reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Zanim Pysia usnęła na dobre ok 21 to strasznie ją przegoniła biegunka ale tylko raz więc myslę będzie ok a tu o 2 nad ranem obudziły mnie dziwne odgłosy.
Zaglądam do łóżeczka a tam Moja Pysieńka wymiotuje i cała się trzęsie a potem taka zmęczona pada w te wymiociny:no::no:
No to biorę ją do wanny robie kąpiel , zmieniam pościel i ubranko i do 7.30 Słońce spi jakby nigdy nic.

Ja już nie wiem co jej jest zje mleko to ma biegunkę całą noc ale czasami nie ma.
Zjadł wczoraj na kolacje banany w jogurcie i to po tym ją tak wzięło.
Nie chciała wczoraj jeść od 12 do 18 aż w końcu zjadła ten nieszczęsny słoiczek no i masz.
Boże co ja mam robić.
Ona jest naprawdę taki niejadek , ze ja już nie wiem:-:)-(
Kasiu a byłaś z tym u lekarza????

reklama
mam pare pytań:zawstydzona/y:

1. czy dajecie dzieciaczkom obiady z dwoch an bo my caly czas jemy jedno ale czytalam ze dwa dania powinien jesc?
2. czy dajecie mleczko z tej samej butelki /kubka co herbatke bo ja mam osobne ale maly super pije z tego kubka i chcialam zeby mleko tez z niego pil ale troche mi zal kasy na drugi:zawstydzona/y:
3 jak robicie gesta kaszke bo mi raz wychodzi gesta a raz rzadka:wściekła/y:
4.ile razy w tygodniu dajecie rybke?
5.z jakiego smoka dajecie mleko bo ja daje z 4 ale herbatke pije ladnie a mleko akby za szybko mu leciało:sorry:
to chyba tyle:zawstydzona/y:

a więc:tak::tak::tak:
1. my z rguly jemy jedno danie, czasami Julcia zje zupkę naszą a swoj obiadek
2.mleczko z butelki ze smoczkiem, a z soczkami herbatkami jest roznie, raz kubeczek raz buteleczka
3.mi też:szok::szok::szok:
4.raz, czasami dwa, a czasami w ogole zapomnę:sorry::sorry::sorry:
5.mleczko smoczek Tommee Tippee 3 a herbatka 1

Zanim Pysia usnęła na dobre ok 21 to strasznie ją przegoniła biegunka ale tylko raz więc myslę będzie ok a tu o 2 nad ranem obudziły mnie dziwne odgłosy.
Zaglądam do łóżeczka a tam Moja Pysieńka wymiotuje i cała się trzęsie a potem taka zmęczona pada w te wymiociny:no::no:
No to biorę ją do wanny robie kąpiel , zmieniam pościel i ubranko i do 7.30 Słońce spi jakby nigdy nic.

Ja już nie wiem co jej jest zje mleko to ma biegunkę całą noc ale czasami nie ma.
Nie chciała wczoraj jeść od 12 do 18 aż w końcu zjadła ten nieszczęsny słoiczek no i masz.
Boże co ja mam robić.

Marzycielko idz z małą do lekarza, może to jakas alegria na mleko, nabial..szkoda żeby Oliwka meczyla sie

dziewczyny gotujecie malym cs z tych przepisów bo ja doszłam do wniosku ze maemu gotuje wlasciwie caly czas to samo tzn pare rzeczy ale nic nowego ale jak tak przegladam te przepisy to prawie nic mie nie opdowiada:sorry: ale was dzis zadreczam pytaniami:-D

Dołączam się do gratulacji dla dzielnych mam, które już odstawiły maluchy od cycusia :-) Jejku, ale zazdroszczę, bo też bym chciała :zawstydzona/y: Zosia niestety w ogóle nie toleruje butelki. Z niekapka tylko herbatki i soki, a mleka wcale nie chce tknąć :-( Od dobrego miesiąca nie chce jadać kaszek :-( Podpowiedzcie coś dziewczyny, bo naprawdę nie mam pojęcia jak to zrobić w miarę bezboleśnie :-(
Słuchaj kochana, wiesz dlaczego przestałam karmić? Wasnie dlatego, że przestała jeść cokolwiek innego, miała rok i wisiała mi na cycku całymi dniami i nocami, łózko zalane pościel mokra ja zmęczona. I odstawiłam ją z dnia na dzień, już minął tydzień i nie moge wyjść z szoku że tak łatwo poszło. Je kaszki dwa razy dziennie, owoce jogurty gorzej z obiadami nie lubi warzyw, pije z niekapka. Mleka też nie pije bo nie lubi. życzę powodzenia :) Tylko pamiętaj jak powiesz nie to już nie dawaj piersi. AAA ja obkładałam się kapustą i jak mi zaglądała pod bluzkę to jej to pokazywałam i mówiłam be be.

Marzycielko dołączam się do dziewczyn - lepiej skonsultuj to z lekarzem. Biedna malusia...

jeju Marzycielko leć z małą do lekarza,nawet jeśli sie nie powtórzy to na wszelki wypadek skonsultuj to..
hmmm głupio mi sie przyznać bo wychodzi na to że moje dziecko jedyne tak je..ale...on je to co my,nie chce słoiczków ani nic takiego gotowanego,musi miec normalnie przyprawione i przygotowane jak dla nas!I nie ważne czy to zupa czy drguie,wcina normalne spaghetti,zupke jarzynową hmmm kotlety (i schabowe i mielone) ziemniaki,mięsko tuszone no dosłownie wszystko! Kupki eleganckie,żadnych bóli brzucha tak więc wszystko jest ok.

reklama
Semiko z Natalką było tak samo. Kaszki zjadała dwie łyżki i potem pluła. A od kiedy nie dostaje cycusia zjada pięknie całe porcje dwa razy dziennie. Mleka modyfikowanego nie pijemy bo nie lubi. Ale zjadamy dwie kaszki dziennie do tego danonki i jak czasem ma ochotę to dostaje takie normalne mleko kartonowe.Wogóle odkąd się odstawiłyśmy to Natalka wszystkiego zjada i wypija o wiele więcej. Do tej pory była okropnym niejadkiem bo wiedziała że potem popije mleczka a teraz nie ma więc musi zjadac więcej:tak:

Trzymam kciuki za podjęcie przez Ciebie odpowiedniej decyzji:tak::-)

Słuchaj kochana, wiesz dlaczego przestałam karmić? Wasnie dlatego, że przestała jeść cokolwiek innego, miała rok i wisiała mi na cycku całymi dniami i nocami, łózko zalane pościel mokra ja zmęczona. I odstawiłam ją z dnia na dzień, już minął tydzień i nie moge wyjść z szoku że tak łatwo poszło. Je kaszki dwa razy dziennie, owoce jogurty gorzej z obiadami nie lubi warzyw, pije z niekapka. Mleka też nie pije bo nie lubi. życzę powodzenia :) Tylko pamiętaj jak powiesz nie to już nie dawaj piersi. AAA ja obkładałam się kapustą i jak mi zaglądała pod bluzkę to jej to pokazywałam i mówiłam be be.

Problem jedynie w tym, że Zosia normalnie je... I jogurty, i obiadki, chlebek i inne rzeczy, nawet już od wczoraj do kaszek wraca i buzię szeroko otwiera na widok łyżeczki, jakby się przestraszyła, że przez to cycka jej zabiorę :-D Męczą mnie tylko noce, bo potrafi przez całą noc przy cycku przeleżeć :-( I właśnie tych nocy "bezcyckowych" chyba najbardziej się boję... Tak bym dała butlę z czymś do picia, a skoro smoczka nie bierze, to co zrobić?

Boże co ja mam robić.

Marzycielko kochana, kiedyś słyszałam, że - przynajmniej u starszych dzieci - mogą być takie objawy nietolerancji mleka... Ale najlepiej będzie jeśli skonsultujesz to z lekarzem..

Do góry