reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Nam pampersy 2 jakoś od początku nie przypadły do gustu. często przeciekały, a do tego zdarzało się ze kupa llądowała na plecach. gdy się skończyły zakupiłam dla porównania huggies 2 w zielono - niebieskim opakowaniu. Są nieco większe od pampersów i znacznie grubsze. Moim zdaniem mają też lepsze zapięcia i z tyłu gumeczkę dzięki której kupa nam już nie wylatuje:-)Na 3 u nas jeszcze trochę za wcześnie. wiktoria waży ok. 5 kg

reklama
Lil kate, moja Oliwka właśnie dzisiejszą noc przespała w Pampersie 3. Tomek wczoraj zapomniał kupic Pamersów 2, a dostałam w prezencie trójki i leżały w szafie i czekały na podrośnięcie. Jak wyciągnęłam z paczki to mi się wydawał dużo za duży, ale jak założyłam to było wszystko ok (Oliwka waży coś niewiele ponad 5 kg). Zresztą na paczce jest napisane, że są to pieluchy od 4 do 9 kg. Założyłam pieluchę o 22. a zciągnęłam rano ok 7., bo w nocy ssała tylko przez sen, a że kupy nie robiła, to ją nie rozbudzałam. Rano pampers nie przeciekł pomimo, że wylądawały w nim siki z całej nocy i jeszcze do tego duża poranna kupa :tak: Po tej nocy zdecydowałam, że na dzień będę zakładac jeszcze dwojki, bo się w nie śmiało mieści, a noc trójki.
Tak więc Lil kate, możesz śmiało pakowac małą w trójki.

A my jeszcze ciągle na Pampersach Jedynkach :-D I mam jeszcze 2 paczki, dostałam od rodzinki. Pewnie szybko je zużyję bo mała wali kupy w sporych ilościach - dzisiaj zrobiła już 5 czy 6 kupek :szok:

Ja używam teraz na zmianę Pampersów 2 i Huggies 2- ale tych tańszych. I juz mieliśmy kupę na plecach w obu wersjach, bokiem tez juz nam wyszła:-) :-D
A pampersy trójki jakie sa w środku- takie bawełniane jak dwójki??Czym się różnią dwójki od trójek w ogóle??oprócz wielkości...

Martula, wizualnie Pampersy 2 i 3 niczym sie nie różnią oprócz wielkości i koloru. Napewno są dużo dużo bardziej chłonne, nawet po całej nocy nie są tak napompowane jak dwójki po 2 godzinach. Kupek rzadkich niestety nie wchłaniają tak rewelacyjnie - tylko jedynki dobrze je wchłaniały. Ale za to kupa ma dośc dużą powierzchnię, żeby utrzymac się w pieluszce, tylko ine można za luźno założyc.

Poprzednią noc i cały wczorajszy dzień Oliwka mi przespała, sama nie wiem dlaczego. Za to jak się obudziła przed kapielą to potem już nie było mowy o spaniu. Wczoraj z nią przesiedziałam do 1.30 :baffled: Nie płakała, tylko chciała, żeby się nią zając i z nią pogadac. Zawsze źle znoszę kiedy mi idzie spac po 24. Także nie dziwię się Wam, że jesteście wykończone, jak Wam maluchy nie śpią po nocach. Na szczęście tylko 4 nocki miałam zarwane a mała za 5 dni kończy 2 miesiące, ale swoje już w życiu przeszłam z pierwszym dzieckiem - wszystkie noce zarwane do jego 5 miesiąca życia.

U mnie Pampersy jedyneczki sie odstawiły już ok dwa tyg temu. Zakupiłam 2 megapake, drugą dostałam od teściowej..jedna już prawie poszła...ogólnie jestem zadowolona, faktycznie są troszeczkę gorsze od jedynek,ze względu na te kupki, teraz mały od razu alarmuje jak coś pojawi sie w pieluszce, kiedyś nie czuł takiego mokra. W dwójkach chyba jeszcze wadą dla mnie jest to,że dwie godzinki wytrzymują max na pupie mojego Filipa.Po dłuższym czasie mały odczuwa wilgoć, a po 4h to już niestety przemiękają. I kilka razy mieliśmy juz wpadkę...trzeba było zdejmować całe ubranko, bo wszystko było mokruśkie...:-:)eek: Trójki też dostałam, ale jeszcze nie korzystam.
Co do Haggisów to średnio wypróbowałam, bo miałam w paczce ze szpitala trzy sztuki 1..powiem szczerze, ze założyłam je ostatnio Filipowi i wytrzymał w nich spokojnie 4 godzinki i pupa byłą sucha a pielucha ciężka jak kamień...Ciekawa jestem jak będzie u nas z chłonnością pampersów 3 i następnych....może zmienię na Haggisy...jeszcze nie wiem...:confused::baffled:

KASIAD u mnie tak bylo przedwczoraj- Laila przespala (oczywiscie z przerwam na amciu amciu) caly dzien i noc- pierwszy raz w nocy nie czuwala! I wczoraj wieczorem tez sie na podobna noc zapowiadalo (w dzien troche czuwala), po kapieli pierwszy raz momentalnoie usnela, ale za to obudzila mi sie o 2 w nocy i do 4 czuwala.mimo to chyba jednak 2 razy w nocy wstac i nakarmic Lailusie i nawet te 2 godz czuwania sa lepsze niz 5-8 godzin czuwania pod rzad wieczorem i noca...

Ja juz wolę zeby prawie cały dzień nie spała, tylko zeby noc była przespana. Juz sie zdarzały takie dni, ze spała tylko raz 2 godzinki w ciągu całego dnia.ale to jestem w stanie zniesc, choc niewiele można w domu zrobic.

Nam dzisiaj wypłynęła górą kupa z pampersa nr 2:-) :-D Antosia miała go 4 godziny. to juz było nad ranem i musiała kupę zrobić śpiąc. Zwykle kupa jest zaraz po jedzeniu i od razu ja wtedy przewijam.

reklama
wczoraj Laila zblizyla sie do rekordu czuwania JOASKOWEJ Milenki- 15i pol godzin!!!!! oczywiscie w miedzyczasie troche przysypiala ale nie dalami ani na chwile odejsc, od razu sie wybudzala i plakala. tylko ze to nie odbywalo sie od rana do wieczora jak u Milenki lecz od 12 w poludnie do w pol do czwartej w nocy/nad ranem..........
bylam padnieta to fakt ale dzis traktuje to jako anekdote, tylko oby sie za czesto nie powtarzala.

Do góry