reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
My teraz tez bralismy amoksiklav przy tej infekcji w moczu, ale u nas bylo ze spaniem jak zawsze. W ciagu dnia normalne spanie a w nocy wariacje.

Pamiętam, ze kiedys byl temat zgrzytania zebami. Moj Kacperek od 3 dni ma trzeciego zeba i od kiedy on wyszed zaczal wlasnie zgrzytac. Jak dlugo to trwalo u Was? Ja nie moge tego sluchac jak on tak robi:-)

u nas byly czarne kupki ale 1-2 razy teraz jak juz nie bierzemy to sa 4-5:-Dmy nie mielismy klopotow z brzuszkiem ale wlasciwie od poczatku zadnych kolek i innych problemow brzuszkowym ale wiem wlasnie ze tak moze byc po zelazie:sorry: i brawo dla zdolnej Lenki
dziękuję:tak: jako jedyna mi odpowiedziałaś:-:)-:)-(

u nas pojawiła sie problem z usypianiem:eek: przez cały weekend Lenka domagała sie usypiania na raczkach, lulania i bujania:szok: normalnie nie wiem co jest grane...

Hej- pewnie pamietacie jak mialam watpliwosci dot. usypiania dzieci metodą z książki "Uśnij wreszcie". Przelamalam sie i sprobowalam. Pierwsza noc- dziecko plakalo 30 min. , druga 10 min, trzecia pol minuty, czwarta 0 placzu!!!! Jestem w szoku - ta metoda naprawde dziala. Dziecko nie jest juz tak zdezorientowane jak za pierwszym razem, ja jestem zadowolona z efektow. Mam nadzieje ze tak juz bedzie. Musze tylko nauczyc go zasypiac w dzien ale to juz w dluzej mierze zalezy od niani. Reasumujac polecam ta metode chociaz wiem ze nie u wszystkich dzieci przebiega to tak sprawnie. Pozdrawiam:-)

reklama
I jeszcze takie:

Składniki:
150ml mleka modyfikowanego
żółtko jaja
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
cukier
Zagotować 100 ml mleka modyf. z żółtkiem, w 50 ml. rozpuścić mąkę ziemniaczaną i 2 łyżeczki cukru i wlać doi wrzącego mleka z żółtkiem.

Do 50ml można dodać kakao lub trochę soku wtedy budyń będzie miał jego smak trzeba jednak odpowiednio mocniej wtedy zagęścić go mąką ziemniaczaną.

Budyń na mleku modyfikowanym bez gotowania:
120 ml wody przegotowanej
4 miarki mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej
żółtko lub pół (w zależności od wieku dziecka)
W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę i żółtko. Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić.
Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. Polać sokiem lub deserkiem.

Do góry