reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziewczynki
jak rozpoznac ta trzydniowke
wieczorem w piatek byla goraczka 38, 5, wczoraj caly dzien 38, 5-39,0 dzis rano 39, to jeszcze jutro ma byc goraczke i dopiero we wtorek wysypka czy jak?
mamusiu my wlasnie przechodzimy trzydniowke:tak: Ale u Filipa ma ona dosc lagodny przebieg. Goraczka tylko 2 dni, w tym 1 dzien prawie 39 a juz na nastrpny tylko stan podgoraczkowy, wczoraj juz nie bylo goraczki, a wieczorem zauwazylam plamki na pleckach, ale w niewielkiej ilosci. Wiem jednak, ze czasem goraczka utrzymuje sie dluzej,a wysypka pojawia sie dopiero na 5 dzien. Chyba zalezy to od dziecka. A bylas z mala u lekarza? Ma jakies inne objawy poza goraczka?
Ja wczoraj zauważyłam , że Oli ma 7 ząbków:-)
Gratulujemy:tak:

reklama
mamusiu my wlasnie przechodzimy trzydniowke:tak: Ale u Filipa ma ona dosc lagodny przebieg. Goraczka tylko 2 dni, w tym 1 dzien prawie 39 a juz na nastrpny tylko stan podgoraczkowy, wczoraj juz nie bylo goraczki, a wieczorem zauwazylam plamki na pleckach, ale w niewielkiej ilosci. Wiem jednak, ze czasem goraczka utrzymuje sie dluzej,a wysypka pojawia sie dopiero na 5 dzien. Chyba zalezy to od dziecka. A bylas z mala u lekarza? Ma jakies inne objawy poza goraczka?

Gratulujemy:tak:
lekarz powiedzial ze moze byc i ta trzydniowka, bo innych objawow niema
teraz juz wogole niema goraczki a rano byla 39, ale dzis juz 2 dzien

dziewczynki
wieczorem w piatek byla goraczka 38, 5, wczoraj caly dzien 38, 5-39,0 dzis rano 39, to jeszcze jutro ma byc goraczke i dopiero we wtorek wysypka czy jak?

Mamusia
u nas byla gorączka taka od 37,9 do 38,5 przez 2,5 dnia pozniej poltorej dnia spokoj i 5 dnia pojawila sie wysypka...dopoki Karolinki nie zsypie nikt chyab nie powie ze to na pewno trzydniowka

Ja wczoraj zauważyłam , że Oli ma 7 ząbków:-)

A ile miala??:-):-):-)Gratulacje

dziewczynki
Moja miała gorączke bardzo wysoką, bo jednej nocy w pupci 40, 8, a na drugą noc 40 stopni, bardzo cięzko sie ją zbijało, ciągle dawałam cos na gorączkę a nie bardzo działalo, wiec robiliśmy też chlodne kąpiele.
Gorączka zaczęła sie w sobotę wieczorkiem, a na dobre przeszła we wtorek, wysypka dopiero w czwartek.

Widzę ze Karolinka tak jak Madzia dostała trzydniówkę na roczek, niezły prezent:szok:

Moja miała gorączke bardzo wysoką, bo jednej nocy w pupci 40, 8, a na drugą noc 40 stopni, bardzo cięzko sie ją zbijało, ciągle dawałam cos na gorączkę a nie bardzo działalo, wiec robiliśmy też chlodne kąpiele.
Gorączka zaczęła sie w sobotę wieczorkiem, a na dobre przeszła we wtorek, wysypka dopiero w czwartek.

Widzę ze Karolinka tak jak Madzia dostała trzydniówkę na roczek, niezły prezent:szok:
no, bidulki nasze
a my musielismy isc do tej knajpy bo juz bylo wszytsko zamowione i zrobione, wiec ledwo tak wysiedzialam

My dziś obcieliśmy Jaśka :-)
Poszło łatwiej niż sądziłam. siedział spokojnie w swoim foteliku do karmienia i patrzył w lustro co ten tata mu robi na głowie. Tylko że ten tata Jasiowy pomylił ustawienia maszynki i zamiast na 1,5 cm ustawił na 5mm :sorry: I Jasiek wygląda jak amerykański żołnierz :-D A jak go ubrałam w pajacyk do spania to wyglądał jak mnich z klasztoru shaolin :-D

Myszqo dawaj fotkę:-D

Iggy też mi gorączkuje. I nie wiem, czy coś go dopadło, czy to zęby, bo znowu 2 kolejne mu się wybiły a 2 są już tu tuż. Razem wybitych jest 16 z czego 10 w ciągu 3 tyg.

reklama
Bliźniaki ładnie, tylko ile jego to kosztuje. Biedny jest. Troszkę mu temperatura spadła, ale mi kaszlnął kilka razy, i oczywiście już myślę.
Ja bym musiała chyba dostać czymś ciężkim, bo nie potrafię spokojnie poczekać, tylko ciągle wymyślam i mnie strach paraliżuje.

Do góry