reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

susu co z LAILA sie dzieje?

ma katar i troche kaszel no i luzniejsze czestsze kupki (nieraz zielone) ale pupcia juz lepiej wyglada po bepantenie. dzwonilam do lekarza a on mowi ze jesli jest w dobrym nastroju nie placze non stop to na razie nie przychodzic:baffled: wiec jeszcze nie bylam a katar sie troche zmniejsza..

reklama
Dzięki rosmerta :-) Na stronie CU jest informacja że to jest ubezpieczenie opierające się o fundusze kapitałowe (w obliczu tego jak cienko stoi giełda, to chyba najbezpieczniejsze z funduszy).... muszę pogrzebać gdzieś głębiej na tej stronce, bo ciekawa jestem jakie tam jest oprocentowanie, no i przyjrzeć się bliżej warunkom umowy :sorry:

To ubezpieczenie wybrał mój teść, który pracował przez pewien czas w CU, więc myslę, że jest korzystne:-) zresztą to jest prezent, więc nie zagłębiałam się w to mocniej:-)

To fakt,trzeba miec nadzieje.Kuba juz miał ładną skórkę,no i musiałam spróbować nowy produkt,dla jego dobra,a tu znowu swędzenie,nieprzespane noce.Już wiem,ze to potrwa parę dni zanim zejdzie.U nas widzę poprawę,ale tka niecierpliwa jestem,juz bym chciała,żeby z tego wyrósł,o ile jest to możliwe.
Kuba cos sie ślini,a przy ząbkowaniu wszelkie alergie się nasilaja,wiec moze to ząb?

mozliwe, że to ząbek nastepny sie zbliża, Hubkowi sie tez pogarsza jak ząbki wychodzą, może jemu tez sie nastepny szykuje....

a jesli chodzi o nieprzespane nocki, to my mamys posób na Hubka zeby się nie drapał i nie rozdrapywał raczekk w nocy: zakładamy mu do snu taki specjalnie uszyty kaftanik( jak bolerko) - z dłuugimi rekawkami zaszytymi jak rekawiczki - u nas sprawdza sie idelanie bo od tego czasu raczek nie rozdrapał jak spi, a bywało ze aż do krwi przez sen rozdrapywał....:-(
zrobie fotki w domciu i wkleje, to zobaczysz jak to wyglada - moja ciocia nam uszyła cos takiego , z batystu cieniutkiego

Dzięki rosmerta.Kuba to poprostu wierzchem dłoni ociera o prześcieradło.A jak miał na twarzy,to ją ocierał o poduszkę.:no:Teraz pospał 2 godziny i widzę,że juz nie jest aż tak czerwony.

Joasiek,jak znajdziesz cos ciekawego,to to daj znac.Jak weszlam poczytac o tym "Absolwencie" to okazalo sie,ze moja sasiadka(2 domy dalej)jest agentem CU:-).Chyba sie umowie na małe spotkanko;-).

My zalozylismy w koncu fundusz w generali. trudno stywierdzic czy jestesmy zadowoleni. to sie dopiero okaze za kilka lat:tak:

Tycia jasne że dam znać jak coś znajdę :tak:
Ja w Fundusze na razie nie chcę się pakować, bo te lecą cały czas w dół i jeszcze długo tak pewnie będzie, przez rok przynajmniej. Na razie trzymam pieniążki Milenki na lokacie, a w Fundusze wejdę jak skończy się bessa na giełdzie.
Ale w międzyczasie będę szukała jakiejś korzystnej oferty długoterminowego oszczędzania :tak:

reklama
HUbek ma tez konto w ING to oszczędnościowe(konto jest na mnie oczywiście) - moi rodzice załozyli mu na roczek i wpłacili troche kaski - tam oprocentowanie jest 4,25% w skali roku ale odsetki naliczają miesięcznie - bardzo korzystne i bezpieczne oszczędzanie:tak:

Do góry