reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny czy wszystkie Wasze dzieciaczki samodzielnie już siedzą:confused:???? Moja jeszcze nie i zaczynam się martwić- jest silna ,ale jak ją puszczę to po dłuższej chwili leci na bok:-(

jeszcze 3 tygodnie temu Bartek też po chwili leciał na boki, ale z każdym dniem szło mu coraz lepiej i teraz już siedzi całkiem dobrze.

Ale za to ostatnio zaczął robić coś dziwnego, na przykład siedzi i bawi się, zabawka poleci mu do przodu za daleko a on hop za nią do przodu, tylko jeszcze nie wie chyba że rączki ma wyciągnąć :sorry2:

reklama
U mnie sa podobne ilosci
6,00-130 mleka z kleikiem
9,30-130 mleka z kleikiem
13.00-zupka (maly sloik)
15.00-owoce pol sloika
17.00-130 mleka z kleikiem
21.00-200 mleka z kleikiem
i to mnie martwi bo maly bardzo malo przybiera na wadze. Minelo 2.5 tyg od ostatniego wazenia i przybral mi tylko 100 g

jejku, bardzo dużo Ci je Kascperek, nie wiem dlaczego tak się przejmujesz :confused:

Dziewczyny czy wszystkie Wasze dzieciaczki samodzielnie już siedzą:confused:???? Moja jeszcze nie i zaczynam się martwić- jest silna ,ale jak ją puszczę to po dłuższej chwili leci na bok:-(

My tez jeszcze samodzielnie nie siedzimy:-:)-:)-:)-:)-:)-(

moja pediatra powiedziała ze po 6 miesiącu dzieci mogą przybrać miesięcznie tylko 400gr i jest oki

Nasza powiedziala to samo:tak:

Amnie coś zaraz trafi jak słowo daję. Już drugi obiadek ugotowałam dziś dzieciowi i dziumnął 4 łyżeczki i domaga się cyca jak przy pierwszym. Jak ja mam go nauczyć normalnego jedzenia jak ledwo co dzimdzia.:-:)-:)-(

Amnie coś zaraz trafi jak słowo daję. Już drugi obiadek ugotowałam dziś dzieciowi i dziumnął 4 łyżeczki i domaga się cyca jak przy pierwszym. Jak ja mam go nauczyć normalnego jedzenia jak ledwo co dzimdzia.:-:)-:)-(
U nas to samo, zaczynam sie martwic:confused::confused:

Dziewczyny, od jakiegos czasu moj maluszek tak dziwnie jakby kaszle, tak jakby sie zmuszal, spacjalnie to robil, albo jakby probowal cos odkaszlnac bardzo czesto tak robi. Moj mowi, ze to moze byc alergia, czy ktoras z Was tak ma:confused::confused::confused::confused::confused:

Dziewczyny, od jakiegos czasu moj maluszek tak dziwnie jakby kaszle, tak jakby sie zmuszal, spacjalnie to robil, albo jakby probowal cos odkaszlnac bardzo czesto tak robi. Moj mowi, ze to moze byc alergia, czy ktoras z Was tak ma:confused::confused::confused::confused::confused:

moja też tak robi, ale wydaje mi się ,że podrażnia gardło krzykiem i piskiem a póżniej kaszle, albo krztusi się ślinką, czasami widzę, że próbuje udawać kaszel jak widzi moją dziwną reakcję a gardełko zdrowe a o alergii nie pomyślałam -być może:confused:

Ostatnia edycja:
dziękuję dziewczyny za odpowiedż w sprawie siedzenia Waszych pociech, niby mamy jeszcze czas,ale tak to jest jak matka widzi, że inne siadają same to też by chciała aby jej siadało:-D a jak wiadomo każde dziecko własne tempo rozwoju więc cierpliwie czekamy:tak:

moja też tylko cyc i deserek:-:)-:)-( a nie chce niczym popijać i póżniej ma zatwardzenie:zawstydzona/y:

moj tez tak robi...tzn robil teraz przestal...a robil tak bo mnie tym sposobem przywolywal...maly cwaniaczek moj kochany:tak::tak:

a moj w ogole nie chce obiadkow,wczoraj zjadl bardzo malo i praktycznie to musialam sie sporo nagimnastykowac by to wszamal....a dzisiaj w ogole....glowa w druga strone i tyle....tylko mleko:dry:

reklama
Witam! :)
Moja corka ma prawie trzy dni, jestesmy juz w domu... I tu pojawia sie problem, bo odkad przyjechalysmy, Annika prawie bez przerwy placze. Teraz akurat spi... Mowiac szczerze, to jestem strasznie zdezorientowana, nie wiem co robic i boje sie, ze cos jest nie tak.
Czy te krzyki malenkiej moga byc spowodowane zmiana miejsca?
Dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi! :)

Do góry