reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kasik,

Mnie to akurat bardzo łatwo nie zastać w domu :(
Bo ja dużo z Jagodą jestem chociażby na placu zabaw czy w lesie.

Mnie teraz tak samo. Jak jestem w gdańsku to i tak często wychodzę ale i tak w większości jestem poza Gdańskiem. Ta kontrolę miałam jakoś w marcu/ kwietniu jak jeszcze z ciąża nie do końca było dobrze więc musiałam raczej się oszczędzać a syn chodził na całe dnie do żłobka. Teraz to ha rzadko jestem w domu i nam nadzieje ze nie będę miała już kontroli

reklama
Ciekawa jestem czy mnie będą kontrolować. Napewno mnie nie zostaną bo we wszystkich dokumentach jest mój stary adres. Nie wiem czy mam gdzieś to zmieniać czy olać? Bo ja i tak na l4 będę raptem niecałe 2 miesiące.

Kurde , martwi mnie Akatsuki ..

dziewczyny ale tak na logikę, to ciężarna chodząca powinna chodzic n spacery, ruszać się,
prowadzić normalne życie a nie siedziec w domu i czekac na kontrole zusu, przecież to jest nienormalne,
tym bardziej jak sie ma małe dziecko, przeciez 2 latce nie wytłumaczymy, ze czekamy w domu 8 godzin bo może dzisiaj Pani z zusu do nas zapuka

Akatsuki bidulko i ja czekam na info od Ciebie... ja tez ospy nie przechodzilam jeszcze w zyciu... zreszta zadnych dzieciecych chorob nie przechodzilam a moi bracia wszystkie a w jednym domu byliśmy... wiec teraz w ciazy tez sie boje ospy i tych innych dzieciecych...

Hej Laski,

Dzisiejsza akcja z glukozą odwołana :/ A ja już tak się psychicznie nastawiłam. Okazało się, że jest remont w laboratorium i dziś tylko do 9.30 przyjmują materiał, więc test obciążenia odpada. Muszę czekać do wtorku :( Najlepsze jest, że wczoraj jak tam dzwoniłam z kilkoma pytaniami to nikt mnie o tym nie powiadomił. Co za ludzie! Uwielbiam biegać maratony z moim wielgaśnym brzucholem.

Hejka :)

Ja jeszcze całe 2 tygodnie w pracy i też wolne. I o dziwo u mnie też nie ma jeszcze nikogo na zastępstwo i nawet nikogo nie szukają. No nic. Nie mój problem.

A jak u Was z rozstępami? Smarujecie się regularnie? Bo ja staram się regularnie ale i tak wychodzi mi średnio co drugi dzień (a powinno być dwa razy dziennie). Póki co nowych nie ma i jestem zdziwiona bo ja nigdy więcej jak 60 nie ważyłam a rozstępy mam (na boczkach, cyckach i z tyłu kolan). No i widzę że te moje stare się chyba porozciągały trochę ale dalej są takie jaśniutkie a nowych nie ma. Tylko ciekawe jak długo. czasami mam wrażenie (szczególnie po jedzeniu) że skóra na brzuchu zaraz mi pęknie bo nie da rady się już bardziej rozciągnąć.

Colly za mnie robi kierowniczka hotelu :D Smaruję się co 2 dzień oliwką ze Skarbu Matki i na razie nic się niepokojącego nie pokazuje. Dżonsony to najgorsze badziewie jakie znam.

Kitek ja też nie mogłam pić, powiedziano mi, że ewentualnie łyczek jak juz nie będę mogła wytrzymać.

Kamilove usłyszałam ostatnio od lekarza (przy okazji akcji z grzybami), że wątroba nie boli. A mnie często boli z prawej strony więc może to woreczek żółciowy?

Mój syn od wczorajszego wieczora nieustannie się wierci. Nie wiem co tam się dzieje ale w nocy jak nie spałam to on też nie spał i dzisiaj od rana się kotłuje... tez tak macie, że Wasze dzieci są czasami "nadaktywne"?

Dziękuje za odpowiedź WSZYSTKIM PRZYSZŁYM I OBECNYM MAMOM. Doris u mnie też tak jest z "nadaktywnością"... Nie raz Młoda tak mnie skopie, że aż boli i do tego robi to dość intensywnie. Do tego dwa kolejne dni potrafi być baaardzo spokojna. Nie wiem czym to może być spowodowane.

dziewczyny jade zaraz do lekarza, chyba mam ospe. przez noc mi wyszla masa krost na brzuchu I plecach ... obsrana jestem na fioletowo. módlcie sie żeby to nie było to.

Akat, daj znać co się dzieje?

Witam :)

kitek ja też dzisiaj byłam na krzywej cukrowej. Muszę przyznać,że nie była aż taka zła.Dostałam cytrynową,lekko kwaskowatą. Pierwsze łyki okej,pod koniec lekko ścierpł mi język od tej słodyczy:p no i przez pierwsze pół godziny było mi niedobrze. Po wypiciu nawet nie odczuwałam głodu,a pić jakoś mi się nie chciało. Dzisiaj popołudniu wyniki,mam nadzieję,że wszystko będzie oki. Daj znać jak Ci poszło:D

colly ja mam rozstępy jeszcze z wieku dojrzewania,na biodrach i kilka na piersiach. Od zawsze mocno nawilżałam skórę,niestety mam łuszczycę..ale teraz przestawiłam się na balsam z babydream,moim zdaniem jest bardzo dobry. Smaruję się dwa razy dziennie.Ale tak jak któaś napisała myślę,że to kwestia genów i tego w jakim tempie rozciąga się nasza skóra. Na razie nic nowego mi się nie pojawiło(i mam nadzieję,że tak pozostanie),ale wiadomo różnie może być.

Akat daj znać po wizycie,lepiej,żeby to było jakieś uczulenie.

xmam zazdroszczę dobrego humoru,od razu dzień staje się inny i ile energii :) jak coś upolujesz,pochwal się zakupami dla maluszka:)

Buba Ty widzę ciągle masz nadmiar energii:) odpoczywaj też czasami;)

Doris ja tak się ostatnio załatwiłam pomidorkiem z cebulą i bigosem z młodej kapusty..o zgrozo..co to była za noc ;)

Ja dzisiaj jestem ospała,chyba zrobię sobię dzień leżenia:)

Miłego piątku!:D

Kasia, dzięki za recenzje, ale jak widać powyżej mnie się dziś nie udało. Kolejne podejście we wtorek.

Nie no ja sobie nie wyobrażam jak mam ciągle jakieś wizyty: a to badania, a to USG, a to ginekolog prywatnie, a to ginekolog na NFZ, a to internista, a to kardiolog... i co ja mam od każdego brać zaświadczenie na wszelki wypadek?? Czy im nie wystarczy świadomość, ze człowiek jest gruby, pogoda do dupy a w pracy to nikt nie siedzi i sie nie opierdziela, żeby zrozumieć, że my na pracę nie mamy siły i nikt tu nie symuluje? Co innego wyjść z domu do sklepu a co innego siedzieć 8 godzin w pracy...

Doris, przecież my jesteśmy superwyścigowe i dostajemy dodatkowe moce z powodu ciąży. Nie dość, że ma się mnóstwo spraw zdrowotnych, zakupów, itd. to jeszcze trzeba na cholerny ZUS-ik czekać. To jest chory kraj!

Dobra. Laski mi pomogły i wychodzi na to, że poniedzialkowa wypłatę świadczenia powinni realizować bo ponoć wstecz nie mogą jej zablokować. A od dnia dzisiejszego do wyjaśnienia sprawy mam wstrzymany zasiłek. Zobaczymy jak to będzie.

Racja, u mnie było podobnie... prawo nie działa wstecz. Kamil do daty drugiej wypłaty za L4 uporali się z wyjaśnieniami, więc u mnie poszło płynnie. Jednak wiem co to znaczy nerwy na tę instytucję.

Na weekend jadę do Teściowej na wieś, odpocznę trochę... nabiorę sił na kolejny tydzień.

Miłego weekendu :)

Odebrałam wyniki glukozy. Na czczo miałam 78,po godzinie 89 a po dwóch godz 83. To chyba okej,no nie? Interpretowałam to z granicami z neta.

Kitek w takim razie powodzenia we wtorek:) miłego odpoczywania na wsi!

O matko tu jeszcze mi dziewczyny z forum piszą, że u ich koleżanek było tak, że np pani w zusie powiedziała, że godzina a paragonie się nie zgadza i koniec cala kasa zabrana. Wiec ja chyba wcale nie powinnam być taka pewna co do załatwienia pozytywnie sprawy. Wykończe się do tego czasu.

Kitek,

Miłego odpoczynku :)

reklama
O matko tu jeszcze mi dziewczyny z forum piszą, że u ich koleżanek było tak, że np pani w zusie powiedziała, że godzina a paragonie się nie zgadza i koniec cala kasa zabrana. Wiec ja chyba wcale nie powinnam być taka pewna co do załatwienia pozytywnie sprawy. Wykończe się do tego czasu.

Kitek,

Miłego odpoczynku :)
Zawsze możesz powiedzieć ze w kolejce stałaś. I że jako ze w ciąży jesteś to chodzisz bardzo powoli.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Do góry