reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Cześć dziewczynki,

Uff trochę pospałam dziś :)

Xmam- Mrówka dobrze prawi, da się ogarnąć temat cukrzycy dietą i troszkę lekami będxie dobrze kochana!

Mrówka- trzymam kciuki za wizytę.

Kamilove- bidulko...ja z jedną wymiękam jak mi się kotłuje....a Ty masz dubla. Trzymaj się dzielnie, jeszcze chwilunia :) Annie ma rację za chwilę się wielkie fikoły pokończą ;)annie - na zaparcia polecam siemię lniane jedz sonie po łużeczcevp, można z jogurtem powinno pomóc.

Miłego kochane!

Migotka- wracaj, wracaj!

reklama
Hej :-)

Ja już chyba się nigdy nie wyspie :-(

Współczuję tych mocnych kopniakow :-( wyczytałam że teraz jest okres największej aktywności naszych maluchów bo mają jeszcze stosunkowo dużo miejsca no a są już dość duże :-) Później będzie lepiej, podobno :p

Ja czekam niecierpliwie na wyniki glukozy

Xmamuska dasz radę z cukrzyca! 3 miechy zleca i wszystko się unormuje :-)

Hejka,

cos wczoraj mialam twardy brzuch :( nie wiem od czego. A dzisiaj czeka mnie pakowanie, bo po poludniu jedziemy do moich rodzicow na dwa tygodnie. I chyba nawet nie wyjde dzisiaj z synkiem na spacer, chcoiaz to bedzie ciezkie bo on to by chcial caly czas byc na zewnatrz ...

Dziewczyny a mi gin kazal brac zelazo na czczo i popijac sokiem pomaranczowym lub innym z witamina c bo wowczas niby lepiej sie wchlania... powiedzial, zeby nie brac zelaza w towarzystwie nabialu bo ten blokuje wchlanianie...
U mnie cukier chyba w normie bo nikt nie dzwonil a jakby bylo ponad norme to mieli dzwonic wczoraj do wieczora... za to rękę mam granstowa po tym wczorajszym kluciu...

Co na obiad robicie, mrowka to wiem, ze leniwe, ja dzis kurczaja pieke, ale szukam inspiracji na jutro... ;)

A jak zelazo juz ma witamine C w sobie, to chyba juz nie trzeba prawda ?
Ja dzisiaj robie bardzo prosty, ale smaczny obiadek, piersi z kurczaka, zólta fasolka i mlode ziemniaczki.

Ostatnie dnie kiepsko sie czulam i mialam bole jakbym miala okres. A ze nie przechodzilo poszlam dzis rano na kontrolę do ginka. Zbadal mi szyjkę ktora jest na granicy ( od 30mm stwierdzaja skrócona unie jest 31). Za to mam lekkie rozwarcie :/ dostałam prohesteron i mam się oszczędzać. Kontrola za tydzień.

oj to uwazaj na siebie

Hej

Przyszłam się zameldować że żyje,choć nikt nie zauważył mojej nie obecność ;)

Dziśbyłam u diabetologa i okazało się że mam cukrzycę ciążową na razie dieta,za tydzień kontrola i będziemy obserwować czy cukier spada,jeśli nie to insulina.Dostałam sprzęt nowy,książeczkędo zapisywania cukru i wyników z moczu,bo mam też testy które musze rozbić z porannego moczu czy mam w moczu ketony i glukozę. Tyle w skrócie

Jutro o 4-5 rano jedziemy do Ustronia Morskiego na 4 dni,nie cieszy mnie to bo jest zimno :((((

Pozdrawiam i przepraszam żę tylko o sobie

Morze jak jest chlodniej tez ma swoj urok :) najgorszy jest deszcz, bo wtedy to przerabane.
milego wypoczynku

Witajcie!
Szary kolor ścian podoba mi się bardzo. Zresztą w ogóle uważam, że szary kolor jest śliczny i mógłbym mieć w domu wszystko szaro-białe.

tez uwielbiam szary kolor :)

Milego dnia :)

Hej dziewczyny :D
Jestem w super extra nastroju bo zaraz idę na usg 3d. Jaram się bardzo bo jeszcze nie byłam :D
Widzę, że nie tylko ja tak cierpię z powodu kopniaczków. Musimy jakoś to przeyrzymać.

Xmamuśka, no nie zazdroszczę ale wiem, że i tak byś wszystko dla swojego synka poświęciła ;) dasz radę!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Do mojej jeszcze 3 dni... Ja miałam na obiad przedwczoraj hamburgery własnej roboty, czyli bułka (czasem normalna kajzerka, czasem taka specjalna np. w Biedrze do hamburgerów z sezamem), na to sałata, kotlet z piersi, pomidor, ogórek kiszony i sos zrobiony z majonezu i musztardy sarepskiej w ilości 1:1. Bułkę grzeję w piekarniku. I moja córka zjada dwa, ja dwa, a M. trzy :) I każdy się oblizuje ze smakiem. A wczoraj miałam ziemniaczki z koperkiem i masłem, do tego mielone z pieczarkami startymi, cebulką i pietruszką posiekaną, no i mizeria z koperkiem ;) I też oblizywanie było. Może tu znajdziesz inspirację ;) Jeszcze nie wiem co dzisiaj, pewnie resztki zjemy z lodówki :D

Ale dzisiaj sie pogoda popsuła, nawet sobie kawki na tarasie nie mozna wypic :/ u mnie na termometrze 14st

dbdg ja tez jakichs strasznie bolesnych ruchow nie czuje, pamietam ze w poprzedniej cazy bardziej pod koniec juz mnie bolały, teraz tylko przeszkadza mi, jak kopie mnie w biodro

Mroowkaa trzymam&&&&, daj znac po :)

Buba a dziwisz sie, że Ciebie tak mocno jedna kopie, jak nie ma gdzie sie tam podziać :)

Ja wizyte mam w srode dopiero, ale juz sie nie moge doczekac, bo bede miala usg i zobaczymy jak moj szkrab przybiera :)
u mnie na obiad dzisiaj beda mielone, tak mi sie cos zachcialo, a jeszcze kupilam sobie golonke :D moze w piwie zrobie ktoregos dnia, wczoraj byl kurczaczek pieczony z plastrami ziemniakow i marchewki (pyszne, a sie nie narobi)

hej

u mnie słońce, ale 15 stopni

mrowka, colly &&&& za wizyty

kamilove
mój też szaleje, uciska mi strasznie, w prawej częsci brzucha, czasem, az mi słabo,
a Ty masz to razy 2

dolga u nas też zimo, ale słońce jest, od jutra ma być cieplej

xmamuska , jak to nikt nie zauważył, miałam pisac gdzie się chowasz,
współczuję cukrzycy

malinka za dobre wyniki &&&&

buba może bezsenność już Cię opuściła na dobre

kasik miłego pobytu u mamy

reklama
dolga no tak właśnie mi trochę pod brąz podchodziło, ale ładne.
Xmamuska współczuję cukrzycy, dbaj o siebie, jeszcze tylko 3 m-ce.
Colly czekamy na fotki.
Co do kopniaków to jakoś mi się przyjemnie nie kojarzą, jak sobie przypomnę pierwszą ciążę, teraz na razie nie jest aż tak źle,ale dzidzia jeszcze rośnie i aż się boję że też da popalić.
Dziś i u mnie zimno i wietrznie, na szczęście nie pada.

Do góry