reklama
Aż się boję samej myśli o ospie. Madzia zaraziła mnie trzy lata temu. Ona miała trochę krostek, które można była punktowo smarować tą białą papką. Niestety u mnie Andrzej wylewał na rękę i smarował jak kremem. Nic i tak nie pomagało. Bolał mnie każdy kawałek skóry. Małżonek patrząc na mnie i Madzie twierdził, ze Madzia miała ospę a ja trąd. Brrr.
Ciekawe czym mnie Majeczka zarazi.:-(
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Juz raczej nie powinna ,skoro chorowalas.Ja bylam w 9miesiacu ostatniej ciazy jak moje bable mialy ospe,alena szczescie chorowalam.
Dorosli duzo gorzej ja przechodza.Mąż mojej kuzynki wyladowal w szpitalu nawet.
Choroba moze sie rozwijac 2-3 tygodnie,wiec obserwuj Emilke.Ja wolalabym nawet,zeby Konrad teraz zachorowal,bo raczej nie potrafilby rozdrapywac krost(jak ja kiedy mialam ospe).Moje dzieciaki w ogole nie mialy duzo krost i ladnie wszystko poschodizlo.Wlasciwie nowe ogniska wychodzily przez okolo 5 dni i drugie tyle sie goiły.Ospa nie jest taka zla
Dorosli duzo gorzej ja przechodza.Mąż mojej kuzynki wyladowal w szpitalu nawet.
Choroba moze sie rozwijac 2-3 tygodnie,wiec obserwuj Emilke.Ja wolalabym nawet,zeby Konrad teraz zachorowal,bo raczej nie potrafilby rozdrapywac krost(jak ja kiedy mialam ospe).Moje dzieciaki w ogole nie mialy duzo krost i ladnie wszystko poschodizlo.Wlasciwie nowe ogniska wychodzily przez okolo 5 dni i drugie tyle sie goiły.Ospa nie jest taka zla
Taki maluch napewno będzie łagodniej ospę przechodził niż dorosły. Ja ospą zaraziłam się od siostry w wieku 15 lat i to już było późno, bo dość mocno to odchorowałam. Przypałętały się powikłania pomimo, że grzecznie leżałam w łóżku (całe ferie zimowe), najpierw dostałam zapalenia oskrzeli, potem płuc. Ferie się skończyły a ja i tak jeszcze miesiąc przeleżałam w łóżku.
Także sądzę, że im szybciej ospą się dziecko zarazi tym lepiej.
Także sądzę, że im szybciej ospą się dziecko zarazi tym lepiej.
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
JAk kiedys pisalam i pokazywalam zdjecia LAila od dlugiego czasu ma wysypke na buzi. bylam u pediatry i u dermatologa(alergologa9 I twierdzili ze to wrazliwa sucha skora
ja im do konca nie ufam i od 23 dni stosuje diete bezbialkowa. No i mam pytanie do KASIAD: Ty bralas zdaje sie wapno /lub dalej bierzesz. Mozesz mi powiedziec jakie i ile? Ile czasu powinna sie cera poprawic jesli to skaza? Pewna madra kobitka powiedzialaq ze 2 tygodnie- wystraczy?
ja im do konca nie ufam i od 23 dni stosuje diete bezbialkowa. No i mam pytanie do KASIAD: Ty bralas zdaje sie wapno /lub dalej bierzesz. Mozesz mi powiedziec jakie i ile? Ile czasu powinna sie cera poprawic jesli to skaza? Pewna madra kobitka powiedzialaq ze 2 tygodnie- wystraczy?
Susu, ja łykałam i nadal łykam zresztą to wapno:
Calperos 1000 100 kaps. apteka
Jak nie jadłam nic nabiału to łykałam 2 tabletki dziennie, teraz łykam 1.
A co do objawów to już dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że mogą się utrzymywać nawet do 3 tygodni.
Calperos 1000 100 kaps. apteka
Jak nie jadłam nic nabiału to łykałam 2 tabletki dziennie, teraz łykam 1.
A co do objawów to już dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że mogą się utrzymywać nawet do 3 tygodni.
reklama
Aż się boję samej myśli o ospie. Madzia zaraziła mnie trzy lata temu. Ona miała trochę krostek, które można była punktowo smarować tą białą papką. Niestety u mnie Andrzej wylewał na rękę i smarował jak kremem. Nic i tak nie pomagało. Bolał mnie każdy kawałek skóry. Małżonek patrząc na mnie i Madzie twierdził, ze Madzia miała ospę a ja trąd. Brrr.
Ospę przechodzi się tylko raz z tego co wiem ;-) no i też moge potwierdzić jak dziewczyny ze im człowiek starszy tym gorzej przechodzi ja zaraziełam się kiedyś od brata złapał w przedszkolu ja z bratem miałam po kilka chrostek a siostra przechodziła bardzo ciężko miała dosłownie wszędzie nawet w buzi potem się aż dusiła przez to