Gosha24
Mama Gai od 06.04.2009
Co do pieluch to mam doświadczenia podobne do Spaczyny, też wolę pampersy.Gaja tez ślini się niemiłosiernie, rączki to normalnie cały czas w buzi są, no chyba, że trafi tam coś innego, np. grająca żyrafa...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wstyd się przyznać ale ja prawie nie wietrzę. Wietrzę po kąpieli 10-15minut i 1-2 razy w ciągu dnia po 10 minut, pieluchy zmieniam co 3-4 godziny i po każdej kupie. Fakt, że Julian nie ma problenów z dupką. Nie stosuję w dzień kremów, przy zmianie pieluchy wycieram chusteczkami Sensitive Pampersa, potem osuszam papierową chusteczką i nakładam pieluchę. ;-) Jak dupka jest lekko zaczerwieniona to smaruję kremem Bübchen lub Bepanthenem niebieskim.Kiedyś pisałyście ze często wietrzycie pupki dzieci. Często to znaczy ile ?
Ja wietrzę ok 10 min przy każdym przewijaniu ( przewijam co ok2h)
I codziennie przed kąpielą jest 1h leżakowanie bez pieluszki i po kąpieli tez ok 1h bez pieluszki by się wszystko dobrze wysuszyło.
Julian głównie ślini się leżąc na brzuszku, myślę że to normalne. No i łapki ostatnio coraz częściej i sprawniej ładuje do buzi. ;-)Moja ostatnio zaczęłą się coś ślinić. Nie wiem czy to normalne w jej wieku? Czy Wasze pociechy mają wzmożony ślinotok ?