reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakujemy torbę do szpitala

Ja powoli, powoli gromadzę rzeczy do szpitala w jedno miejsce, ale jeszcze nie do torby;) Co do ciuszków na wyjście (bo reszte gwarantuje szpital:)) to myślałam o albo body z krótkim i na to pajaca, albo body z krótkim+półśpiochy (bo to są te spodenki?) +jakaś bluzeczka z długim:) hmmm ja kompletnie nie wiem jak ubieram malutkie dzieci:(

reklama
tak jak mówi Rysia. Ja młodego ubierałam o 1 warstwę więcej i powiem wam , że to i tak za dużo. Teraz mam zamiar ubierać tak jak siebie , bo młodego przegrzewałam, oczywiście zmieni się to zimą bo do wózka jeszcze jakiś kocyk , czy śpiworek, no ale trezba mieć na względzie , że dziecko w wózku leży i nie spaceruje tak jak my , a latem i jesienią nie będę jej grubiej ubierać

ja do szpitala dla małej wezmę pajacyk welurowy, mam taki jaśniutki razem z czapeczką w komplecie, body, skarpetki, ewentualnie dodatkową czapeczkę wrzucę i jakiś lekki kombinezon (jeszcze nie mam) albo kocyk. Co prawda nie mam jeszcze doświadczenia ale ja bym pół śpiochy odradzała ze względu na pępuszek

Załączniki

• DSC00572.jpg
    DSC00572.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 105
Miq mój mały nosił poł śpiochy bez problemu... nosil też normalne pieluchy nie te z wyciętym pępkiem nic mu sie nie działo :tak: dużo zależy od tego jakie to są półśpiochy - jedne mają gumkę, inne mają pas... ja wolę te z pasem...poza tym jakby tak nie patrzeć nie moglabys założyuć też body ... bo wszystko zaczepialoby o pępuszek :)także nie ma się czego obawiać:tak:

powiem Ci z wlasnego doświadczenia, ze ja wlasnie naczytałam się, ze warstwę więcej i... już w szpitalu maly mial potowki :-D licz na intuicję :tak:ona Ci podpowie...:tak:mój w szpitalu leżal w samym body, albo w pajacyku jak było chłodniej:tak:ja rodziłam w sierpniu i pogoda byla średnia:tak:

Pauline
ja do szpitala biorę pólśpiochy, body, skarpeteczki, czapeczkę

Risia a bierzesz jedne półśpiochy, jedne body???
na ile cm bierzesz???

ja myślałam jeszcze o rożku czy kocyku, ale mówili żeby nie brać??? i nie wiem ;)

Doti oni w szpitalu zawijają w swoje rożki :tak:ja biorę 3 pary półśpiochów, 3 pary body, 2 czapeczki, niedrapki, pajacyka a jakby cos M dowiezie:tak:ja biorę wszystko w rozm 56 bo jakby nie patrzeć to żeby maly się w to nie mieścil musialby urodzić się pow 65 cm i musialby być klusek :) Sebek urodzil się 56 cm i 3080 i 56 rozmiar wisialy na nim

Miq mój mały nosił poł śpiochy bez problemu... nosil też normalne pieluchy nie te z wyciętym pępkiem nic mu sie nie działo :tak: dużo zależy od tego jakie to są półśpiochy - jedne mają gumkę, inne mają pas... ja wolę te z pasem...poza tym jakby tak nie patrzeć nie moglabys założyuć też body ... bo wszystko zaczepialoby o pępuszek :)także nie ma się czego obawiać:tak:

ja nie doświadczona jeszcze w tym zakresie;)

Wszystkie ubranka kupiłam mu ładne, więc nie ma dla mnie znaczenia co na wyjście co w szpitalu i o potem w domu :D

Do torby wzięłam body krótki x2, bluzeczkę + szpioszki, pajacyki x2 i rampersa, plus niedrapki (jeden pajacyk ma fajne takie wywijane - przynajmniej wydają mi się fajne :D), czapeczki i kocyk.
W razie czego dowiezie M :)
torby nie ruszam, stoją w bagazniku i mnie nie korci przynajmniej by coś zmieniać w mojej czy MAlucha :D

reklama
Pauline widzę, że u Ciebie to już sama koncóweczka ciąży, teraz to w każdej chwili może być niespodzianka:D Życzę więc za wczasu POWODZENIA!! :D Za chwilkę będziemy wpisywać się w temat "Opowieści WRZEŚNIÓWEK z porodowek" i "Lista Wrześniowych Maluszków" :D

Do góry