reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

mojemu synkowi zaczelo ropiec oczko znacie jakies sposoby z babcinej apteczki jak mu pomoc -rumianek nic nie daje RATUJCIE:-( :-( :-( :-(

reklama
karola-04 przemywaj często solą fizjologiczną (można kupić w aptece takie malutkie ampułki jednorazowe), tak przynajmniej położne kazały mi robić jak zaraz po porodzie Milence jedno oczko ropiało. I to pomogło. No chyba że by to było coś poważniejszego (tfu, tfu!) to wtedy tylko lekarz pomoże, pewnie zapisze jakieś kropelki.

Karola my tez walczylismy z ropka, najpierw przemywalam przegotowana woda, b czesto zmieniajac tamponik z waty za kazdym dotknieciem, niestety nie pomoglo. Okulista zalecila juz silniejsze kropelki biodacydowe i tobrex. Przemywaj a jak po 3 dniach nie minie idz do okulisty dzieciecego, takiego maluszka przyjma bez kolejki.

karola04 nasze dzieciaczki maja dokladnie takie same objawy....

i stwierdzasm ze tu lekarze sie nie przejmuja, chodze do dobrego ale on swierdzil ze to dolegliwosc w pelni nierozwinietegokanaliku lzowego i mam woda przegotowana czestoprzemywac i masowac tn kanalik(mala kropeczka w kacikuoka) i kiedys sie poprawi.................

My uzywamy Pampersow 2 i faktycznie ta kupa nie wsiaka.I rzeczywiscie szybko sa napompowane.juz myslalam,ze to maly wiecej sika,musze mu b.czesto zmieniac.

Ja już definitywnie przeszłam na Pampersy 3. Miałam na dzień używac jeszcze dwójek, ale stwierdziłam, że nie warto już kupowac paczki, bo mogę nie zdążyc całej zużyc. Kupa z nich mi tez już wyleciała na plecy, jak za luźno przyczepiłam rzepy.

nie przemywajcie oczek dziecka rumiankiem nie wolno !!!!!!!!!:no::no:
moze byc jeszcze gorzej wszedzie o ty teraz alarmuja
sól fizjologiczna kilka razy dziennie a jak nie pomoze to do pediatry tez pomoze przepisze pewnie krople do oczu my mielismy akurat gentamycyne

ja przeszłam tzn moje dziecie uzywa HUGGIES 3 super flex sa super polecam
w 2 jest nam juz ciasno

Nasz Andrzejek też ma problem z ropiejącymi oczkami. Pediatra zapisał nam kropelki - już jakiś czas temu się skończyły, ale ropka do końca nie zeszła :no:. Poprawa jest dość znaczna, ale problem pozostał. Od tamtej pory też przemywam solą fizjologiczną i z dnia na dzień jest coraz lepiej. To, co pisze Susumali o tym nierozwiniętym kanaliku łzowym wydaje mi się logiczne, bo Anduś po przebudzeniu nie ma zaropiałego oczka - ropka wydziela się razem ze łzami.

reklama
Ja kropilam malej oczka kroplami i chociaz jedno oczko jej ropialo pediatra kazal kropic obydwa oczka i po 2 tygodniach zeszlo

Do góry