reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

A co do zatkanego kanalika fzowego to powiem tyle mial to moj syn jak mial niecaly roczek i oczy mu puchly bo lezki niechcialy plynac a to wszystko przez katar:tak:

reklama
Mojej Niuni tez oczka zaczeły ropieć,ale wychodza razem z łezką na razie przemywam sola fizjologiczną zobaczymy moze przejdzie jesli nie to pojdziemy do doktora
Super jest to forum, mozna porozmawiać o takich samych problemach naszych dzieciaczków

Mojej też ropieje trochę oczko już dawno. Sól fizjologiczna nie pomogła, krople antybiotykowe zapisane przez pediatrę też nie za bardzo - w czasie zakrapiania przestało ropiec, a jak skończyłam zakrapiac ropieje na nowo, tylko trochę mniej (robiłam 2 podjeścia z tym antybiotykiem).
Boję się, że to zapchany kanalik łzowy. Ale nie pozwolę przepychac w razie czego. Starsza córka też miała, kilka razy jej przepychali i nic nie pomogło, oko miała stale podkrążone przez to przepychanie, a nie wspomnę jak starsznie płakała w czasie tego zabiegu. Jak miała koło roczku to kanalik się na tyle rozrósł, że przestał ropiec.

kasiad czy zakrapialas obydwa oczka ?
Bo mojej kazali zakrapiac tez i te drugie chociaz nieropialo i pomoglo teraz tez tak robie
Jak oj syn mial zatkany kanalik lzowy to nikt go nieprzepychal:szok: tylko same krople

Irtasia, zakrapiałam oba oczka.
A co do przepychania kanalika łzowego, to może porzucono już te barbarzyńskie metody, to było 16 lat temu.

U nas narazie spokój z oczkami...zobaczymy czy coś się zmieni...

Za to chyba infacol przestał działać i Filip od piątku jest nie do zniesienia..Płacze całymi dniami, aż sie zanosi, tylko na rączkach na chwile usypia, ale za moment budzi się z ogromnym płaczem..:-:)-:)-( Dobrze,że choć w nocy śpi spokojnie, to i on i ja możemy zebrać siły na nowy trudny dzień...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Joasiek miałaś napisać jak Twoja Milenka reaguje na ten infacol...zauważyłaś poprawę? Bo ja tylko przez ok tydzień, a teraz nic nie pomaga :wściekła/y::no::wściekła/y::no:

mysia23: podawałam ten Infacol przez tydzień i było w miarę dobrze, ale jak przestałam dokarmiać mleczkiem modyfikowanym, to zaprzestałam też podawania. Mała teraz na cycku nie ma już kolek, ale codziennie dostaje 50ml herbatki Hipp ułatwiającej trawienie, może to jej pomaga bo bardzo głośno po niej pruka :-D

PILNIE potrzebuje rady co zrobić jak dzidzia ma zatwardzenie i nie może zrobić kupki.

Mój synek sie strasznie napina pruka sobie nawet glosno ale placze bo kupki nie moze zrobic juz zjadlam 4 sliwki suszone ale nic nie pomaga RATUJCIE :-( :-( :-(

reklama
Karola, czopek glicerynowy, ale dopiero jak kupki nie było 4 dni - jeśli karmisz piersią. Jak nie karmisz to nie wiem po jakim czasie się reaguje:confused:

Do góry