reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Czesc
Xmamuska udanego pobytu nad morzem oby pogoda dopisala no i mam nadzieje, ze szybko wyregulujesz dieta ten cukier...
Malinka no i super, ze cukier w normie
Za wszystkie wizyty kciuki trzymam
Akarsuki mi tez suwali zniknely i wczoraj sobie nowe zrobilam ;)
Ja dzis bylam w sklepie z ciuchami do szkoly dla dzieci za uniformy dla Ali zaplacilam 120e do tego jeszcze buty 2 pary bo jedne do sukienki a jedne sportowe, ksiazki, przybory itd i prawie 300e wydane... ;) dla Mai tez ponad 200e poszlo... ;)

Wypadalo by wyjsc z dzieciakami na spacer jakis, ale tak mi sie nie chce... leniwa jestem :/

reklama
Witam kochane
Ja od paru dni czuje sie okropnie bolą mnie wiązadła w pachwinach i kręgosłup. Czasem az ruszyć sie nie mozna. Byłam u lekarza dostałam dwa tygodnie zwolnienia, no i lekarz oznajmił mi ze to wszystko jest jak najbardziej normalne bo wszystko tam rosnie i sie rozciąga. No a żeby mało tego było to jeszcze rozbolało mnie gardło, głowa i mam zatkany nos[emoji21] leze i pije jakieś ziółka i modlę sie żeby pomogło bo jestem nie do życia....
Synuś kopie i podskakuje az cały brzuch sie rusza [emoji3]
Co do tematu kawy, przed ciąża pierwsze co robiłam po otworzeniu oczu to piłam kawę, potem nie mogłam nawet znieść jej zapachu, o od dwóch tygodni mam na nią znów ochotę. Żeby nie nie pic takiej mocnej to robie sobie rozpuszczalna z mlekiem 1:1 kofeinowa i bezkofeinowa. Nie jest moze najlepsza w smaku ale mnie wystarcza taka jedna na kilka dni.
Pozdrawiam was wszystkie i życzę miłego dnia [emoji8][emoji8][emoji8]

Dolga patrzylam teraz na prognoze to ma sie troche poprawic, ale jakos mega cieplo to nie bedzie, a szkoda :( myslalam, ze jutro pojedziemy z mezem nad fajne jeziorko na mazurach, a tu lipa, ma byc 18 stopni tylko :( a rodzice mieszkaja w Myszyncu :)

Maran-atha noo dzieci to niezly wydatek ;)

Ela duzo zdrowia zycze :)

Akatsuki ja suwaczka nie widzę.
Kasik4 twoja bratanica po prostu była wśród nowych zabawek innych niż ma w domu i myślę że dlatego nie chciała na dwór.
AnnieTess udanych zakupów.

Kasik najwiekszy to zawsze ta wyprawka cala do szkoly ;) bo to jednorazowo tyle idzie...
Co do kawy to ja lubilam sobie wypic zawsze ze 2-3 dziennie, na poczatku ciazy nie moglam pic bo od razu zgage mialam, teraz co jakis czas pije 1 kawe dziennie jak zmeczona jestem a dzieciaki zyc nie daja, ja pije zwykla taka esencje z kawiarki z mlekiem mniej wiecej pol na pol... tez mam zgage, ale teraz to mam zgage bez przerwy niezaleznie od tego co zjem czy wypije... nie no z przerwa na czas żucia rennie ;) masakra ;)

Tak leze i odczytuje wasze posty z przed kilku dni. Narzekacie na zaparcia, a próbowaliście moze otręby owsiane z jogurtem. Ja jem to co dzień rano na sniadanie i mnie pomaga. Wszypuje trochę otrębów do jogurtu czy serka wiejskiego mieszam i jem. Czasem zamiast otrębów dodaje śliwki suszone. Spróbujcie mnie pomaga.
Kasik4 dzieki jakoś sie trzymam :-)

Jaka fantastyczna pogoda ;) Ufff...jaka ulga, nareszcie ożyłam!

Zgagę mam non-stop, obojętne czy jem bułkę z masłem czy ostre tajskie jedzenie... masakra. I siara mi cieknie już bardzooo... takie uroki ciąży ;)

Lecę na zakupy i spacer z Hanią, odezwę się wieczorem :)

Uu kiepsko z tą zgaga.. Mnie łapie pary razy dziennie ale to na parę sekund i sama przechodzi na szczęście :-)

Tak leze i odczytuje wasze posty z przed kilku dni. Narzekacie na zaparcia, a próbowaliście moze otręby owsiane z jogurtem. Ja jem to co dzień rano na sniadanie i mnie pomaga. Wszypuje trochę otrębów do jogurtu czy serka wiejskiego mieszam i jem. Czasem zamiast otrębów dodaje śliwki suszone. Spróbujcie mnie pomaga.
Kasik4 dzieki jakoś sie trzymam :-)

Ja jem bardzo często jogurt z płatkami i marny skutek :-( może faktycznie dosypywac zacznę też śliwki suszone..

u mnie tez zgaga non stop ostatnio, powraca moj koszmar, a co to bedzie za jakis miesiac bleee ... :/

zaparc nie mam, ale na mnie najlepiej działa namoczenie suszonych sliwek i ich zjedzenie :)

kasik aaa to troche km ode mnie, ale za to na mazurki blizej :)

reklama
Do góry