reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Oliweczka, nie mam pojęcia ile można wziąc paracetamolu, ale pewnie im mniej tym lepiej. Przyczyną zatorów jest wg mnie niedostateczne opróżnienie piersi. Moze pomoże odciąganie nadmiaru po każdym karmieniu? Ale może bywaja też inne przyczyny, najlpiej będzie umówic się do poradni laktacyjnej, tam znajdą przyczynę i napewno Ci pomogą. Mi np jak skorygowali przystawianie małej do piersi i spija teraz lepiej, to przestały się zatykac kanaliki.
Joasiek, Patri współczuje Wam tego codziennego płaczu, można się wykończyc nerwowo. Moja mała właściwie prawie nie płacze, raczej marudzi. A już na pewno nigdy nie płacze jak jest noszona (oprócz jednego incydentu po zjedzeniu cebuli smazonej przeze mnie).

reklama
Ja karmiłam, jak miałam 38,4. Jak masz taką gorączkę to powinnas wziąc antybiotyk, bo za chwilę będziesz miec 40 st. Zadzwoń do swojej położnej w rejonie. Ona powinna coś poradzic na szybko.

Dzieki Kasiad za radę zadzwoniłam do połoznej, jak na razie mogę karmic gdyby sie gorączka utrzymywała i dochodziło do 39 to powinnam isc do lekarza oraz odstawic małą od piersi i podać jej Bebilon 1.

Joasiek moja Zosia tez jest czasami taka płaczliwa nawet noszenie nie pomaga, ciągle zmieniam jej pozycje a i tak nie dobrze, stęka płacze i czasami tylko przy piersi sie uspokaja, pieluszka sucha, jest najedzona a i tak czasami jest jej źle, mysle ze poprostu ma taki dzień.

A moja Lailusia czasem przy bolu brzuszka czy kolce nie uspokaja sie nawet przy piersi:sick:, o rekach nie wspominajac...a jak nie mogla przedwczoraj kupki zrobic to ssala z zacisnietymi oczkami i ustami w podkowke...bidulka....za nami wlasnie taka noc kolkowa....:baffled:
probowalam ja wczesniej wybudzic o 19 zamiast o 20tej coby nie zasnela dopiero o 2 w nocy, ale nic nie pomoglo, zaczela czuwac godzine wczesniej a punkt o 2 w nocy zasnela...

Oliwieczka ja jak mialam grype bralam z tego copamiet paracetamol 4 razy na dobe i caly czas karmilam piersia,nawet jak mialam 40,4!!! I Laila sie nie zarazila i bylo wszytsko ok!

Oliwieczka połozna mi mówiła że na zastoje koniecznie trzeba masować piersi! Najpierw najlepiej je rozgrzać, np. polewając bardzo ciepłą wodą pod prysznicem a potem przed karmieniem mocno rozmasować. Pokazywała mi na moich piersiach jak robić ten masaż, muszę powiedzieć że bolało.. a przy zastoju boleć będzie pewnie jeszcze bardziej ale to podobno najlepsza metoda na zastoje.
Ja na razie nie miałam z tym problemu ale też staram się przed każdym karmieniem najpierw rozmasowac piersi :tak:

My mieliśmy dzisiaj po raz pierwszy ok 15 min nieustającego płaczu z niewiadomo jakiego powodu. Okropność!!!Aż mnie się płakać zachciało jak widziałam te zaciśnięte oczka i czerwona buzię... W końcu u mnie na rękach przestała płakać.
Tak więc współczuję dziewczyny jeżeli maci taki problem codziennie:no: Przykra sprawa, bo chciałoby się pomóc a niewiadomo jak:-(

Oliweczka, je tez mialam goraczke, powiedziano mi ze temperatura nie jest przeciwskazaniem do karmienia, przeziebienie tez nie , bo wtedy dzidzia otzrymuje Twoje antyciała.
Powodzenia w likwidowaniu zatoru. Mi sie to jeszcze nie przytrafilo, a mala nie sciaga mleczka do konca. Mam nadzieje ze chociaz ten problem mnie ominie.
Infacol chyba dziala, niestety mam wrazenie ze zakleja mi dziecko i ciezko jej oddychac. Tak jakby gardziolko bylo obklejone tą mazia gesta, ale moze przyczyna jest inna niz infacol :confused:
W kazdym razie dzis juz mala tak nie plakala. Juz spala w ciagu dnia, a jak usnela o 20 tak obudzilam ja o 2.40 bo piersi moje bardzo ja wołały. Tak bardzo spala ze ssala przez sen :eek:
Ja juz nie wiem co jest grane. Raz w tą raz w tą. Sytuacje ekstramalne, zadnej równowagi w tym wszystkim :baffled:
Najpierw nie robila kupek, tylko bardzo siku, no to wtedy nie wiedzielismy jeszcze ze moze przez 4-5 dni byc bez kupki i pomagalismy jej czopkami z gliceryny i termometrem. Potem dostala herbatki z koperku i kupkala non stop, 6-7 razy na dobe, rzadkie, plynne kupki. Teraz jak bierze infacol i herbatki z koperku, to nie sika i nie robi kupek :confused: :confused: :confused:
Nie mam pojecia jak to uregulowac. Czekac chyba az sie samo ureguluje. Przed ostatnimi 2 karmieniami zastalam sucha pieluszke, pobrudzoną odrobine mokrym prykiem :eek:
Na pewno wkrotce cos zastane w tej pieluszce, no przeciez ona je, wiec cos musi tez wydalac....

Joasiek masuje te piersi to juz nie pierwszy raz mi sie tak zrobilo :/ prysznic troszke oliwki i ostanio mi zeszło, polozna powiedziala ze mala nie odciąga wzystkiego dlatego robią sie zastoje.

Patri polozna mi powiedziala ze jak będe miala 39 st gorączki mam pdstawić małą, ale dzis juz nie mam na szczescie gorączki:)

Susumali dzięki, na szczescie 2 paracetamole zwalczyły gorączkę.

reklama
dziewczyny, kiedy mniej wiecej zmienia sie pieluchy na rozmiar 3?? bo mnie sie wydaje ze pampers 2 sa za male na Martyne. i zaczely przeciekac:confused: moze macie jakies doswiadczenie w tej sprawie??

Do góry