reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny czy wasze dzieci duzo jedzą ?

Bo mój mały dzisiaj to juz masakra jakaś. Zjadł rano gęsta kaszkę około 80 ml, potem 3 łyzeczki obiadku, po drzemce próbowałam mu dac znowu obiadek i zjadł moze ze 4 łyzeczki , wiec zrobiłąm mu kaszkę słodka , zjadł 80 ml około. :-(

reklama
moj je o 8 kawaleczek chleba zjajkiem lub szynka lub chlebek i parowke o 11 i 13 cycka o 15 cala miseczke zupki badz obiadek dosc sporo chyba ze zaczyna pluc to konczymy jedzenie o 17 kanapeczka z szynka i o 19 cycka no i w nocy raz badz dwa;-)

Dziewczyny czy wasze dzieci duzo jedzą ?

Bo mój mały dzisiaj to juz masakra jakaś. Zjadł rano gęsta kaszkę około 80 ml, potem 3 łyzeczki obiadku, po drzemce próbowałam mu dac znowu obiadek i zjadł moze ze 4 łyzeczki , wiec zrobiłąm mu kaszkę słodka , zjadł 80 ml około. :-(

Agacia u nas tez tragedia z jedzeniem....
przez sen zje mleczko i nad ranem i caly dzien potrafi nic nie jesc...nie liczac pare chrupek, 2-3 lyzeczki obiadku a kaszy w ogole nie chce jeść:sorry::sorry::sorry::sorry:pediatra tlumaczyla nam ze to mozliwe ze przez te powiekszone migdalki:sorry::sorry::sorry:

Madzia je tak:
między 7-8 - 160 ml mleka
między 11-12 - około 200 ml kaszki
około 14-15 - jakiś obiadek
około 16-17 - deser lub owoc
18- mleko 120 ml (nie codziennie, czasem je jogurt lub danonka lub kanapkę)
21 - 200-240 ml kaszki

Madzia je tak:
między 7-8 - 160 ml mleka
między 11-12 - około 200 ml kaszki
około 14-15 - jakiś obiadek
około 16-17 - deser lub owoc
18- mleko 120 ml (nie codziennie, czasem je jogurt lub danonka lub kanapkę)
21 - 200-240 ml kaszki
Jejku jak ja bym chciała zeby moje dziecko tak jadło :zawstydzona/y:

A obiadek je ładnie? Ile potrafi zjeść?

Jejku jak ja bym chciała zeby moje dziecko tak jadło :zawstydzona/y:

A obiadek je ładnie? Ile potrafi zjeść?
U nas tez bywało różnie z tym jedzonkiem, ale ostatnio nie narzekam, je dośc ładnie chyba że coś jej nie pasi, wczoraj np. wciągnęła sporą miseczkę ogórkowej u mojej mamy, a dziasiaj mama zaserwowała jej gulaszową:shocked2: i jadła aż jej się uszy trzęsły

Agaciu u nas też z jedzeniem różnie bywa...Ostatnio Fabian w ogóle nie chciał jeść,a jak już to mleko albo kaszkę.A dzisiaj już ładnie jadł.Także ja nie wiem...Może taki ma apetyt i tyle.

Bartek zrezygnował ostatnio z jednej butelki mleka i jemy teraz tak:

ok 5-6 - 200ml mleka
ok 9 - 200ml kaszki
ok 12:30 obiadek
po obiadku deserek ( danonek lub owoce )
ok 16-17 - parówka ( mała morlinki dla dzieci ) z kromeczką lub banan lub duży słoiczek owoców z twarożkiem
ok 19 - 260ml kaszki

poza tym jakieś chrupeczki lub ciasteczka

reklama
Do góry