reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My od początku używamy Pampersów miałam jedną taka małą paczuszkę Huggies - wszyscy mi polecali. A mi jakoś nie podpasowały - więc zostalismy przy pampkach :-D
A chusteczki tez od początku te same - Nivea soft&care. A na spacerki i do łapek mamy Toddies.

I mamy wreszcie drugiego ząbka.

I usypiamy ślicznie co noc. :-) Czasami jeszcze Jaś sie budzi 1 czasem 2 razy w nocy ale nie ma tragedii. Nie je w nocy. Ale jak się obudzi to mu daje trochę wody do picia. W dzien nie chce usypiać "książkowo" więc go nie męczę i po prostu kładę się koło niego u nas na łóżku i mały usypia i go przekładam do łóżeczka. A czasami razem kimamy w dzien :-)

reklama
Jesli chodzi o ząbki to u nas 4 na stanie a piąty w drodze, zasypianko masakra od jakis 2 tygodni wiec tez rady mile widziane dzis byłam skłonna zapakowac ja do lozka z herbatka bo wiem ze w dzien zasypia czasem po picku w lezaczku ale w ostatniej chwili sie powstrzymałam bo to totalnie niepedagogiczne no i w koncu jakims cudem zasnęła :sorry2:
a jesli idzie o pieluchy z Lidla to są REWELACJA uzywam od dawna i sa identyczne jak Pampers a cena połowe nizsza:tak:

U mnie zapowiada sie kolejna ciezka noc....już jedna górna jedynka sie wyrznęła a druga własnie idzie! Masakra!

Takze zabki mamy dwa i dwa w drodze....za chwilę będzie kasownik:)

Młodej jak wychodziły górne jedynki to potrafiła się budzić co godzine - masakra, teraz tylko o północy i o 5 nad ranem się budzi na cyca.

U mnie zapowiada sie kolejna ciezka noc....już jedna górna jedynka sie wyrznęła a druga własnie idzie! Masakra!

Takze zabki mamy dwa i dwa w drodze....za chwilę będzie kasownik:)

Młodej jak wychodziły górne jedynki to potrafiła się budzić co godzine - masakra, teraz tylko o północy i o 5 nad ranem się budzi na cyca.

Nam lewa górna jedynka wyszła 3 tyg temu, a prawa od prawie 2 tyg wygląda jakby już na wierzchu była, ale kurcze coś się przebić nie może:baffled: No i pobudki w nocy od ok 1,5tyg co godzinę:wściekła/y: Nie wiem czy to wina tego ząbka nieszczęsnego. Mam nadzieję, że tak, bo wszystkie reguły zawarte w książce od Madzienki spełniamy-Filip zasypia sam w łóżeczku, nie je w nocy, a jednak budzi się bardzo często, więc jakaś przyczyna tego budzenia się w nocy i niespojonego snu musi być. Zobaczymy jak w końcu wyjdzie ten ząbek:tak:
Co do pieluszek my używamy Pampers i Huggies, ale tylko Premium w zależności od tego które są akurat w promocji. Innych nie używaliśmy:no:

A moja jeszcze nie ma żadnego ząbka :-(

Chociaż od jakiegoś czasu jest marudna no i coś takiego białego na dziąsełku wypatrzyłam więc może jakiś wreszcie wyjdzie.W końcu najwyższy czas.

A moja jeszcze nie ma żadnego ząbka :-(

Chociaż od jakiegoś czasu jest marudna no i coś takiego białego na dziąsełku wypatrzyłam więc może jakiś wreszcie wyjdzie.W końcu najwyższy czas.
ja myslalm ze Oliwka juz ma zabek, bo ty kiedys pisalas, ze Oliwka ma 1/3 zabka, no chyba ze ja cos nakrecilam:confused:

reklama
Do góry