesli nie czuje głodu. Najlepiej jednym uchem wpuszczać, drugim wypuszczać... ;)
Na temat laktacji sie nie wypowiem, nie znam sie na tym. Natomiast zadnej siary nie mam.

Ech, oczy mi sie zamykają... [emoji22] branoc!

mnie w pierwszej ciazy nic nie lecialo, teraz tez nie, pokarm mialam dopiero w 3 dobie po cc, wywolany przez laktator bo pewnie by go nie bylo, nie dalam rady pic tych herbatek bo smaku okropne, mialam niewiele pokarmu wiec nie karmilam....

Jednak pojadę to tego szpitala, trochę nastawiona jestem sceptycznie po ostatnich tam pobytach.....

mnie w pierwszej ciazy nic nie lecialo, teraz tez nie, pokarm mialam dopiero w 3 dobie po cc, wywolany przez laktator bo pewnie by go nie bylo, nie dalam rady pic tych herbatek bo smaku okropne, mialam niewiele pokarmu wiec nie karmilam....

Jednak pojadę to tego szpitala, trochę nastawiona jestem sceptycznie po ostatnich tam pobytach.....

Daj znać koniecznie czy coś działają... Zawsze możesz sie wypisać na własne życzenie. 3mam kciuki!

Dzieńdoberek :)

Mam powtórkę z rozrywki... poszłam spać o 1.00, wstałam o 7:00. Myślałam, że po wczorajszej akcji sprzątania chaty padnę jak kawka, ale jednak tak nie było. Dziś wizyta koło 18.00, zobaczymy co gin powie... Mam nadzieję, że będę znów mogła zobaczyć Maleńką.

Kasia1506 - no to super, ja też idę - bardziej ze względu na mojego M. :) Zdam relację :)

Kitek - czy w moczu masz erytrocyty?

Kasiu, erytrocytów brak. Dlaczego pytasz?

Krewetka daj znać co i jak.

Kamilove- głowa do góry! Za tydzień okaże się, że wszystko jest ok, wierzę w to.

O laktacji nie mam co pisać, bo jestem zielona w temacie. Może na szkole rodzenia dowiem się więcej.

Miłego dnia :)

Hej krewetka jedz kochana do tego szpitala,daj nam znac co i jak

Ja dzis stsnelam na wage jak zawsze(waze sie na piczatrk i koniec tyg ciazy) i znow troszke schudlam,nie powiem fajne to ale i stresujace bardzo,ze na tym etapie ciazy nie tyje.Ja wiem ze to zasloga diety bo glodna nie chodze wiec mlody tez chyba okey

No widzę, że już dużo rzeczy i zaopatrzenia dzieciowego kupujecie będąc nawet we wcześniejszych tygodniach niż ja :p Ja jakoś jeszcze wolę poczekać, nie wiem, wydaje mi się, że chyba chce bliżej końca się zaopatrzyć żeby nie zapeszyć. Chyba we wrześniu to ogarniemy.
A tak z innej beki, ważyłam się wczoraj i od początku ciąży przybrałam dokładnie 9 kg, czyli teraz ważę 69, a szczerze Wam powiem, że tak się oglądam z każdej strony i nie widzę tych dodatkowych kg :p Wygląda na to, że wszystko mam w okolicy brzucha, bo ani ręce, ani nogi mi nie puchną. Właściwie podobam się sobie w ciąży :-D

Chybryda mi tez chyba w brxuch i cycki poszlo wszystko,wczoraj bylam u endrokrynologa bo wynik tsh mialam powyzej 2 ,widziala mnie pierwszy raz w ciazy(zawsze na tel z wynikami bysmy) i nie mogla sie nadziwic ze tak ladnie wygladam :D
Moja przyjaciolka to sie smiala i powiedziala malpa jedna ze lepiej w ciazy wygladam niz bez hahahahahahaha

Hej dziewczyny :)

Xmamuśka, Chybra ja nie czuje się jakoś źle z tym brzuszkiem ale napewno nie lepiej jak bez ciąży. Może gdybym miała miliony to bym poszalała w sklepach dla ciężarnych to by mi lepiej było :p a tak to tylko się zastanawiam w co ja ten brzuch włożę, dopiero później myślę jak w tym wyglądam.

Co do laktacji to ja o tym w ogóle nie myślę. Chyba nie ma to sensu bo za.dużo wpływu na to nie mam. Musi sytuacja sama się rozwinąć. Za to zaczęłam myśleć o staniku do karmienia. Kupię jeden jakiś ładniejszy, nie wiem czy w ogóle się przyda no i jak to z tym rozmiarem będzie bo przez internet chciałam kupić.

Jeszcze tylko dziś do pracy i weekend :)

reklama
Hej dziewczęta :)

Dzisiaj pogoda fajna, nie jest tak duszno jak wczoraj i od razu mi lepiej, ja od poniedziałku zaczynam labe, dziecko do żłobka, mąż w pracy , a ja tylko z domowymi obowiązkami zostanę czyli żyć nie umierać :)

Colly ja na twoim miejscu narazie kupiłbym sobie jakiś biustonosz zwykły do karmienia, bo jeśli jednak karmić nie będziesz to tylko zbędny wydatek, a po porodzie zobaczysz sobie, ja tak zrobiłam w poprzedniej ciąży

Dbdg, Malinka ja się jeszcze zastanawiałam co do tego słabego przybierania naszych dzieciaczkow, że może nie chodzi o ilość jedzenia a jakość, bo ja np jem sporo warzyw, owoców, ale coś kiepsko u mnie ostatnio z mięsem i nabiałem, wiec teraz jak będę miała czas to muszę o to zadbac

Krewetka a kiedy wybierasz się do tego szpitala? Ja bym chybabdo poniedziałku poczekala żżeby nie tak na weekend

Do góry