reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
O matko tu jeszcze mi dziewczyny z forum piszą, że u ich koleżanek było tak, że np pani w zusie powiedziała, że godzina a paragonie się nie zgadza i koniec cala kasa zabrana. Wiec ja chyba wcale nie powinnam być taka pewna co do załatwienia pozytywnie sprawy. Wykończe się do tego czasu.

Kitek,

Miłego odpoczynku :)

To już zakrawa o absurd! I co jeszcze? Będą Ci drogę może wyliczali do sklepu? Ilość kroków potrzebna, żeby dotrzeć do sklepu x tempo w jakim porusza się ciężarna :-D :-D

Kamilove współczuję tej kontroli tragedia jakas. Nie rozumiem ich postępowania

Akat i jak po wizycie?

Ja dzisiaj wciekla jak diabli komp nam wczoraj padl i poszły wszystkie dane i wszystkie zdjęcia :/ :/ kupiliśmy juz nowy ale normalnie nie przeżyje tego co straciłam a odzyskać juz się nie da :/

Doris,

Dla mnie to wszystko jest chore. Myślałam, że jak mam te głupie paragony to luz, a tu jeszcze różnie może być :(
Dziewczyny mają takie z nimi doświadczenia, że się włos na głowie jeży.

Zobaczymy jak będzie.

Kamilove jestem pewna, że jeśli sprawa będzie musiała otrzec się o sąd to wygrasz bo to ich postępowanie jest tak głupie, że aż śmieszne. Ale co z tego skoro kasa potrzebna jest tu i teraz a nie za pół roku.

Ja mieszkam 500 m od ZUSu także na bank się u mnie pojawią. Tylko czekać...

Doris,

Oby to nie musiało zawitać do sądu. Musze myśleć pozytywnie. I ty tez. Wiesz najciemniej zawsze pod latarnią wiec może w myśl tego przysłowia nie wpadną do ciebie ;) Ja za to do ZUSU mam 15 km wiec widocznie lubią na wycieczki się wybierać. Zreszta w moim mieście juz ze dwa lata są nasilone kontrole ZUS. Nawet w gazecie regionalnej o tym pisali. U mojego chłopa w pracy, a pracuje ich tylko trzech to każdego partnerki były kontrolowane. A było to w 2013 i 2015.

Alatsuki - rany mamusia mam nadzieję że to jednak nie ospa!!!!

Kamilove- to absurd totalny.....trzymam kciuki aby szybko sprawa się rozwiązała z korzyścią dla Ciebie. I dziwić się że ludzie z tym zusem kombinują jak oni tak w H....lecą!!!!!
A co w przypadku gdy kobitka jest na L4 i np przebywa u mamy w innym mieście bo ma tam opiekę i może spokojnie wypoczywać???

Ja dziś znowu nocka przespana i od 13 do teraz longiem spanko...czyżby organizm te 7 miesięcy odespać chciał???

Pogoda cudna tylko coś głowa mnie boli i bez sił jestem....

reklama
Buba,

Z tego co wyczytałam to w myśl przepisów nie można tego robić. Masz przebywać pod tym adresem, który jest wskazany w l4. A jak oni do tego podchodzą? To jak czyta co oddział to inaczej. I inaczej interpretują dane sytuacje. Czyli jednym słowem zależy na kogo się trafi.

Mnie też głowa boli. Ale to na pewno z braku snu. Byle do wieczora. Nawet na dwór juz mi się iść nie chce :(

Do góry