reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
a my nadal boimy sie gola dupka siadac na nocnik, w ubraniu siadamy na nocnik, i nawet sama przynosi nocnik, mowi SI, a bez ubrania ryk na cala chate, mysle zeby zmienic nocnik, bo moze jje nocnik nie pasuje albo moze gryzie ja w pupke

Bartka jak się pilnuje i wysadza co ok 20min to potrafi bez pieluchy cały dzień chodzić, ale sam nie zawoła. Z tym że nauczył się że jak wchodzi do łazienki to stawia sobie nocniczek i robi siusiu. Jakby wołał to byłoby super, ale muszę jeszcze poczekać. Jeśli się zagapię, zrobi tam gdzie akurat jest :sorry:
Kupka w nocniczku natomiast to rzadkość,zrobił 2 razy i to chyba przez przypadek.

U nas było super, a teraz po wakacjach, na które zapomniałam zabrać nocnika maja się go znów boi i nie woła. Przez tydzień próbowałam ją znów uczyć i nic z tego nie wychodzi, jakby całe wcześniejsze nauki w ogóle nie istniały :-(.

dzięki dziewczyny. W sumie u wszystkich podobnie więc narazie daruję mu spanie bez pieluchy, niech jeszcze sobie spi spokojnie:)

a my nadal boimy sie gola dupka siadac na nocnik, w ubraniu siadamy na nocnik, i nawet sama przynosi nocnik, mowi SI, a bez ubrania ryk na cala chate, mysle zeby zmienic nocnik, bo moze jje nocnik nie pasuje albo moze gryzie ja w pupke
mamusia, a może nocniczek jest zimny i dlatego nie chce na nim siadać. Jak ci zależy to może wysadzaj ją nad toaletą trzymając na rękach - no - tak jak na dworze się z dziećmi robi;) Albo po prostu poczekaj na jej czas.

dzięki dziewczyny. W sumie u wszystkich podobnie więc narazie daruję mu spanie bez pieluchy, niech jeszcze sobie spi spokojnie:)

mamusia, a może nocniczek jest zimny i dlatego nie chce na nim siadać. Jak ci zależy to może wysadzaj ją nad toaletą trzymając na rękach - no - tak jak na dworze się z dziećmi robi;) Albo po prostu poczekaj na jej czas.
wiesz ja juz wszystko robilam i nie tylko ja, a i moja mama, jak bylismy na ua i zdecydowalysmy z mama ze jej trze nocnik zmienic

Cześć dziewczyny.
Ja mam takie pytanie z innej beczki.
Ma któraś z Was materac gryczany???Albo może wie coś o nim???

reklama
Cześć dziewczyny.
Ja mam takie pytanie z innej beczki.
Ma któraś z Was materac gryczany???Albo może wie coś o nim???

Aniu, mój Olek ma materac kokosowo-gryczany. Ale nie pamiętam, która strona jest twardsza i przeznaczona dla noworodków, a która bardziej miękka-dla starszych dzieci :)

Do góry