Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
a ja mam 2 pytanka:
1. które brzdące ju zraczkują, i jak to u was wyglądało, ile trwało, i jakie etapy?
bo Wiki nadal nie raczkuje, ale zauważyłam duże postępy:wspina sie na stól na kolankach, i jak kiedy ssiedział bez ruszu to teraz się buja do przodu i czasem na kolankach wyląduje, ale jeszcze za bardzo nie wiem, co z tymi nożynkami zrobićale wygląda, że jeśli zacznie raczkować to na pewno z siadu nie z brzucha, czy której maluchy tak miały?i ile to trwało, bo u nas się ciągnie i ciągnie, i ja nie wiem czy on szybciej na nogi nie pójdzie niż na te czworaki
2. które maluszki juz jedzą same?albo sie juz uczą, bo mnie juz korci, zeby pomału Wiktorka uczyć, bo się zaczął ostatnio bardzo miseczką interesować , a jak go karmię to łyżeczkę druga musi trzymać już tylko sie psychicznie musz enastawić na tornado które po tym powstaniei w jakie folie pod krzesełko zaopatrzyć
z góry dzięki za odpowiedzi
ad1 u nas też już raczkowanie pełną parą, a zaczęło się od bujania na kolankach w tył i w przód oraz od stawania przy meblach. To trwało ok 2 tyg. A potem już biegusiem.
ad2. ja usiłuję uczyć, ale na razie nic z tego nie wynika. Jedzonko wyciągam nawet z uszu i zza pieluszki