reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Co do pieluch to mam doświadczenia podobne do Spaczyny, też wolę pampersy.Gaja tez ślini się niemiłosiernie, rączki to normalnie cały czas w buzi są, no chyba, że trafi tam coś innego, np. grająca żyrafa...

reklama
o widzę że temat ślinienia się jest obecny na 2 wątkach ;-)

ja też wolę Pampersy :tak: Huggiesy nam kilka razy przeciekły, więc się zraziłam ;-) poza tym strasznie z nich śmierdzi, nawet gdy zawartości nie jest jakoś imponująco dużo ;-)

jesli chodzi o pieluchy to my tez pampersow uzywamy;-) innych nie wyprobobywalismy jeszcze, bo nie mielismy okazji.. Mlody przy kazdej wizycie dostaje pampersy i np tych z 2 mamy tyle, ze ostatnio sie zastanawialam czy by na allegro ich czasem nie wystawic, bo niewiem czy Mlody je zdarzy zuzyc:tak:
nio, ale ostatnio zauwazylam, ze pampers, a pampers to tez roznica.. tzn te pakowane np po 94 szt sa inne niz pakowane po 98szt.. i nie chodzi mi tu o oprawe wizualna tylko;-) te co jest ich 98 faktycznie jakos tak dziwnie pachna nawet jak Maks lekko siknie:eek: ciekawe od czego to zalezy:baffled: na szczescie zostaly nam paczki po 94szt, wiec sie ciesze, bo po pierwsze wydaja mi sie lepsze jakosciowo, a po drugie maja ladniejsze obrazki:-D hi hi
a jesli chodzi o usypianie to my Maksa nie usypiamy wcale.. jak ma ochote to spi sam, bo inaczej to nerwicy bym sie nabawila, bo u niego oczy jak niechce spac sa jak 5;-) moze dlatego w dzien nie spi nam az tak duzo, a na noc sam usypia.. po kapieli, cycu klade go do lozeczka, on chwile pomamrota, pogaworzy cos po swojemu i po 5 min najczesciej spi:tak::-)

Kiedyś pisałyście ze często wietrzycie pupki dzieci. Często to znaczy ile ? :confused:
Ja wietrzę ok 10 min przy każdym przewijaniu ( przewijam co ok2h)
I codziennie przed kąpielą jest 1h leżakowanie bez pieluszki i po kąpieli tez ok 1h bez pieluszki by się wszystko dobrze wysuszyło.
Wstyd się przyznać ale ja prawie nie wietrzę. :sorry: Wietrzę po kąpieli 10-15minut i 1-2 razy w ciągu dnia po 10 minut, pieluchy zmieniam co 3-4 godziny i po każdej kupie. Fakt, że Julian nie ma problenów z dupką. Nie stosuję w dzień kremów, przy zmianie pieluchy wycieram chusteczkami Sensitive Pampersa, potem osuszam papierową chusteczką i nakładam pieluchę. ;-) Jak dupka jest lekko zaczerwieniona to smaruję kremem Bübchen lub Bepanthenem niebieskim.
Moja ostatnio zaczęłą się coś ślinić. Nie wiem czy to normalne w jej wieku? Czy Wasze pociechy mają wzmożony ślinotok ? :)
Julian głównie ślini się leżąc na brzuszku, myślę że to normalne. :tak: No i łapki ostatnio coraz częściej i sprawniej ładuje do buzi. ;-)

ja,podobnie jak Ma_Dunia nie przywiazuje szczegolnej wagi do wietrzenia.Przed kapiela zawsze go robieram i wolam tatusia zeby sobie pogadali:tak: z siusiakiem na wierzchu (Alexa oczywiscie;-)).I tak z 10 min to trwa a w dzien zawsze jak zmieniamy pieluszke to troche to trwa bo Alus jest wtedy w totalnym blogostanie i cieszy sie nizmiernie wiec lezy z golym ptaszkiem na przewijaku i smieje sie.

a ze slinieniem sie to u nas podobnie,tez mnie to zastanawialo ze na zabki to jeszcze duz czasu ale widze ze to normalne u takich brzdacow,baczki z zawartoscia tez sie zdarzaja ale jakos sie nimi nie martwie.Kazdemu moze sie zdarzyc,nie?:-D

my używamy pampersów belli, teraz jesteśmy na 2, nie podobają mi się wcale huggiesy, a pampersy mają jedynie taki plus że są cieńkie, wybraliśmy belle bo są najbardziej bawelniane

ja do wietrzenia pupy też nie przykłądam duzej wagi, poza tym maly siusia bardzo często i zmieniam pieluchę prawie co pól godziny, po mokrych chusteczkach też wycieram pupę pieluchą tetrową, potem dopiero smarowanie, jak do tej pory, odpukać, pupa się nie odparzyla, z wietrzeniem byłby malutki problem bo Wojtek lubi robić fontanny w trakcie przewijania, i tak kilka razy udało mu się obsiusiac i mamę i tate, podłogę no i przewijak​

A my wietrzymy Kacperka co jakiś czas. Bardzo lubi leżec na brzuszku. Wykorzystujemy to i kiedy sobie tak leży odpinamy mu pieluszkę i wietrzymy. Nie ma tez wtedy problemu z sikawką, bo jest schowana na dole :)

A my wietrzymy przed kąpielą,rozkładam ceratkę na macie i się z goła dupką gapi na zabawki.Czasem kilka minut,czasem pół godz.,jak wyjdzie.Czasami jeszcze w ciągu dnia,jak cos dupka królewny czerwona.Po za tym pampersy,przewijanie często,bo księżniczka delikatna,jak coś to się drzeeeeee.Ale tylko mokre chusteczki,bez większych ceregieli.;-)Acha,brat kremem smaruje:-D

reklama
Widze że nie macie większych problemów z usypianiem dzieci u nas niestety jest duży problem.
W dzień w cycu ma faze aktywną jak zaczyna marudzić tak po 1h tule niż i zasypia na rękach niestety po odłożeniu nieraz się zaraz wybudza i znowu marudzi a nieraz pośpi albo 1\2h albo 1h.
Najgorzej jest z usypianiem na noc, po kąpieli dostaje cyca i usypia ale po odłożeniu do łóżeczka zaraz się budzi i niestety trwa to ponad 1h nawet do 2h usypianie na rękach bo inaczej drze się .

Jak to wygląda u Was czy po kąpieli jest cyc i spanie czy inaczej?

Do góry