reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

A mi sie jeszcze obila o uszy ,ze ten ktory juz byl chory na ospe moze dostac polpasca poprzez kontakt z chorym na ospe

reklama
Niby tak jest jak piszecie, ale ja przechodziłam ospę jak byłam w trzeciej klasie podstawówki, a potem jak byłam opiekunką do dziecka, zaraziłam się od małej... I obie chodziłyśmy posmarowane... Na szczęście nie byłam bardzo mocno wysypana, ale lekarz jednoznacznie stwierdził, że to ospa...

I ja znowu o tej ospie :-p....moja siostra obserwowała syna i nie widziała żeby mu coś nowego się pojawiało więc poszła do lekarza rodzinnego bo wcześniej w sobotę pojechała na dyżur i co się okazało to nie ospa :szok: tylko uczulenie :dry:

U nas w piatek lekarz tez stwierdzil ospe a ja mu na to , ze to komar mala pogryzl a on ze to na pewno ospa bo wlasnie na osiedlu panuje(pomyslalam ze moze i tak...)nawet stwierdzilam, ze to dobrze bo bedzie miala z glowy pozniej takiemu pieciolatkowi trudno wytlumaczyc zeby sie nie drapal. U nas jednak okazalo sie ze to komar:tak: a ten sam lekarz u mojej starszej stwierdzil kiedys ,ze miala rozyczke dwa razy(to pierwsze to bylo uczulenie) i wyslal swego czasu dziecko do szpitala na odre a mialo zapalenie pluc(dobrze ze wogole wyslal do szpitala bo byla juz woda na oplucnej)Ach ci lekarze rodzinni na niczym konkretnym sie nie znaja:baffled:

tylko że mojej siostrze w szpitalu powiedzieli że to ospa a lekarz rodzinny że uczulenie ;-)siostra się zdziwiła bo nie miał gorączki wariował a raczej dziecko jest wtedy że tak powiem rozbite ;-):-D

Moja starsza siostra miala ospe bez goraczki i miala zaledwie pare kropek a ja sie od niej zarazilam i lezalam plackiem 2 tygodnie z goraczka po 40 stopni:wściekła/y::tak:

reklama
Co do zdrowka Julci to chyba juz lepiej bo rano zjadla troszke kaszki, a po poludniu obiadek:tak::-)
nie ma juz takiego kaszelku, no i katarek mniejszy.....jupiiiiiii

Do góry