reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

karmie tylko piersia i od rana nic nie moze zrobic a tak codziennie cos bylo albo nawet dwa lub trzy razy dziennie a dzis ryczy strasznie ani espumisan ani takie cos na d.....( zawiesine sie robi w domu) nic nie pomaga jedynie na spacerze spal 2 godz ale i tak pampers czysty tylko zasikany i teraz leca lzy jak grochy co robic:-( :-( :-(

reklama
karola-04: jak nie masz pod ręką czopków glicerynowych, to spróbuj posmarować końcówkę termometru oliwką i włożyć ją delikatnie do pupki. Moja mama tak ze mną robiła jak nie mogłam kupki zrobić.

Moja mała tez czasami ma probemy ze zrobieniem kupki ale to zalezy od tego co zjem, raz zjadlam kostke czekolady raz pomadeczke i zauwazylam ze wlasnie po tak malej ilosci czekolady mala tyle sie nastekała, załą noc nie zrobila kupi, dopiero popołudniem, a na drugi dzien robila co chwilkę (nadrabiała zaległy dzień)
Karola 04 sproboj podkurczac małej nóżki, masować brzuszek okręznymi ruchami i z tym termometrem mozesz sprobowac chociaz na mojej Nusi to nie działa, ale masaz owszem. Od 2 dni podaje jej herbetke z koprem wloskim i jak na razie jest spokoj, nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego

chcialam mu podac herbatke na trawienie hipp ale nie chcial pic- zawsze wypluwa smoka bez wzgledu czy z butelki czy tak samego. wypil moze na sile 10ml wiec zaczelam to pic sama ciekawe czy w pokramie na niego podziala bo noc za nami na kupkli brak. robilam masaż oklady z goracej pieluszki i masowanie dalej podkurczalam nozki nosilam jak zabe brzuszkiem do ziemi lezal na mnie na brzuchu nic totalnie nic tylko baczki puszcza :-( :-( :-( a kupci brak. nawet te sliwki suszone co zjadlam nic nie pomogly a mialam nadzieje wiec juz sama nie wiem to drugi dzien czekania na kupcie.

Jesli ktos ma jeszcze pomysl to czekam zagladam tu non stop :nerd:

A może Twoj synek przestawił się na rzadsze robienie kupki? W sumie to już czas. Moja mała tez robi rzadziej juz kupki raz na jeden dwa dni. I ten przeskok z robienia rzadziej tez tak wyglądał. Napinała się stękała strasznie a kupa poszła dopiero po 3 lub 4 dniach. Potem to się uregulowało.

:confused: o tym nie pomyslalam:confused: moze faktycznie a ja czekam z utesknieniem az uslysze to bulgotanie w pampersie i zolta kupce poczekam najdluzej do piatku i najwyzej zadzwonie do pediatry co robic.

ja myslalam ze on zawsze bedzie takie zolte kupki robil codziennie albo i czesciej skoro je tylko moje mleczko i nic wiecej.

oby to bylo to bo jak tak dluzej bedzie to padne ze zmeczenia po nocnych masowaniach i dziennych zabawach. zaraz ruszam na spacer niech tylko maly wstanie moze to pomoze chociaz wczoraj chodziliscmy 2,5h i nic :-(

reklama
moja mala tez sie tak prezyła jak z codziennych kupek przeszla odrazu na kupki co 3-4 dni a raz był nawet tydzien i kupa była normalna .
Wiec moze to jest to ale ja bym i tak dala odrobine czopka glicerynowego 1 gramowego.
z calosci trzeba odrobine urwac i włozyc nawet nie caly mozy wystawac bo jesli zalega cos to i tak zrobi kupke

Do góry