reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Malinka ja tak czasem mam jak wlasnie nie kazystam z wc kilka dni, spina mi brzuch i mam lekko bolący jak na @, czasem nawet nospa nie pomagała. Wtedy robiłam wszystko zeby jednak pójść do wc, jadłam błonnik, jabłka, śliwki suszone, piłam kawę z mlekiem. Jednak obserwuj sie, bo to mogą byc jelita albo nie... A nie masz innego szpitala zeby pojechać na IP?

No ja dzisiaj kawę z mlekiem wypilam, jogurt i czekam na efekty bo często to przyspieszalo odwiedziny WC.. Nie chce się nie potrzebnie denerwować bo przecież wtedy w szpitalu powiedzieli mi że moje jelito grube stoi w miejscu i prawie nie pracuje wiec mam nadzieje ze to ono znowu fiksuje

Jest jeszcze jeden szpital z mikroskopijnym oddziałem poloznicznym ale nie wiem jak tam z IP bo niby NFZ mówi że poloznicza IP jest tylko w tym w którym twierdzą że nic takiego nie istnieje.. Nie wiem jak inne szpitale w sumie, jak nie minie to podzwonie i popytam żeby nie jechać na marne

Albo w medicover sprawdzę czy na usg da się umówić

reklama
Malinka ja wczoraj też miałam taki dziwny ból dołem brzucha, jak na miesiączkę, a najprawdopodobniej było to po sałatce z groszkiem i kukurydzą, której zjadłam uwaga łyżkę. Przeszło mi jak się załatwiałam. Więc proponuję więcej warzyw i owoców, może pomogą. A jak do jutra nie przejdzie to na IP. A zadzwonić do tego swojegolekarza nie możesz? Nie dał ci tel?

No właśnie teraz nie wiem czy to nie po wczorajszej kolacji, może dlatego też spać nie mogłam? Hmm zobaczymy czy uda się zaliczyć WC i czy przejdzie :-) bo póki odpoczywam czuję że nie jest już taki spiety :-)

Mój gin nie odbiera telefonu.. Wtedy gdy byłam w szpitalu szybciej go Znalazłam niż się dodzwonilam i nie do końca jestem z niego zadowolona niestety :-(

Ale to nieźle, jedna łyżka cie tak urzadzila a ja zjadłam tłuste pierogi i jeszcze loda od razu.. Muszę chyba trochę pomyśleć o lżejszych posiłkach bo ostatnio przestałam kontrolować co jem :-/

Ja mam ekspres Nesspresso i piję jedną czasem dwie kawy (i czasem popołudniu jeszcze sobie strzelam bezkofeinową). Bez kawy żyć ciężko ;) Teraz to luz! gorzej przy karmieniu piersią...

Byłam w TkMaxx w Blue City ale nie było ładnego otulaczka dla chłopca :( Buuuu....

Ja na początku karmienia piłam bezkofeinowa ale później juz zaczęłam normalna bo nie widziałam różnicy w zachowaniu synka. Ale nie pamiętam ile on wtedy miał miediecy.

No i dupa nic nie załatwiłam, w jednym szpitalu gdzie niby dyżur miał byc okulistyczny pani mi powiedziała ze trzeba czekać z pół dnia jak nie wiecej, a mi sie tam juz po 5 min robiło słabo, ale pani mnie poinformowała tez ze w każdym szpitalu jest tak na prawdę dyżur i moge jechać gdzie indziej jesli chce, to pojechałam do msw ale tam sie dowiedziałam ze dyżur ma tylko jeden szpital (z którego wracam) i ze oni mnie przyjmą ale najpierw do internisty a pozniej jak on zdecyduje to do okulisty... Wieczorem mam kilka rzeczy do załatwienia i pojadę jeszcze na IP do szpitala okulistycznego gdzie mnie G zawiózł w kwietniu. Ręce mi dzis opadły, chciało mi sie płakać z bezsilności i złości...

Mrówka co za koszmarna noc! Współczuje! A tekst faceta... Bez komentarza...

Dolga to mam nadzieje ze nam sie podniosą wyniki ;)

Szczęśliwa udanych wakacji ;)

Buba taaa zaczyna to do mnie docierać, ze obrączka bedzie na palcu, nazwisko zmienione, a G będzie mnie nazywał żoną...

Kasik zastanawiam sie czy to nie od zyganka...

Meggis mi sie zdarza taka wydzielina, gin powiedział ze to normalne i nie ma sie czym przejmować

Mi ostatnio codziennie twardnieje brzuch, łykam magnez ale to niewiele pomaga i nie wiem czy Mała sie znowu tak przekręciła czy moze to przez upały, bo problemy jelitowe akurat teraz moge wykluczyć

Kurcze niedobrze ze Ciebie nie przyjęli :( w sumie może być od zyganka.
Ja mam problem z naczynkami. Mam cerę naczyniowa i teraz widzę ze na nogach mam jakieś widoczne nowe naczynka :(

Malinka ja jak miałam problem z wizytami w WC miałam częste twardnienie brzucha.

Aaa byłam u kosmetyczki a ona do mnie " to juz chyba na ostatnich nogach pani ".... Nieee - ale jeszcze tylko 3 mce ....

Ostatnia edycja:
Colly dla mnie inka to nie kawa, pilam w poprzedniej ciazy i jednak jakos sie nie dalo i wrocilam zaraz do zwyklej :) niestety na mnie ten myk nie działa, tzn moze by czasami podziałał, ale czasami juz musze sie tej kawki napić

malinka jesli tak u was działa izba przyjec to co oni maja tyle wolnych lozek? chyba lepiej przyjac kogos i zbadac, a nie klasc d razu na oddzial :/

kasik haha to ci powiedziala, ale ty przeiez duzego brzucha nie masz :p

Dolga a próbowałaś może Jacobsa Day&Night? Moja mama piła to jak lekarz jej zabronił zwykłej kawy. Pare miesięcy wytrzymała zanim wróciła do zwykłej ;)

Witam porannie,
No i pogoda się zkiepściła....:(. Ale roślinki przynajmniej odżyją :)

My całymi dniami ogarniamy remontowe sprawy.....armatury, wanny, agd, podłogi, struktury, meble i końca nie widać.....no cóż pocieszam się że jak koniec nadejdzie to będzie cudnie :)

Dziś to samo bieganina od rana....

Wakacjującym pogody i wypoczynku życzę! Uważajcie na siebie dziewczynki!

Jak dobrze że Fran u dziadków bo zanudził by się w tych sklepach....

Miłego dnia kochane!

Ja mam ekspres Nesspresso i piję jedną czasem dwie kawy (i czasem popołudniu jeszcze sobie strzelam bezkofeinową). Bez kawy żyć ciężko ;) Teraz to luz! gorzej przy karmieniu piersią...

Byłam w TkMaxx w Blue City ale nie było ładnego otulaczka dla chłopca :( Buuuu....
Uuuuu....jak byłam było kilka sztuk...i podobał mi się szaro- żółty.
No i dupa nic nie załatwiłam, w jednym szpitalu gdzie niby dyżur miał byc okulistyczny pani mi powiedziała ze trzeba czekać z pół dnia jak nie wiecej, a mi sie tam juz po 5 min robiło słabo, ale pani mnie poinformowała tez ze w każdym szpitalu jest tak na prawdę dyżur i moge jechać gdzie indziej jesli chce, to pojechałam do msw ale tam sie dowiedziałam ze dyżur ma tylko jeden szpital (z którego wracam) i ze oni mnie przyjmą ale najpierw do internisty a pozniej jak on zdecyduje to do okulisty... Wieczorem mam kilka rzeczy do załatwienia i pojadę jeszcze na IP do szpitala okulistycznego gdzie mnie G zawiózł w kwietniu. Ręce mi dzis opadły, chciało mi sie płakać z bezsilności i złości...

Mrówka co za koszmarna noc! Współczuje! A tekst faceta... Bez komentarza...

Dolga to mam nadzieje ze nam sie podniosą wyniki ;)

Szczęśliwa udanych wakacji ;)

Buba taaa zaczyna to do mnie docierać, ze obrączka bedzie na palcu, nazwisko zmienione, a G będzie mnie nazywał żoną...

Kasik zastanawiam sie czy to nie od zyganka...

Meggis mi sie zdarza taka wydzielina, gin powiedział ze to normalne i nie ma sie czym przejmować

Mi ostatnio codziennie twardnieje brzuch, łykam magnez ale to niewiele pomaga i nie wiem czy Mała sie znowu tak przekręciła czy moze to przez upały, bo problemy jelitowe akurat teraz moge wykluczyć

Żono moja będzie grane :) kiedy godzina zero ;)?

Hej :-)

Colly dla mnie inka to nie kawa, pilam w poprzedniej ciazy i jednak jakos sie nie dalo i wrocilam zaraz do zwyklej :) niestety na mnie ten myk nie działa, tzn moze by czasami podziałał, ale czasami juz musze sie tej kawki napić

malinka jesli tak u was działa izba przyjec to co oni maja tyle wolnych lozek? chyba lepiej przyjac kogos i zbadac, a nie klasc d razu na oddzial :/

kasik haha to ci powiedziala, ale ty przeiez duzego brzucha nie masz :p

No wtedy w maju jak pojechałam to babka do mnie prawie z pretensjami że przecież sama nazwa mówi wyraźnie że izba przyjęć to przyjęcie do szpitala :-D to się zapytałam co z ostrym dyzurem poloznicznym bo według NFZ go mają to powiedziała że nie istnieje coś takiego :-D i że nawet nie mają przy izbie gabinetów i usg a na drugi dzień gdy już przyjmowali mnie do szpitala nagle wszystko było..

Na szczęście to raczej na pewno jelita bo późnym wieczorem trochę mnie pomeczyly i poczułam ulgę :-) muszę na prawdę trochę dieta się zająć bo trochę strachu mi napedzily... :-)

Aaa dzisiaj glukoza :-( trzymajcie kciuki żeby się przyjęła bo nie chce iść do szpitala :-(

Buba dokładnie, dla efektu końcowego warto czekać :-D nam jednak trochę się przedłuży remont.. Nie mogę się doczekać jak pojadę agd wybierać a to dopiero za miesiąc gdzieś i jeszcze panele i kafelki do kuchni no i kolor w pokoju.. Na jaki wy malujecie? Ale żeby nie być stratna to na razie kupuje pierdółki do kuchni :-D

reklama
Witam.

Blair od pierwszego miesiąca biorę żelazo (hemofer i jakieś różowy w tabletkach) i mimo to ma hemoglobine na poziomie 9-10. U mnie to chyba standard ciazowy bo przy dziewczynkach mialam podobnie. Da sie zyc, gorzej ze po porodzie spadla mi hemoglobiny do 6,3 to juz padalam z nóg (dosłownie bo mdlalam lilka razy).

Mrówka mądry ten Twoj :/ jak dzisiaj nocka?

Szczesliwa milych wakacji. Odpocznij dziewczyno.

Paulka jak dzisiaj samopoczucie? Rizbawulas mnie tym gapiacym się konikiem :D

AnniTess powodzenia w odpielucjowywaniu.

Dolga ty nie w kuchni szalec tylko.odpoczynek! Uspokoilo się?

Kasik ja pije normalnie kawę cxyli co najmniej jedna dziennie czasami skusze sie na drugą. Teraz w wersji leyniej czyli kawka z ekspresu mleko lód w kostkach i jak mam waniliowy oraz pol banana - blender uje wszystko o mam pyszna mrożona kawke :-)

Do góry