reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ollcia Fabian je z nami normalnie przyprawione jedzenie i zupkę zabielaną śmietaną też je i nigdy nic mu nie było.

O fajny pomysł!
Dzisiaj spróbuję.
Dzieki naprawdę bo ja to noga jestem a nie kucharz:zawstydzona/y:

ja tez kiedyś byłam, nie martw się, ale myślę, że czasem jak nas życie do czegoś zmusi to same sobie doskonale potrafimy poradzić.
a dla Wiktorka jak gotuje zupkę, to ja akurat wolę na tarce zetrzeć warzywka, bo wtedy juz nie musze tego mielić czy rozgniatać, a on z takim super sobie radzi.
jeśli o pomysły chodzi to my dziś wszyscy bolongese jemy, a jutro np. Wiki dostanie ugotowane różyczki kalafiorka i brokułka z ryżem i jakimś mięskiem, albo nawet i bez mięska, tez zdrowe.

Dziewczynki, musze się Wam pożalić, że mój synek nie chce już cycusia :-:)-:)-( Od kilku dni raz na jakiś czas zdażału mu się mnie ugryźć. I natychmiast zaczynał płakać. Wczoraj juz gryzł mnie za każdym razem, ale myślałam, że po prostu nie jest głodny-uwaga (!!!!) wczorajsze menu mojego dziecka: knapka z szynką, piętka od chleba, dwa razy pierś, zupa z mięskiem ok. 190 g, 9 kopytek, słoik owoców ok. 200 g, kasza manna z dynią ok. 200 g. Dzisiaj wstało po 9, więc myślałam, ze jest głodny i dałam mu pierś, a on mnie ugryzł. Oczywiście kanapeczkę z szynką zjadł aż mu się uszy trzęsły. Na widok cyca płacz....
Troszkę mi smutno, bo chyba zbliża się koniec karmienia, a ja jeszcze chciałam tak z 6 tygodni pokarmić :-(

Kochana wiem, że Ci smutno, ale ja akurat mam zdanie jak Kokusia, myślę, że dużo ciężej by Ci było, jakbys chciała odstawić a Olek by nie chciał, a tak on juz ,,dorosły''chłopak:-Dsam podjął decyzję, że wydoił z mamy:-D:-D:-Dco najcenniejsze i teraz czas na prawdziwe jedzonko, mam nadzieję, że chociaż żarcikiem poprawiłam Ci troche humorek;-)

Ollcia Fabian je z nami normalnie przyprawione jedzenie i zupkę zabielaną śmietaną też je i nigdy nic mu nie było.

ja w sumie dawałam małemu zabielane, ale tak wiesz, tylko po parę łyżeczek, żeby się przyzwyczajał, ale np żurek to on po prostu ubóstwia a ja taki dosyć mocno doprawiony robię, w dodatku z chrzanem. Bartek ostatnio zjadł pół miseczki bo krzyczał jak mu zabierałam i nic mu nie było, a wcinał aż mu się uszy trzęsły.

Az jeść mi sie zachcialo tak pieknie piszecie o tym gotowaniu dla maluszkow...:-D:-D:-D

Mozecie napisać mi jak, tzn w jakich godzinach i po ile śpią Wasze dzieciaczki, zarówno interesuje mnie dzień jak i noc....:tak::tak::tak:dzięki

Madzienka Fabian zasypia zawsze między 19:00 a 20:00.Budzi się około 5:00-6:00 i czasami dosypia do 7:00,czasami do 8:00,a czasami już o 6:00 jest wyspany.W dzień zasypia zazwyczaj około 11:00 i śpi godzinkę,góra dwie.Czasami jak coś wypadnie-dzisiaj np.odwiedziny koleżanki;-) to zasypia później.

Mozecie napisać mi jak, tzn w jakich godzinach i po ile śpią Wasze dzieciaczki, zarówno interesuje mnie dzień jak i noc....:tak::tak::tak:dzięki

pobudka około 7
około 9-9:30 pierwsze spanko 1-1,5godz
ok 13 drugie spanko 1-1,5godz

około 19 do spania i śpimy do 7 (oczywiście z różnymi pobudkami, takimi kilkuminutowymi )

czasami drzemka jest krótsza, np 45 min, ale rzadko

reklama
Kacper chodzi spac 19-20 spi do 7 czasem +/- jedna godzina
w nocy to jest bardzo roznie czasem dwie pobudki a jak wychodza zeby to srednio co godzine pol pobudka:wściekła/y: a w dzien zasypia o 11 minimum na godzine czasem 3 i o 15 na godzine czasem 2;-)

Do góry