reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dagulla - Hania je praktycznie to samo, co my, czasem tylko mniej przyprawiam. Awaryjnie, jak mamy na obiad coś, co mogłoby jej ewidentnie zaszkodzić, daję jej słoiczek.

semiko - u mnie też tak było i bałam się, że Hania będzie wyła bez cycusia w nocy. A tu niespodzianka - przyjęła to spokojnie i bez problemu. I zaczęła pić z butelki, choć wcześniej tego nie robiła. I lepiej śpi w nocy, lepiej w dzień i w ogóle zrobiła się spokojniejsza i grzeczniejsza.

reklama
semiko - u mnie też tak było i bałam się, że Hania będzie wyła bez cycusia w nocy. A tu niespodzianka - przyjęła to spokojnie i bez problemu. I zaczęła pić z butelki, choć wcześniej tego nie robiła. I lepiej śpi w nocy, lepiej w dzień i w ogóle zrobiła się spokojniejsza i grzeczniejsza.

Pytia, a nie budziła się w nocy?

dziewczyny gotujecie malym cs z tych przepisów bo ja doszłam do wniosku ze maemu gotuje wlasciwie caly czas to samo tzn pare rzeczy ale nic nowego ale jak tak przegladam te przepisy to prawie nic mie nie opdowiada:sorry: ale was dzis zadreczam pytaniami:-D

Kochanie jak podasz maila to Ci podeślę książkę z przepisami dla dzieciów :-)

Problem jedynie w tym, że Zosia normalnie je... I jogurty, i obiadki, chlebek i inne rzeczy, nawet już od wczoraj do kaszek wraca i buzię szeroko otwiera na widok łyżeczki, jakby się przestraszyła, że przez to cycka jej zabiorę :-D Męczą mnie tylko noce, bo potrafi przez całą noc przy cycku przeleżeć :-( I właśnie tych nocy "bezcyckowych" chyba najbardziej się boję... Tak bym dała butlę z czymś do picia, a skoro smoczka nie bierze, to co zrobić?..
U nas też tak było że Nati potrafiła nawet co godzinę w nocy chciec mleka. I też sie bałam jak to będzie ale postanowiłam iśc za ciosem i nie mieszac dziecku w głowie i jak odstawiamy to na całego a nie tylko w dzień. I pierwsza noc była taka sobie ale za każdym razem jak mała chciała mleka to ją tuliłąm i powtarzałam że jest dużą i dzielną dziewczyką. Następnej nocy obudziła się już tylko dwa razy i tylko żeby sie przytulic. A dzisiaj wkońcu przespała noc w swoim łóżeczku. A i ja nie daję jej mleka. Jak się budzi w nocy to dostaje tylko pic

Kochanie jak podasz maila to Ci podeślę książkę z przepisami dla dzieciów :-)
I ja, ja też chcę:tak: kokusia3@buziaczek.pl

reklama
Do góry