reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

hej laski! Zdobyłam się dziś i poszłam na glukozę, to był ostatni dzwonek, bo jutro mam wizytę. Tylko przez pierwsze 15 minut walczyłam o nie wyrzyganie się, potem to już tylko z nudów nogami przebierałam,żeby wysiedzieć do dwóch godzin. Poszło spoko, obawiałam się,że będzie gorzej. Za to po powrocie do domu mnie pozamiatało i spałam 1,5 godziny................
Eh, idę jakieś leniwe z serem zrobić. Miłego dzionka, jak trochę odżyję to Was doczytam :-)

reklama
dolga - całkiem możliwe,że to od witamin. W poprzedniej ciązy strasznie źle tolerowała żelazo, okropnie mi było przez nie niedobrze, cyrki robiłam,żeby je w sobie "utrzymać"...A w tej ciąży to się cieszę,że jeszcze lekarz nie zlecił go zażywać, bo muli mnie nawet od falvitu czy wit c....masakra, jednego dnia super wchodzi a na drugi jest bełt... dlatego też często mam przerwy w zażywaniu witamin, teraz chyba ze 3 tyg ich nie brałam, bo mnie zamiatało...

cześć dziewczyny!
Wessała mnie czarna dziura na kilka dni, coraz bliżej do dnia zero wiec dymam jak mały samochodzik w te i wewte a o 22:00 jestem tak zmęczona że padam na twarz. Mój cały dzień w robocie trzeci tydzień z rzędu, nabrał nadgodzin żeby załatać dziurę budżetową spowodowaną przeprowadzka, a ja jeszcze ciupie ostatnie zamówienia, produkcja niczym w chińskim sierocińcu ...
Teraz mam chwile bo przysiadłam coś zjeść ale zaraz dymam pakować pudła.
Wczoraj się okazało że nie mogę rodzić tam gdzie Lari bo to juz inny region więc cały ranek dzwoniłam po szpitalach i przychodniach wybierając lekarzy. Stwierdziłam ze skoro i tak muszę się przenieść to wybiorę najlepszy szpital położniczy w promieniu 100 km :)
Dzieki Bogu jeszcze tylko do niedzieli jestem sama a potem mój ma 10 dni wolnego...
trzymajcie się babki ;)

Dziewczyny a mi gin kazal brac zelazo na czczo i popijac sokiem pomaranczowym lub innym z witamina c bo wowczas niby lepiej sie wchlania... powiedzial, zeby nie brac zelaza w towarzystwie nabialu bo ten blokuje wchlanianie...
U mnie cukier chyba w normie bo nikt nie dzwonil a jakby bylo ponad norme to mieli dzwonic wczoraj do wieczora... za to rękę mam granstowa po tym wczorajszym kluciu...

Co na obiad robicie, mrowka to wiem, ze leniwe, ja dzis kurczaja pieke, ale szukam inspiracji na jutro... ;)

Mrówka super :-D już masz z głowy chociaż :-)

Akatsuki zameczysz się... Nie przesadzaj! Od poniedziałku razem popakujecie, jeszcze trochę czasu :-) bo dobrze kojarzę że w przyszły weekend przeprowadzka?

dolga to na ścianie to brąz bo jakoś tak światło pada że nie widać.
Współczuję Wam tych remontów, malowań, choć jak już po to tak milusio jest i czysto. Ja nie maluję bo wprowadziliśmy się do swoich czterech kątów 3 lata temu więc jeszcze nie wymaga malowania, kolory się nie znudziły. Co do szarości to nie pomogę bo w domu nie mam, szarość tylko na dachu:-D.

Julisia chodzi za mną mrożona kawa już od dwóch dni i chyba mnie przekonałaś, tylko bez bananów, bo nie mam.

Maran-atha ja dziś pomidorową z makaronem robiłam a na drugie udka pieczone z ziemniakami też pieczonymi. A wczoraj dojadaliśmy leczo z cukinii bo wreszcie urosła swoja. Przymierzam się jeszcze do placków cukiniowych z sosem chrzanowym.

Akatsuki dasz radę, a od poniedziałku .... leżysz:-D.

Akatsuki rob sobie na spokojnie żebyś się nie przemeczyla :)
Ja dzisiaj na obiad robiłam tortille bo mój prosil :)
Dzisiaj mój mały jest tak aktywny ze ja wymiekam :/ te jego rozpychania czasem tak bolą ze to aż nie możliwe a gdzie tam do października

Dolga te żelaza co biote to bardzo duże dawki (w syropkach) i nawet nie bardzo jest co jeszcze podawac lepszego, dieta tez z zelazem
Juz 3 raz tak mam w ciąży, taki
juz chyba moj urok :/

Ostatnie dnie kiepsko sie czulam i mialam bole jakbym miala okres. A ze nie przechodzilo poszlam dzis rano na kontrolę do ginka. Zbadal mi szyjkę ktora jest na granicy ( od 30mm stwierdzaja skrócona unie jest 31). Za to mam lekkie rozwarcie :/ dostałam prohesteron i mam się oszczędzać. Kontrola za tydzień.

reklama
Mroowkaa a no u mnie tez glukoza poszla teraz lepiej jak w poprzedniej ciazy, a ta ospałośc to chyba s pogody :p

Julisia a ja slyszalam, ze od 2,5 cm stwierdzaja skrocona szyjke, ja mialam w pooprzedniej ciazy 2,6 to jeszcze nie bylo tak strasznie, bo ponizej tych 2,5 pessar niby zakładają, a ty leż i odpoczywaj, oby dalej nie poszło, a tak w ogole to cos cie bolało czy poprostu kiepsko sie czulas?

Akatsuki jeju nie zameczaj sie tak, zostaw troche na przyszly tydzien jak mężulek b ędzie, bo sie wykonczysz

ewula to jest taka szarość, ale ciepła, bardziej taka szarobrązowa

Do góry