reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
mam 2 pytanka

1. Szczepiłyście badz czy będziecie szczepić na ospę?
2. Czy jest jeszcze jakiś dzieć, który DOSŁOWNIE całą noc i drzemkę południową śpinka w waszym łóżku?

mam 2 pytanka

1. Szczepiłyście badz czy będziecie szczepić na ospę?
2. Czy jest jeszcze jakiś dzieć, który DOSŁOWNIE całą noc i drzemkę południową śpinka w waszym łóżku?

1. Ja zastanawiam sie, bo podobno aby szczepionka byla skuteczna trzeba zaszczepic dwoma dawkami....a ja slyszalam o jednej, przed nami jeszce jedno obowiazkowe szczepienie na poczatku wrzesnia i wtedy bedziemy myslec co dalej
2.Nigdy nie spała

1. Ja nad szczepionką nadal się zastanawiam. Myślę że poczekam do września żeby zobaczyć ile dzieci będzie u Martyny w grupie w przedszkolu. Jak będzie nie dużo to ich nie będę szczepić a jak będzie koło 20 to się szczepimy.

2. Nati popołudniową drzemkę to odfajkowuje gdzie popadnie. Najczęściej na naszym łóżku ale np teraz jak w kuchni hałasują z remontem to ona śpi w dużym pokoju po drugiej stronie domu dzięki temu ma ciszej.
A ze spaniem w nocy jest tak że usypia w swoim łóżku a potem w nocy przechodzi do nas. Na razie nam to odpowiada ważne że te pół nocy mamy wolne łóżko a nie tak jak jeszcze miesiąc temu nawet usypiała u nas.

1. Ja nad szczepionką nadal się zastanawiam. Myślę że poczekam do września żeby zobaczyć ile dzieci będzie u Martyny w grupie w przedszkolu. Jak będzie nie dużo to ich nie będę szczepić a jak będzie koło 20 to się szczepimy.

2. Nati popołudniową drzemkę to odfajkowuje gdzie popadnie. Najczęściej na naszym łóżku ale np teraz jak w kuchni hałasują z remontem to ona śpi w dużym pokoju po drugiej stronie domu dzięki temu ma ciszej.
A ze spaniem w nocy jest tak że usypia w swoim łóżku a potem w nocy przechodzi do nas. Na razie nam to odpowiada ważne że te pół nocy mamy wolne łóżko a nie tak jak jeszcze miesiąc temu nawet usypiała u nas.
kokusiu a jak zrobiliscie ze mala poszla zasypiac do siebie?

kokusiu a jak zrobiliscie ze mala poszla zasypiac do siebie?

Pyciolku nic szczególnego nie zrobiliśmy. Po prostu kupiliśmy nowe łóżko. Pozachwycaliśmy się wszyscy nim. Dziewczyny sobie po nim poskakały. Zamontowaliśmy lampkę kubusia którą obowiązkowo Natalka sama zapala przed snem. Pierwsze dwie noce to musiałam się z nią kłaść i czekać aż uśnie. Teraz już tylko przy niej siedzę.

1. nie szczepiłam i nie szczepie
2. w dzień śpi w różnych miejscach, a w nocy tylko chwile w łóżeczku, a później z nami.

reklama
ja nie szczepię, bo się sam zaszczepił chorując ale gdyby nie to to bym nie szczepiła. raczej zastanawiam się nad meningokokami i żółtaczką.
a śpi Kubul w swoim łóżeczku i w dzień i w nocy, chyba, że coś go męczy to go biorę na trochę do siebie ale jak zaśnie to ląduje w swoim łóżku choć ledwo się już tam mieści.`

Do góry