reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

A mi sie jeszcze obila o uszy ,ze ten ktory juz byl chory na ospe moze dostac polpasca poprzez kontakt z chorym na ospe

reklama
Niby tak jest jak piszecie, ale ja przechodziłam ospę jak byłam w trzeciej klasie podstawówki, a potem jak byłam opiekunką do dziecka, zaraziłam się od małej... I obie chodziłyśmy posmarowane... Na szczęście nie byłam bardzo mocno wysypana, ale lekarz jednoznacznie stwierdził, że to ospa...

I ja znowu o tej ospie :-p....moja siostra obserwowała syna i nie widziała żeby mu coś nowego się pojawiało więc poszła do lekarza rodzinnego bo wcześniej w sobotę pojechała na dyżur i co się okazało to nie ospa :szok: tylko uczulenie :dry:

U nas w piatek lekarz tez stwierdzil ospe a ja mu na to , ze to komar mala pogryzl a on ze to na pewno ospa bo wlasnie na osiedlu panuje(pomyslalam ze moze i tak...)nawet stwierdzilam, ze to dobrze bo bedzie miala z glowy pozniej takiemu pieciolatkowi trudno wytlumaczyc zeby sie nie drapal. U nas jednak okazalo sie ze to komar:tak: a ten sam lekarz u mojej starszej stwierdzil kiedys ,ze miala rozyczke dwa razy(to pierwsze to bylo uczulenie) i wyslal swego czasu dziecko do szpitala na odre a mialo zapalenie pluc(dobrze ze wogole wyslal do szpitala bo byla juz woda na oplucnej)Ach ci lekarze rodzinni na niczym konkretnym sie nie znaja:baffled:

tylko że mojej siostrze w szpitalu powiedzieli że to ospa a lekarz rodzinny że uczulenie ;-)siostra się zdziwiła bo nie miał gorączki wariował a raczej dziecko jest wtedy że tak powiem rozbite ;-):-D

Moja starsza siostra miala ospe bez goraczki i miala zaledwie pare kropek a ja sie od niej zarazilam i lezalam plackiem 2 tygodnie z goraczka po 40 stopni:wściekła/y::tak:

reklama
Co do zdrowka Julci to chyba juz lepiej bo rano zjadla troszke kaszki, a po poludniu obiadek:tak::-)
nie ma juz takiego kaszelku, no i katarek mniejszy.....jupiiiiiii

Do góry