reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

No w nocy się budzi tak jak na pierś o tych samych godzinach ale wtedy daje jej wody, ale mało piję. Myślę, że łącznie pije z kubka jakieś góra 300ml, nie liczę kaszek i zupek. Nie wydaje wam się to mało.?

A i dziękuję za gratulacje

no to nie ma sie co dziwic ze pieluszka rano sucha ;-) przeciez pije mniej niz predzej to niema co wysiusiac;-)

a z butelki nie chce pic ? bo moj z niekapka bardzo malo yciagnie chocia teraz z tego 360 nawet ladnie pije ale daje mu jeszcze z bulti bo z butli wiecej wypije;-)

reklama
Dziewczyny, sorki, ze tak ciągle mam jakiś problem:zawstydzona/y:
czy Wasze dzieciaczki przy tej trzydniówce, czy po były takie apatyczne i ospałe?

Bo Madzia tylko by spała i spała, gorączki nie ma, ale jakaś taka dziwna

Aga u nas byla o wiele nizsza gorączka, ale Jula vbyla bardzo marudna...ospala chyba nie...

Witam,
Chciałabym się wam strasznie pochwalić. Odstawiłam Julkę od piersi z dnia na dzień i okazało się, że moje dziecko je coś innego, że umie pić z niekapka i że ma stałe pory spania i drzemki i że co najważniejsze NIE BYŁO TAK ŹLE jak myślałam.

Nawet nie wiecie jak się cieszę, Julka ostatnio tylko na piersi wisiała nic nie chciała innego a tu masz dziś czwarty dzień bez cycka.

I tu pytanie ile wasze dzieci piją płynów? Bo odkąd Julka nie cyckuje bardzo mało robi siusiu, jak była na piersi to po nocy miała 3kg pieluchę, a teraz prawie nic. Jak to u Was jest.?

Gratulacje!!
Jula pije duzo, ok.500ml z reguly soczki i herbatki

Dziewczyny, sorki, ze tak ciągle mam jakiś problem:zawstydzona/y:
czy Wasze dzieciaczki przy tej trzydniówce, czy po były takie apatyczne i ospałe?

Bo Madzia tylko by spała i spała, gorączki nie ma, ale jakaś taka dziwna

Z tego co pamiętam to moja też była bardzo ospała i taka smutna, że normalnie po raz pierwszy nie mogłam się cieszyć, że tak chętnie śpi:zawstydzona/y:

Dziewczyny jak robicie dla maluchów pierś kurczaka?

Ja tak samo jak reszta dziewczyn normalnie gotuję, dodaję marchewkę, selerka, pora, cebulkę itp.i nie dodaję soli.

Witam,
Chciałabym się wam strasznie pochwalić. Odstawiłam Julkę od piersi z dnia na dzień i okazało się, że moje dziecko je coś innego, że umie pić z niekapka i że ma stałe pory spania i drzemki i że co najważniejsze NIE BYŁO TAK ŹLE jak myślałam.

Nawet nie wiecie jak się cieszę, Julka ostatnio tylko na piersi wisiała nic nie chciała innego a tu masz dziś czwarty dzień bez cycka.

I tu pytanie ile wasze dzieci piją płynów? Bo odkąd Julka nie cyckuje bardzo mało robi siusiu, jak była na piersi to po nocy miała 3kg pieluchę, a teraz prawie nic. Jak to u Was jest.?

Gratulację. Moja piję ok.300-400 - soczki i herbatka:happy:

To my chyba za mało pijemy bo jakies max 300ml soku i wody albo herbatki, ale pije dwa razy mleko więc może to wystarcza.

Pojawiła sie wysypka, Hurra!!!! Wprawdzie wyobrazałam sobie, ze bedzie miała intensywniejszy kolor i będzie jej wiecej, ale moze to początek.
Wyniki moczu zrobiliśmy i są dobre.
I mam jeszcze jedno putanie, czy z tą wysypką można wychodzic na spacerki?

Fasolkamaria, gratuluję bezbolesnego przejścia na butlę.
Moja Madzia wogóle za duzo nie pije, rano około 160 ml mleka i przez cały dzień około 150 ml soczku, herbatek nie lubi

Blizniaki to super że to jednak trzydniówka była:tak: A tą wysypką nie musisz się przejmowac i spokojnie możesz wychodzic na dwór:tak:
Fasolkamaria gratuluję bezproblemowego odstawienia od piersi.

My chyba od dzisiaj zaczniemy bo narazie mała się nie upomina więc co się będę narzucac:cool2:

ano są sawciu kochana :-) I ja też zbieram się i zbieram, żeby z tym skonczyć i jakoś nie mogę. W dzień się udało cyca wykluczyć (choć od tego czasu znowu więcej jakby na rękach...), ale nocki... :crazy: I chyba zdecyduję się na radykalne cięcie, tylko żołądek mnie boli ze stresu jak o tym pomyślę. Jak ja to przeżyję...
u nas ak samo w dzień Nusia prawie wcale nie cyckuje (czasami ale to sporadycznie jej sie zdarzy) ale w nocy minimum dwa razy się budzi na cycka...
mówicie ogólnie radykalne ostre cięcie... nie wiem czy dam rade, bo miękka jestem:zawstydzona/y::-p ale spróbuję:tak:

Witam,

gratuluję i zazdroszczę!!!:tak:

reklama
Blizniaczku super że to trzydniowka!!!!!Ja tez myslalam ze wyglada to bardziej intensywnie...
Jedna choroba za Wami!!!Podobno raz w zyciu sie na nią choruje:eek:

Do góry