reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Colly a nie probowalam, pierwsze slysze,jak gdzies znajde to kupie sobie :)

Julisia uspokoiło sie, wystarczylo, ze troche polezałam, a te Twoje żelazo to okropnie niskie, jeju i co na to lekarz? a moze powinnas zmienic zelazo? albo wiecej w diecie wprowadzic

Buba a ja czekam na efekt koncowy, mam nadzieje, ze sie pochwalisz

paulka ja mam to samo ledwie wstane a juz spiaca jestem i sie ciagle zastanawiam od czego to

a dzisiaj wstalam niby wszytsko ok, po pol godzinie tak mnie zoldek rozbolała, ze nie mialam na nic sily, moze dlatego ze witaminy i żelazo wzielam na pusty zoladek, jak wy bierzecie zelazo? po jedzeniu, przed, w trakcie?
Jak dożyję ;) to się pochwalę.
Buba mój też chciał szarości ale na razie przedpokoje i weranda jak coś szara bo coś przekonać się nie mogę do chłodnego wnętrza.. Ale może może :-) muszę popatrzeć jeszcze na propozycje różne :-)

Wirginia ja jak pierwszy raz poczułam czkawke to nie mogłam się nadziwić że tak mocno ją czuć :-D fajne uczucie :-)

Mnie się udało i nie zwymiotowalam :-D licho się czułam przez pół godziny ale nie mdlilo mnie tylko słabo mi było ale teraz jest ok i zaraz mam ostatnie pobranie :-D jaka ulga :-)
Są też ciepłe szarości :)
Witajcie dziewczynki :)

Ja wczoraj poczulam pierwsza czkawke malenstwa :) i wczoraj tak slicznie nozke wystawial :) cudowne uczucie :)

Malinka dobrze ze juz ci przeszlo :)

paulka one nie tyle co gryza jak tna tymi swoimi dziwnymi odnogami :/

Buba oby ten remont szybko sie skonczyl :) podziwiam za wytrwalosc :)
Też mam nadzieję że szybko się skończy :)
Malinka a co tam będziecie malować salon czy pokoik dla dziecka?

My niedawno malowalismy sobie pokój gościnny i nie byłam do końca pewna ale fajnie wyszły kolory, o takie Zobacz załącznik 699466

Fajnie super z tym niebieskomorskościami :)

reklama
hej

wreszcie normalna pogoda u nas, ciepło 22 stopnie, słońce i lekki wiatr,

dolga bardzo ładne kolory, takie moje

buba też czekam na fotki efektu końcowego wszego remontu

malinka dobrze ze juz po i dałas rarde z glukozą

ja piję 1 kawę z ekspresu ciśnieniowego, z mlekiem, ale strasznie słabą

i zapomniałam co miałam napisać, skleroza

Nas też czeka malowanie z końcem lipca albo w sierpniu. Pokój dzidzi chce w kolorach pastelowych zielony z niebieskim, synuś chce fototapete samoloty 2 i do tego kolor zielony a nad sypialnią mam dylemat albo szary z turkusem albo szary z czerwonym... o salonie na razie nie myslę ale będzie coś w beżach i brązach i do tego jakieś dodatki w innym kolorze ale nie wiem jakim...

dotarliśmy do Gdańska, pogoda masakryczna , strasznie zimno i wieje :-( o ośrodku tez nie będę się wypowiadać bo chyba widział średniowiecze:-(, po południo pojedziemy chyba do centrum bo nie mam innego pomysły, a jutro?
dreamgirl
możesz coś polecić? aquapark? fajny warto jechać?

hej!

Ja się męczę z zaparciem już tydzień... czuję się przez to paskudnie :(

My planujemy malowanie w sierpniu. Nad kolorami jeszcze się nie zastanawiałam więc z ciekawością czytam o Waszych planach :)

Jaka ulga, że upały ustąpiły! Ale mega senna jestem dziś. Za oknem ciemno, pewnie zaraz lunie.

Żono moja będzie grane :) kiedy godzina zero ;)?

o jaacie przypomnialo mi sie moje wesele :) :):)

Hej :-)
Na szczęście to raczej na pewno jelita bo późnym wieczorem trochę mnie pomeczyly i poczułam ulgę :-) muszę na prawdę trochę dieta się zająć bo trochę strachu mi napedzily... :-)

ooo to dobrze, ze jednak jelita

Witam.
Kasik ja pije normalnie kawę cxyli co najmniej jedna dziennie czasami skusze sie na drugą. Teraz w wersji leyniej czyli kawka z ekspresu mleko lód w kostkach i jak mam waniliowy oraz pol banana - blender uje wszystko o mam pyszna mrożona kawke :-)

a ja o dziwo nie przepadam za mrozona kawa, ale przepis na Twoja brzmi pyszne :)

Hejka.

Dziś bede dalej odpoczywać bo jutro wyruszam na cały dzień do mamy i do Krk. I musimy ustawić babcię do pionu, ma już 84 lata, ledwo chodzi a jeszcze kwiatki plewi i podlewa w ogródku, ostatnio wywaliła się i ma całą rękę potłuczona.

tak to jest ze starszymi ludzmi, ale nie ma co sie dziwic za bardzo, tez chca sie czyms pozytecznym zajac i czuc sie potrzebnymi

Mnie się udało i nie zwymiotowalam :-D licho się czułam przez pół godziny ale nie mdlilo mnie tylko słabo mi było ale teraz jest ok i zaraz mam ostatnie pobranie :-D jaka ulga :-)

brawo :)

a dzisiaj wstalam niby wszytsko ok, po pol godzinie tak mnie zoldek rozbolała, ze nie mialam na nic sily, moze dlatego ze witaminy i żelazo wzielam na pusty zoladek, jak wy bierzecie zelazo? po jedzeniu, przed, w trakcie?

ja biore rano zelazo i magnez po sniadaniu, a po obiedzie witaminy

dotarliśmy do Gdańska, pogoda masakryczna , strasznie zimno i wieje :-( o ośrodku tez nie będę się wypowiadać bo chyba widział średniowiecze:-(, po południo pojedziemy chyba do centrum bo nie mam innego pomysły, a jutro?
dreamgirl
możesz coś polecić? aquapark? fajny warto jechać?

Witaj z naszym pieknym miescie :)
ja za naszym aquaparkiem nie przepadam... jest duzo ludzi, wiec srednio mozna skorzystac z tego wszytskiego co oferuje, a o plywaniu mozna zapomniec. Ale trzeba przyznac ze zawsze jestem tam wieczorem, gdzie pewnie jest najwiecej ludzi, moze w dzien bedzie lepiej?
jedynie co to uwielbiam zima wyplywac na ten zewnetrzny basen, bo plywasz sobie i sypie snieg , super :)

ja polecam ZOO

hej!

Ja się męczę z zaparciem już tydzień... czuję się przez to paskudnie :(

moze sliwi suszone? mi pomagaja.

reklama
u mnie tez pochmurno i pada deszcze i jest chlodno na dworze ale dla mnie pogoda idealna czuje sie od razu lepiej :D
Dokładnie - dla mnie też teraz jest o niebo lepiej niż w te upały.

dotarliśmy do Gdańska, pogoda masakryczna , strasznie zimno i wieje :-( o ośrodku tez nie będę się wypowiadać bo chyba widział średniowiecze:-(, po południo pojedziemy chyba do centrum bo nie mam innego pomysły, a jutro? dreamgirl możesz coś polecić? aquapark? fajny warto jechać?
Ehh, no jak dla mnie fajna pogoda jest :) Już Ci mówię, gdzie warto pójść:
  1. zaczął się dzisiaj festiwal FETA - to taki festiwal teatrów na dworze, przedstawienia są dla dorosłych i dla młodszych. Dla młodszych jest jutro o 17 i 18. Wszystko odbywa się w tym roku w obrębie fortyfikacji Gdańska za Sądem Okręgowym na ul. 3-go Maja. Kieruj się na więzienie, a potem się zapytajcie o drogę. Tam warto się wybrać pieszo, a samochód gdzieś w Centrum zostawić, aby potem sobie pojechać dalej. (wstęp oczywiście wolny)
  2. w tych fortyfikacjach masz centrum naukowe Hevelianum, dla dzieciaków zarąbista atrakcja - kieruj się na wystawę o niebie :) I pytaj o eksperymenty dla dzieci. Wstęp to koszt 6zł za osobę (my byłyśmy zimą, może teraz jest taniej).
  3. pojedźcie do Centrum na Długą, zobaczyć fontannę Neptuna i dalej na OKO (prawie jak londyńskie :D ), nie wiem ile to buli, jeszcze (wstyd przyznać) nie kręciłam się tam na tym kółku. Przy okazji pospacerujcie nad Motławą i pooglądajcie statki.
  4. Jak dysponujecie sianem to polecam rejs na HEL, odpływa się z Targu Rybnego. Koszt to jeśli pamiętam 40zł osoba dorosła i 25 dziecko. Na Helu jest super fokarium (tam wstęp już dużo taniej bo około 5zł za osobę - płatność tylko gotówką!)
  5. ja lubię Aquapark - my zawsze jeździmy rano, wstęp to około 100zł za rodzinę 3-4 osobową na 3 godziny zabawy :) Więc się opłaca. Tam jest dużo atrakcji i dla tych małych i dla tych dorosłych (polecam dziką rzekę!!!)
  6. Z innych to muzea - Morskie Muzeum nad Motławą - nowe - świetne, cała przeszklone i z interaktywnymi elementami wystawy. Dwór Artusa na Długiej zaraz za Neptunem. Ratusz i wieża na Długiej - dla tych bez lęku wysokości.

No to tak na szybko... oczywiście plaża, ale to nie dzisiaj raczej, chyba że wolałabyś posiedzieć po prostu i powdychać jod.
Nie pamiętam czy jesteście mobilni. Jeśli tak to super jest Sea Park w Sarbsku na północy - to całodniowy wypad jest samochodem. Albo w Wejherowie jest też taki Park Oceaniczny czy coś tam. W Gdyni jest oceanarium, nie wiem jak teraz ale w zeszłym roku był tam rekin tygrysi - prawdziwe cudo. Aczkolwiek dla mnie ciut drogo - 24 dorośli i 16 na dziecko z tego co pamiętam.
Uffff.... no - ja wiele miejsc zwiedziłam z niunią :) Teraz będę zwiedzać ponownie z Olkiem :D Hehehe

A co do kawy laski, to wolno nam wypić kawę dziennie - jedną z tego co pamiętam. Nawet espresso :) Ale - sztuk raz.

Do góry