reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Ja uzywam proszku Persil i plyn do plukania Lenor i malej nic nie uczula :tak:
Jak moja ma czkawke to albo podaje jej smoczek albo czekam az przejdzie:tak:

reklama
ja uzywam taki sam zestaw jak irtasia27:tak: persil plus lenor sensitive i jest ok! a na czkawke przystawiam ale w zasadzie nic nie pomaga-tylko cierpliwosc...

mam pytanie:czy ktoras z bWas nie uzywa smoczka?bo ja nie wiem po co i nie uzywam, ale ostatnio znajoma mi mowila ze powinnam bo jak okreslila smoczek bardzo dobrze dziala na dusze dzzieciatka....sama nie wiem...

ja uzywam smoczka, bo Antosia się dzięki niemu uspokaja bardzo. Jeszcze w szpitalu miała silny odruch ssania a nie mogłam jej często przystawiać, bo miałam i dalej mam b. duzo pokarmu i Mała się krztusiła i ulewała bardzo. Wtedy położna kazała mi podawac mój palec do ssania. No i w krytycznych sytuacjach podawałam. A w domu zastapiłam mój palec smoczkiem:-)
Susumali, jeżeli nie masz potrzeby to na siłę nie używaj. Ale jak zajdzie taka potrzeba to nie bój się, bo smoczek to nic strasznego. Niektórzy nawet zalecają, bo noworodek ma silny instynkt ssania- jeszcze z zycia płodowego.Jedyne niebezpieczeństwo jest wtedy kiedy dziecko ma problem z chwqytaniem piersi- smoczek może jeszcze bardziej to zaburzyć.

ja nie uzywam smoczka, mała nie ma takij potrzeby i nawet mi wypluwa

a mam pytanie, jak wyglada pepuszek juz po odpadnieciu? i czy dalej go smarujecie spirytusem? boje sie ze robi sie tam jakas ropka

ja piore w lovelli i jelpie i zero uczulen. a malenka spi tylko na boku. na plasko mi polozna pozwolila klasc tylko wtedy kiedy ktos dorosly jest obok (przytomny, nie spiacy). i bez poduszki.

ja piore w mleczku do prania loveli.
gdy mala ma czkawke to przystawiam ja do cyca i przechodzi. a smoczka nie uzywam bo mala go wypluwa, za to z cyca sobie zrobila smoczek

Ja mojej malej podaje smoczek ale tylko wtedy gdy sie denerwuje ale i tak musze go jej trzymac bo nie jazy ze go ma ssac powoli i jej wyskakuje i mysli ze to butelka , moja starsza corka nie miala smoka bo jak jej wkladalam to wymiotowala i nie bylo tak zle bez niego:tak:

reklama
Ja mam smoczek i daje go małemu jak widzę,ze jest bardzo niespokojny i nie może zasnąć...jest najedzony i cycka już nie chce, a smoczek go uspokaja i zasypia przy nim...czasem tez nabieram go jak budzi sie, chce juz jesc, wiec płacze, a zmieniamy pieluszkę i działa tez na ten czas :tak::tak: Nie bede żałować mu smoczka, w końcu kiedyś przecież sie oduczy...:tak:

Do góry