reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

i mam jeszcze kilka pytan odnosnie pielegnacji:zawstydzona/y:
1.jaki proszek do prania dla maluszkow macie?
2.uzywacie plynu do plukania?
3.w czym kapiecie dzieciaki?
4.czyms jeszcze natluszczacie?
5.kapiecie dzieciaki codziennie?ja tak ale kiedys pediatra powiedziala ze nie ma potrzeby ze wystarczy co 2 dzien:zawstydzona/y::baffled:moja kolezanka tez tak kapie synka....

1. normalny, ciuszki malej juz od dluzszego czasu piore z naszymy
2. tak, zawsze
3. huggies albo johnson
4. natluszczam bo mala bardzo to lubi
5. ja kapie mala codziennie, chyba ze ma goraczke to opuszczam jeden dzien

reklama
Nie było mnie kilka dni,ale widziałam, że ktoś pytał czy wszystkie maluszki już chodzą - NIE mój Alan dalej na czterech zasuwa :zawstydzona/y:

witam!!!
jarucha łazi na nóżkach i cholera już nie moge go dogonić mały spryciula
my pierzemy od początku w zwykłym proszku i płyn też dorosły używamy,ja nie natłuszczam młodego a kąpie go w płynie dla dzieci powyżej pierwszwgo roku bez względu na markę(jaki wpadnie w rękę taki jest) włoski myjemy w zwykłym bambino jest rewelka a co do kąpania to też tak co 2 dni.
młody zasówa bez kapci bo nienawidzi mieć coś na nóżkach na szczęście przekonał się do skarpet
ja mam pytanie czy wszystkie dzieci piją z niekapków bo mój nie chce:-(

U nas smoczek w butelce odchodzi w zapomnienie, tylko raz dziennie pije z niego mleko, a tak to cały czas niekapek, już nawet wie, że trzeba bardzo odchylić, żeby dużo leciało :-).
Ja własnie ostatnio kupiłam zwykły płyn do prania, jakiś sensitive i nie dostała uczulenia, więc teraz wypróbuję proszek, bo zaczęłam prać żeczy małej z naszymi.

ja mam pytanie czy wszystkie dzieci piją z niekapków bo mój nie chce:-(

Bartek z niekapka nie chce, ale od 1,5 miesiąca pije z takiego zwykłego kubeczka z Ikei, który ma wieczko z dziubkiem. Pije z niego sam, jak ma ochotę się napić to sięga po kubeczek i ładnie pije, nie krztusi się ani nic.
I żałuję że wydawałam niepotrzebnie kasę na te niekapki ( avent, lovi, disney ).
tak wygląda ten kubeczek który Bartek lubi http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50109229

A ja mam inne pytanie:
Czy któraś z Was dawała dzieciaczkowi zupę grzybową? Znajoma z basenu mówi że ona swojej małej dawała, tyle że bez grzybów - sam wywar z warzywkami.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry