reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Między 1 i 2 wielkościowo nie ma róznicy, ale jakościowo 1 są lepsze. Mają siateczkę, która wchłania rzadką kupkę i odciąga ją od pupci maluszków. 2 są gładkie w środku i na mój gust są cieńsze. My używamy na zmianę jednych i drugich, ale zdecydowanie 1 są fajniejsze.:tak:

reklama
Ja cały czas używam jedynek, bo cała płynna kupa się w nie super wchłania. Mam jeszcze 2,5 paczki, a jedna paczka mi schodzi przez 4-5 dni. Jak będzie się kończyła ostatnia paczka, to zobaczę, czy już cisną małą czy nie i wtedy zdecyduję, czy kupic te same czy większe. Dwójki są odrobinę większe, ale nie dużo. Oby jak najdłużej w nie wchodziła, bo są super.

Martwię się, bo codziennie wieczorem mam miękkie piersi, mleko leci, ale słabo i mała się nie najada i w efekcie stale chce byc przy cycku. Ani w nocy ani w dzień nie mam takich problemów, problem zaczyna się jak opróżni piersi po kąpieli po 20tej. Potem dopiero się napełniają jak się budzi w nocy. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje :confused: Dziś się już tak opiłam na siłę, głodna też nie jestem, piję hebratkę laktacyjną i od kilku dni jest to samo.

Susumali, Kasia, dzieki za odpowiedz w sprawie pieluch!!

a z tym twoim pokarmem Kasia, to naprawde dziwna sprawa. A moze malej tylko pic sie chce. daj jej troche wody moze... nie wiem jak cieplo macie w mieszkaniu, ale polozne mi mowily zeby cos tam dawac jak sie grzeje, bo sluzowki wysychaja maluchom:tak:

Lil kate, ja mam w ogóle wyłączone kaloryfery, bo mam ciepłe mieszkanie (21 st), więc pic małej się nie powinno chciec. Zreszta raz dałam wodę, to nie chciała pic. Piła tylko herbatkę koperkową z Bobo vity, ale to nic nie dało, dalej chciała zaraz cycka. Sucho w mieszkaniu też nie mam, mam wręcz wilgotno, bo mam wielkie akwarium, które paruje i daje wilgoc. Więc problem leży nie w pragnieniu sądzę :no:

Moja malutka zaczęła się do nas uśmiechac :-)
Do tej pory uśmiechała się do siebie, jak jej było dobrze, ale od wczoraj wyraźnie reaguje uśmiechem jak ją przytulam i mówię do niej, patrzy wtedy na moją twarz i się uśmiecha :tak: Zresztą nie tylko do mnie, do męża i starszej córki też (czyli do osób, które się nią najczęściej zajmują).

moja mała w 10 dobie wazy 4435 kg obwod głowy z 36 na 36,5 wzrusł a obwod brzuszka z 36 na 38 i wzrost (od głowy do dupci)36 centyli
zaliczylismy przez ostatnie dni pediatre i oddział pediatrii
mała ma poziom bilirubiny 9,8 w 10 dobie przy wyjsciu ze szpitala w 5 dobie było 10,9 . Niby spada ale powoli...Niewiadomo czy nie wrucimy do szpitala to sie jeszcze okaze:baffled:
a ja mam temperature od 38-39 po 40 stopni i drgawki ......
kupiłam dzis laktator bo sobie nie radze moze bedzie lepiej jak nie to musze isc do lekarza po antybiotyk
sory za błedy ale znow mam goraczke i nie mysle:sick::sick::sick:

agusia to chyba tez grypa jak u mnie....za pare dni na pewno przejdzie!!!! zycze powodzenia!!!!!

i duzo zdrowka takze dla coreczki!!!! powrotom do szpitala mowimy zdecydowanie nie!!!!!!!!!

taka wysoka temperatura to moze byc reakcja organizmu (opozniona) na stres porodowy. ja tez mialam cos takiego ale szybko przeszlo:tak:

Kasia, zazdroszcze malej usmiechatki:tak:

agusia, jak spada bilirubina to bedzie dobrze. dopajaj mala glukoza i spoko:cool2:

ta temperatura jest spowodowana zapaleniem piersi objawy takie same jak przy grypie i temperatura powyzej 38,5
Jest juz lepiej!
powrota do szpitali ja tez mówie stanowcze nie!!!!:wściekła/y:

reklama
A ja jutro na 8.30 mam termin do lekarza musi zobaczyc co u malej z pupka i czy jest juz mniej zolta :tak:

Do góry