reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Życzymy zdrówka Bąbelkom chorującym i ich mamusiom.
Słuchajcie u nas (tzn. u Kuby)od 3 dni roslużnione i śmierdzące kupki(do 4-5 w ciągu dnia),nic nowego nie jadł,ja też nie.Gluten dostaje ponad miesiąc.....Wirus?Zęby?(do tej pory przy ząbkowaniu problemów z kupką nie było)Sama nie wiem.Poza tym jest radosny,lekko marudzi nad ranem.Czasem budzi się z płaczem...No nie wiem.

Oli teraz w czasie choroby robi też kilka luźnych kupek, z tym, że nie są śmierdzące, a wcześniej robiła 1 i twardą. Może to za sprawą antybiotyków, a może ogólnie choroby.

Życzymy zdrówka Bąbelkom chorującym i ich mamusiom.
Słuchajcie u nas (tzn. u Kuby)od 3 dni roslużnione i śmierdzące kupki(do 4-5 w ciągu dnia),nic nowego nie jadł,ja też nie.Gluten dostaje ponad miesiąc.....Wirus?Zęby?(do tej pory przy ząbkowaniu problemów z kupką nie było)Sama nie wiem.Poza tym jest radosny,lekko marudzi nad ranem.Czasem budzi się z płaczem...No nie wiem.

Rozalka, moja Milenka jakies poltora tygodnia temu tez tak miala. Nawet zastanawialam sie czy to przez gluten (a tez wczesniej podawalam jej gluten w malych ilosciach przez okolo miesiac). Pediatra mowila ze to przez zabki. Teraz juz wszystko jest ok. Tak wiec trwalo to jakis tydzien i skonczylo sie, a zebow nie ma.

karolina77 być może to zęby,ale dziś juz lepiej.Kupki lużne,ale nie takie śmierdzące.No i tylko 2.Więc nadal nie wiem,co to mogło byc.Wprawdzie Kuba znów sie ślini,ale nowych zęboli nie widać na horyzoncie.:tak:

Już pisałam jaką akcję miałam z zasypianiem Oliwki minionej nocy na wątku "Ach śpij kochanie". Trochę się martwię, bo Oli cały dzisiejszy dzień jest strasznie nerwowa, złości się o wszystko zaciskając pięści i napinając ciało. Jęczy, żeby ją wziąć na ręce, a na rękach wyrywa się, żeby ją puścić. Zupełnie nie wiem, co może być przyczyną takiego zachowania, nic się w okół niej nie zmieniło, oprócz tego, że z powodu choroby nie wychodzi na spacery narazie. Gardło też już jej nie powinno boleć.

Madzia, antybiotyk bierze dziś 5ty dzień , od niedzieli. Strasznie się wkurza, jak jej czegoś zabraniam np zciągnąć ze stołu. Wcześniej okazała miną niezadowolenie, skrzywiła się i tyle. A teraz odrazu histeryczny płacz, wyginanie się, machanie nogami. Tak samo jak ją biorę na ręce a nie chce siedzieć lub odwrotnie, jednym słowem w każdej sytuacji, która jest nie po jej myśli.
Dziwię się, bo do tej pory była bardzo spokojnym dzieckiem, az nagle z dnia na dzień taka zmiana :-(

reklama
Kasiad może to wszytsko choroba, siedzi w domu ,pogoda senna tak działają na Oli :tak: Emilka tez ostatnio taka marudna jest nie wiadomo o co jej chodzi niby chce spać a nie może zasnąć...zabawkami rzuca no i ostatnio bolały ją dziąsełka to wogóle była nie do wytrzymania :baffled:

Do góry