reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Wbrew mitom ciążowym w brzuchu mam chlopaka a slodkosci pochlanialabym garściami :) dzisiejsze śniadanie - kaszka manna na mleku z truskawkami :)

Ze spaniem to tak średnio - spie ale krótko i w ciagu dnia przydałaby się drzemka a nie zawdze sie da

reklama
Czesc :)
Dbdg moje dziewczynki ok 34cm w obwodzie mialy waga ur. 4260g i 4150g
Xmamuska milego wypoczynku
Akatsuki mysle ze sam magnez spokojnie dostaniesz np w boots, oni maja firmy sona ja niejednokrotnie widzialam na polce w ciemnych szklanych buteleczkach kolo roznych witamin yo stalo... milego dnia z mloda na festynie...
Wirginia to na pewno wiezadla bo macica sie rozciaga i tak wlasnie po bokach boli, tez to mam :)

Milego dnia wszystkim

Hej

Ja w końcu trochę pospalam :-) moja malutka bryka od razu kiedy tylko się przebudze, ma wyczucie :-)

Witajcie.
Ja jak zwykle nie wyspana :/
Wczoraj miałam takie lekkie bole po bokach brzucha wie może któraś z was co to mogło być?
Życzę udanych odpoczynkow dziewczyna na wyjazdach :)
Potem spróbuję was nadrobić :)
A teraz robie jakieś śniadanie i jade na zakupy

Też czasem ciągnie, boli mnie po bokach ale mam wrażenie że to Zuzia się rozpycha bo ona chyba poprzecznie leży

Czesc u mnie okey dojechalismy wczoraj szczesliwie,ja mega zmeczona.Dzis odespana wyruszamy wlasnie w teren.Cukry jak narazie okey choc wczoraj wciagnelam kebaba :D Sorki ze tylko o sobie ale czasu brak ... moze pizniej... dzis cieplej i sloneczko swieci

Xmamuska miłych wakacji!!

Hej witam się i ja.
Wyprawilam Emile wczoraj na wczasy i tak mi pusto bez niej ze nie wiem. Dobrze ze czasem zadzwoni. Ale tęsknię strasznie a to jeszcze 9 dni :(
Mała w brzuchu takie harce wyczynu ze aż mój D się dziwił. Ale jest taka ze jak chce nagrać to przestaje.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

hejka,
Xmamuśka te cukry są do opanowania, ja po posiłkach mam coraz lepsze za to na czczo coraz wyżej:sorry:, udanego wypoczynku...

Dbdg ja też w miarę bezobjawowo przechodzę ciążę, tak jak poprzednią zresztą... nawet kopniaczki są z rodzaju tych bezbolesnych, przyjemnych, chyba że młoda trafi w pęcherz... a te twoje ciągoty do słodkiego może przez ten niski cukier i organizm się domaga...

hejka.
oj u mnie noce też coraz cięższe albo siku albo lewy bok mnie boli i przekręcam się na prawy albo gorąco.
Wczoraj przyjechałam padnięta ale to chyba przez ciśnienie, dziś też mi daje w kość bo chodzę nieprzytomna, a roboty w domu pełno...

dbdg powinnaś się cieszyć że przechodzisz ciąze bez problemowo, nic tylko pozazdrościć :) ale każda ciąża jest inna, jak bedziesz spodziewać się drugiego dziecka to możesz czuć się inaczej.

Julisia ale narobiłaś mi smaków na truskawki, za mną od paru dni chodzi koktail truskawkowy :)

mamuska damy radę z cukrzycą, już nie dużo nam zostało do końca :)

Cieszę się, no generalnie się cieszę, ale zarazem się martwię czy aby na pewno wszystko jest git. :tak:
Najbardziej panikuje w związku z tym, że malutka nie kopie mnie jakoś bardzo... Będę u lekarza to zapytam.:-)

Kaszka manna, mmm... Niedawno sobie z jagodami robiłam... <3

maran byłam w boots, superdrug tesco i ASDA I nigdzie nie było czystego Magnezu. Chyba że jakoś kijowo patrze, Megnesium potrzebuje prawda??

wspolczuje wam tych nocek, ja nie mam zadnego problemu, a w poprzedniej ciazy choc prawie nic nie robilam tez nie mialam, a teraz oby jak najdluzej, ale synek teraz wstaje po 6, wiec jest super

a my dzisiaj pierwszy dzien od dwoch tygodni sami, chociaz niekoniecznie sami, bo jak synek wstanie z drzemki to idziemy do rodzicow, bo wyjezdzaja na 2 tygodnie, ale pogoda u nas straszna, wiatr okropny

reniam patrz jakie my matki jestesmy, napewno corka sie ekstra bawi, a ty w tym czasie wypoczywaj ile sie da :)

ja tez na chlopaka a raczej do sledzi mnie nie ciagnie, za to slodkosci i owoce obowiazkowe codziennie i u mnie mysle, ze nie wynika to z niskiego cukru, ja poprostu mam tak czy ciaza czy nie ciaza, a do tego batona kiszonym zajeść :D

reklama
Zgagę mam non-stop, obojętne czy jem bułkę z masłem czy ostre tajskie jedzenie... masakra. I siara mi cieknie już bardzooo... takie uroki ciąży ;)
Ja tez mam takie dni ze zgagą, ale generalnie jest póki co pod kontrolą. Rennie zawsze na podorędziu. Ale siary nie mam... Nic a nic.

Witam kochane
Ja od paru dni czuje sie okropnie bolą mnie wiązadła w pachwinach i kręgosłup. Czasem az ruszyć sie nie mozna.(...)
Wiesz, mnie też czasami boli ale raczej w pachwinach. Kręgosłup nie bardzo. Nie wiem czemu tak niektóre z nas bolą plecy...

Ja jem bardzo często jogurt z płatkami i marny skutek :-( może faktycznie dosypywac zacznę też śliwki suszone..
Bo płatki to nie bardzo Malinko, raczej kup otręby - a już zwłaszcza żytnie - zobaczysz różnicę po jednym dniu.

dolga Trzyma się w granicach 2,5 i jest zamknięta ,ale wiele mnie to kosztuje cały czas leże nic nie robię nie wychodzę z domu . Odliczam każdy dzień byle więcej .Jestem przez to bardzo słaba nie mam siły .Ale to bez znaczenia byle donosić .
Krótka... :( U mnie jest jeszcze 3,25cm. No oby jak najdłużej :)

Ostatnio mam bóle w kroczu, takie jak na miesiączkę, najczęściej z rana i to po wieczorze, gdy aplikuję ten Lactovaginal. Nie wiem czy to tak będzie cały czas, ale ten ból nie jest raczej normalny. Dzisiaj jest ok, bo daję te globulki co drugi dzień. Ale na najbliższej wizycie muszę o tym powiedzieć ginowi.
I w ogóle to coraz częściej myślę o porodzie... a wy?

Do góry