reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakujemy torbę do szpitala

Ja powoli, powoli gromadzę rzeczy do szpitala w jedno miejsce, ale jeszcze nie do torby;) Co do ciuszków na wyjście (bo reszte gwarantuje szpital:)) to myślałam o albo body z krótkim i na to pajaca, albo body z krótkim+półśpiochy (bo to są te spodenki?) +jakaś bluzeczka z długim:) hmmm ja kompletnie nie wiem jak ubieram malutkie dzieci:(

reklama
tak jak mówi Rysia. Ja młodego ubierałam o 1 warstwę więcej i powiem wam , że to i tak za dużo. Teraz mam zamiar ubierać tak jak siebie , bo młodego przegrzewałam, oczywiście zmieni się to zimą bo do wózka jeszcze jakiś kocyk , czy śpiworek, no ale trezba mieć na względzie , że dziecko w wózku leży i nie spaceruje tak jak my , a latem i jesienią nie będę jej grubiej ubierać

ja do szpitala dla małej wezmę pajacyk welurowy, mam taki jaśniutki razem z czapeczką w komplecie, body, skarpetki, ewentualnie dodatkową czapeczkę wrzucę i jakiś lekki kombinezon (jeszcze nie mam) albo kocyk. Co prawda nie mam jeszcze doświadczenia ale ja bym pół śpiochy odradzała ze względu na pępuszek

Załączniki

• DSC00572.jpg
    DSC00572.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 113
Miq mój mały nosił poł śpiochy bez problemu... nosil też normalne pieluchy nie te z wyciętym pępkiem nic mu sie nie działo :tak: dużo zależy od tego jakie to są półśpiochy - jedne mają gumkę, inne mają pas... ja wolę te z pasem...poza tym jakby tak nie patrzeć nie moglabys założyuć też body ... bo wszystko zaczepialoby o pępuszek :)także nie ma się czego obawiać:tak:

powiem Ci z wlasnego doświadczenia, ze ja wlasnie naczytałam się, ze warstwę więcej i... już w szpitalu maly mial potowki :-D licz na intuicję :tak:ona Ci podpowie...:tak:mój w szpitalu leżal w samym body, albo w pajacyku jak było chłodniej:tak:ja rodziłam w sierpniu i pogoda byla średnia:tak:

Pauline
ja do szpitala biorę pólśpiochy, body, skarpeteczki, czapeczkę

Risia a bierzesz jedne półśpiochy, jedne body???
na ile cm bierzesz???

ja myślałam jeszcze o rożku czy kocyku, ale mówili żeby nie brać??? i nie wiem ;)

Doti oni w szpitalu zawijają w swoje rożki :tak:ja biorę 3 pary półśpiochów, 3 pary body, 2 czapeczki, niedrapki, pajacyka a jakby cos M dowiezie:tak:ja biorę wszystko w rozm 56 bo jakby nie patrzeć to żeby maly się w to nie mieścil musialby urodzić się pow 65 cm i musialby być klusek :) Sebek urodzil się 56 cm i 3080 i 56 rozmiar wisialy na nim

Miq mój mały nosił poł śpiochy bez problemu... nosil też normalne pieluchy nie te z wyciętym pępkiem nic mu sie nie działo :tak: dużo zależy od tego jakie to są półśpiochy - jedne mają gumkę, inne mają pas... ja wolę te z pasem...poza tym jakby tak nie patrzeć nie moglabys założyuć też body ... bo wszystko zaczepialoby o pępuszek :)także nie ma się czego obawiać:tak:

ja nie doświadczona jeszcze w tym zakresie;)

Wszystkie ubranka kupiłam mu ładne, więc nie ma dla mnie znaczenia co na wyjście co w szpitalu i o potem w domu :D

Do torby wzięłam body krótki x2, bluzeczkę + szpioszki, pajacyki x2 i rampersa, plus niedrapki (jeden pajacyk ma fajne takie wywijane - przynajmniej wydają mi się fajne :D), czapeczki i kocyk.
W razie czego dowiezie M :)
torby nie ruszam, stoją w bagazniku i mnie nie korci przynajmniej by coś zmieniać w mojej czy MAlucha :D

reklama
Pauline widzę, że u Ciebie to już sama koncóweczka ciąży, teraz to w każdej chwili może być niespodzianka:D Życzę więc za wczasu POWODZENIA!! :D Za chwilkę będziemy wpisywać się w temat "Opowieści WRZEŚNIÓWEK z porodowek" i "Lista Wrześniowych Maluszków" :D

Do góry